miercuri, februarie 28, 2024
AcasăOpiniiCartianuMulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce...

Mulțumim, Daddy! Până să ne calci tu pe cap, nu știam ce puternici suntem!

-

Măi, Dragnea, tu ai făcut mult bine României! Ai furat-o, ai batjocorit-o, ai vrut s-o violezi, dar ai și obligat-o să se apere. Că doar n-o sta ca proasta (dăncila), să-ți faci tu mendrele cu ea!

Dragneo, fii atent ce-ți spun: bă, noi votarăm ieri, și votarăm în draci! Tu nu votași, că ți-ai făcut norma data trecută, când ai dus și morții să dea cu ștampila. Gata, îți ajunge, stai cumințel la Rahova și îți spunem noi rezultatul.

Măi, Daddy, îți făcurăm praf năroada! Adevărul e că și noi – măgari: stătu femeia două ore jumate în picioare (în picioare!), pe tocuri (pe tocuri!), fără pauză ca dictatoru’ (fără pauză!, huo dictatoru’!), fără să bea un pahar cu apă (niciun strop!), răspunse la toți mitocanii care-o întrebară de case și de ceas și de limba engleză și de aria cercului (bă, da’ ce mai răspunse!), în vreme ce dictatoru’ ședea tolănit la o șuetă, cu pauze și cu apă și fără tocuri, și tot pe el îl votară românii! Știu, nu e drept, dar asta-i viața, Dedișor, atât de crudă și nedreaptă…

- Advertisement -

Și zici că nu votași, ai? Te opriră ăia – încă un abuz! Numa’ abuzuri, patriotule. Da’ am și eu o întrebare: de ce voiai să votezi? Sau altfel: pe cine voiai să votezi? De Vasilica ziceai că ți s-a luat, că nu știu ce, că te-a trădat… Mă, tu voiai să-l votezi pe dictator! Banditule, cu de-astea-mi umbli… Las’ că știm noi: te-ai dat cu democrația! Te pomenești că ești și tu un #Rezist… Că și Viorica, de o vreme, zicea la fel: #Rezist, #Rezist, Adevăratul-Haștag-Rezist. Mă rog, zicea Gâdea, da’ și ei îi plăcea, că #rezistase, nene, pe tocuri două ore și jumătate, nepauzată și nebăută.

Lasă, Daddy, nu fi supărat, că votarăm noi și pentru tine! Și văzuși că votarăm bine. Păi, ori suntem #Rezist, ori nu mai suntem!

Ce ne făceam noi fără tine, Dedișorule? Cine ne scotea pe noi în stradă, să haștag-rezistăm în gerurile ale din februarie? Cine ne punea pe noi să învățăm Constituția pe de rost, iar Codul Penal articol cu articol? Bine, cu Codul Penal am avut ceva pribleme, că nici noi nu puteam ține pasul cu schimbările voastre. Nici nu băgam în cap un articol – abuzul în serviciu, de exemplu -, că-l și abroga Ciordache sau Nipulicea sau Șobolan Niciolaie!

- Advertisement -

Da’ uite că ne-am descurcat. Cum, necum, am scos-o la capăt. iar acu’ merserăm la vot, conașule. Și ce mai votarăm! Cine ne scotea pe noi la vot chiar așa, cu mic cu mare, dacă nu erai ‘mneata, boierule? Cine ne făcea să fredonăm și în sufragerie „Justiție, nu corupție!”? Doar dumneata ai reușit asta, de aceea îți mulțumim!

Ne-ai învățat ce e statul de drept, cum poate fi el dărâmat de niște borfași, cum se destabilizează o țară, cum îți tragi o inflație dolofană și-un deficit baban, cum ne rupem încet-încet de Europa și ne-apropiem de Erdogan…

Ne-ai ajutat să descoperim cât de puternici suntem, Daddy. Și cât de altruiști. Și cât de solidari. Și cât de curajoși în fața „țestoaselor” voastre. Ai scos tot ce aveam mai bun în noi, Tată-al-Națiunii! Ne-ai obligat să ne organizăm. Să scandăm, să mărșăluim, să #rezistăm. Ne-ai transformat într-o forță civică devastatoare. Până să ne calci tu pe cap, habar n-aveam că putem face toate astea.

De toate ne-ai învățat, măi, Daddy. De aceea, îți aducem prinos de recunoștință. Ție și supprefectei tale, duoamna Carmencita – această pildă vie a curajului de-a elibera Piața Victoriei cu gaze, tulumbe și pulane. Că tare ne-ați gazat, măi, Daddy, și ne-ați trimis direct la vot! Așa suntem noi, mai delăsători: dacă nu ne dai câteva rafale de gaze-n nas ori nu ne arată Ciordache deștu’ mijlociu, zău dacă ne urnim spre secție! Mă rog, de ăștia din diaspora se ocupă Veorica, așa e ea, mai grijulie…

Îți promitem că mergem la vot și data viitoare, Daddy! Stai fără grijă, de-acum ne ocupăm noi de toate, că abia am prins gustul. Slavă ție că ne-ai învățat cât de important e votul! Votul ăla simplu, cu care o să vă belim noi pe voi!

Slavă ție, Faraoane!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

EDITORIALE DE GRIGORE CARTIANU:

Nu e vierme, e limbric

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. Nostim text. Cu un singur lucru nu ma-mpac. Eu nici in gluma n-as zice slava tie unui individ ca Dragnea. Afara doar daca el a facut totul deliberat jucand teatru ca era ce era, punandu-si camarila sa execute acele fapte, special pentru a compromite PSD !!! Pentru a scoate gargaunii natiei din cap ca acest partid ar avea vreo nobete in el….

 2. Felicitari pentru articol! Adevarul este ca ne-a trecut glontul pe la ureche… Daddy s-a imaginat al 2-lea Erdogan, a mizat pe anularea completa a vocii strazii prin inducerea fricii, frica de a fi batuti si gazati sau frica de a lua amenzi uriase… Partea proasta e ca PSD ramane, din pacate, o organizatie de tip mafiot cu mare putere in Parlament (inca) care se va opune oricaror reforme de substanta..

 3. Lauda trebuie impartasita si babetei cu brosa din videle.
  Veorica este o vizionara, o profitoare care a profetit profesoral:
  ” vom castiga alegerile de anul trecut”
  si chiar asa a fost.

  Cat despre Puscariasul Stalinist Dragnea, de unde se trage si acronimul PSD,
  el a fost deja beatificat de BOR, care i-a cantat cu ghinion, luindu-i caimacul lui Cartianu:
  Vrednic Este !

  Abia dupa exegeza autorului, intelegem cu totii, de ce l-a adulat clerul pe puscarias.

 4. M-am amuzat grozav,felicitari ,dle Cartianu!Vorba „presedintelui” neinteles Radu Moraru :veorica a castigat alegerile asa cum a profetit in prostia ei ,alea de anul trecut!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -