duminică, aprilie 14, 2024
AcasăNews“Oficial s-a deschis, dar e închis.” Spitalul Colentina, “redeschis” cu hărmălaie de...

“Oficial s-a deschis, dar e închis.” Spitalul Colentina, “redeschis” cu hărmălaie de Firea acum o săptămână, rămâne închis pentru pacienți

-

Spitalul Colentina, “redeschis” de Gabriela Firea acum o săptămână cu zeci de cadre medicale scoase “la careu”, sesiuni foto, cuvântări și aplauze, rămâne închis pentru pacienți. Reporterii Ziaristii.com au aflat că, în continuare, accesul bolnavilor non-Covid este oprit, iar momentul în care spitalul se ve redeschide efectiv nu este știut cu precizie.

Până la urmă, din hărmălaia făcută de primarul Bucureștiului și compania sa de propagandiști n-a rămas nimic. După sesiunea foto și video, cu cadre medicale și reprezentanți ai pacienților aranjați să pozeze în spatele primăriței, la Spitalul Colentina lucrurile au continuat exact ca și până atunci.

Situația este asemănătoare cu alte acțiuni de imagine ale Gabrielei Firea. În urmă cu câteva luni, aceasta a inaugurat cu hărmălaie mediatică un spital modular pentru pacienții bolnavi de Covid. Dar spitalul nu era conectat la utilități, n-avea aparatură și nici personal medical. Construcția n-a fost folosită nici măcar un minut, cu excepția vizitei electorale a Gabrielei Firea.

„Ne sună oamenii, au văzut la televizor și în presă că s-a redeschis spitalul. E o situație jenantă, trebuie să le explicăm că a fost doar așa, o inaugurare, și că nu-i putem primi”

Sursele Ziaristii.com din interiorul spitalului explică: “Vedeți, așa e, oficial s-a deschis, dar rămâne închis. Nu putem primi bolnavi și nu știm cât va mai dura până la reluarea activității. Încă mai avem pacienți Covid, nu s-a făcut dezinfecția, nu s-au stabilit încă protocoalele și traseele pentru ceilalți pacienți”.

- Advertisement -

Cadrele medicale sunt acum într-o postură ingrată, după tămbălăul inutil făcut de Firea: „Sună oamenii, pacienții, au văzut la televizor și în presă că s-a redeschis spitalul. Trebuie să le explicăm că a fost doar așa, o inaugurare și încă nu-i putem primi. Sunt oameni bolnavi, care au nevoie de tratament, consultații, e o mare dezamăgire și o mare nerăbdare. Îi înțelegem, ne este jenă să le spunem că lucrurile pe care le-au văzut nu sunt reale, dar asta e situația, n-avem ce face”.

Unele secții de la Colentina, cu pacienți și doctori cu tot, sunt relocate, în continuare, în alte spitale din București, așa cum a fost de la începutul crizei.

Spitalul Colentina, unul dintre cele mai mari din țară, a fost desemnat spital-suport Covid-19 la începutul pandemiei. Pacienții au fost externați sau redirecționați către alte spitale, la fel o parte a personalului medical. Peste 90% din capacitatea unității spitalicești a fost goală în toată această perioadă.

- Advertisement -

Inaugurare cu zeci de cadre medicale pe post de figuranți, sesiuni foto și video, cuvântări și aplauze

După memorii și eforturi susținute ale conducerii spitalului și ale doctorilor, Guvernul a aprobat redeschiderea pentru pacienții non-Covid.

Imediat, în peisaj a apărut Gabriela Firea, care a “descălecat” pe 16 iulie în curtea spitalului, însoțită de cameramani, fotografi și oameni de PR. Au fost scoși “la careu”, cu rolul de figuranți, zeci de medici și asistente. A fost adus chiar și un reprezentant al unei asociații a pacienților. Primarul Capitalei și-a asumat explicit meritul de a fi redeschis spitalul.

DC News, publicația lui Bogdan Chirieac, s-a grăbit să trâmbițeze, săptămâna trecută: „Spitalul Colentina, REDESCHIS de astăzi”, alături de poza Gabrielei Firea. Știrea mincinoasă, difuzată și pe posturile TV afiliate PSD, a indus multă lume în eroare, iar acum medicii trebuie să le explice pacienților de ce încă nu pot să-i primească

S-au făcut sesiuni foto, s-a filmat și transmis la TV și pe Facebook, Firea s-a pus în fruntea oamenilor aranjați frumos, s-au ținut cuvântări și s-a aplaudat. Presa de partid a titrat: “Spitalul Colentina, REDESCHIS de astăzi”. După care toată lumea a plecat la treaba ei, iar porțile s-au închis la loc.

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

 

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -