Proaspăt scăpat de dosare, generalul Onțanu ar candida iar la Sectorul 2, susținut de PSD și de Dan Voiculescu. Miza: 100 de milioane de euro

1
2418
Onţanu (dreapta), lângă Gabriel Oprea (UNPR)

Generalul Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2 din București, ar urma să candideze din nou la funcție susținut de PSD și de mogulul Dan Voiculescu, împreună cu întregul aparat de propagandă al Antenelor, dezvăluie G4Media.ro.

Dacă ar câștiga scrutinul de pe 27 septembrie, Onțanu ar ajunge la al cincilea mandat de primar al Sectorului 2.

Miza bătăliei pentru Sectorul 2: bugetul de 100 de milioane de euro al unității administrative și terenurile din jurul lacurilor

Onțanu a condus, ca primar, Sectorul 2 din 2000 până în 2016, când a fost suspendat din funcție în urma dosarelor penale pentru corupție. A dispărut din peisaj o perioadă, dar a fost salvat de tergiversarea cazurilor și de modificările făcute de regimul PSD – Dragnea în legislație.

În 2017 a scăpat de dosarul penal pentru luare de mită după ce faptele s-au prescris. El era acuzat că a luat mită două terenuri de la Cristi Borcea, pentru a-i da acestuia teren pe malul Lacului Tei, ca să construiască blocuri cu 16 etaje.

Unul din cele două terenuri primite șpagă s-ar fi dus la generalul Gabriel Oprea.

Anul trecut, Onțanu și-a făcut propriul partid de buzunar, vehicul electoral către revenirea în funcție pe care o vizează deși are 70 de ani.

Acum, surse politice au dezvăluit, pentru G4Media.ro, că PSD e dispus să-l susțină pe Onțanu la alegerile locale din toamnă, înțelegerea fiind mediată de oligarhul criptocomunist Dan Voiculescu, stăpânul imperiului media din care fac parte și Antena 1 și Antena 3.

Miza Sectorului 2 este uriașă. În 2019, Primăria acestui sector din București a cheltuit 489 de milioane de lei – echivalentul a peste 100 de milioane de euro.

De asemenea, o țintă care-i obsedează pe rechinii imobiliari este salba de lacuri din Sectorul 2. Terenurile de pe malurile acestora valorează o avere colosală. S-a pus la cale, deja, un Plan Urbanistic Zonal prin care zeci de hectare de spații verzi ar urma să fie transformate în zone rezidențiale, cu blocuri și vile.

Cum joacă mogulul criptocomunist Dan Voiculescu

În ultimii 20 de ani, folosindu-se de puterea mediatică a posturilor sale de televiziune ca de un toroipan, “Varanul” a vizat accesul la resursele statului.

Și-a infiltrat sistematic oamenii în politică, administrație și media, ajungând să aibă o influență uriașă, mult peste granițele posturilor TV pe care le patronează și ale firmelor sale.

În ultimii ani, Antenele au sprijinit puternic campaniile antijustiție, au ajutat PSD să câștige zdrobitor alegerile din 2016 și au inventat personaje politice precum Gabriela Firea, fostă prezentatoare la Antena 1 ajunsă primarul Capitalei, și actorul Mircea Diaconu, propulsat în Parlamentul European.

Galeria dinamovistă, între trecutul cu Onțanu și prezentul cu DC Popescu

Rămâne de văzut, în această situație, ce se va întâmpla cu galeria echipei Dinamo. În perioada în care Onțanu a fost primar, acesta a fost susținut puternic de Elias Bucurică, liderul galeriei “roș-albe”.

Ultrașii s-au ocupat de campaniile electorale și au funcționat ca o armată personală a generalului.

După 2016, Elias Bucurică s-a mutat în tabăra actualului viceprimar liberal Dan Cristian Popescu, și el cu ambiții politice majore. DC Popescu visează de multă vreme să ajungă primarul Sectorului 2, dar de fiecare dată fie a pierdut alegerile, fie n-a fost nominalizat de partid.

În urmă cu câteva luni, politicianul (care până acum a schimbat vreo 5 partide) ar fi amenințat că va candida din partea PSD, dacă PNL nu-l va susține la alegerile din 27 septembrie.

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.