SUA le ordonă diplomaților chinezi să părăsească Texasul în 3 zile! „Acte masive de spionaj” și focul din curtea Consulatului

4
5286
Liderii a două națiuni puternici care se îndreptă spre un Război Rece: Donald Trump și Xi Jinping

O nouă escaladare a tensiunilor dintre primele două puteri economice sle lumii. Departamentul de Stat al SUA le-a transmis diplomaților chinezi de la Consulatul din Houston, statul Texas, să părăsească țara până vineri, 24 iulie, dezvăluie „New York Times”. În replică, Beijingul a avertizat că va lua măsuri de retorsiune, adică va proceda la fel față de personalul diplomatic american din China.

Oficialii americani citați de „New York Times” au declarat că au ordonat închiderea Consulatului chinez din Houston ca răspuns la violarea repetată a suveranității Statelor Unite de către China, incluzând ”acte masive de spionaj și operațiuni de influențare”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, a declarat că ordinul de închidere a consulatului arată că Statele Unite nu tolerează ”comportamentul scandalos” al Chinei.

„Republica Populară Chineză s-a angajat de ani de zile în acțiuni de spionaj și operațiuni de influențare pe teritoriul Statelor Unite împotriva oficialilor americani și împotriva cetățenilor americani”, a declarat Ortagus.

Purtătorul de cuvânt nu a detaliat, însă Administrația Trump a acuzat în mod repetat China că a încercat să fure secrete militare și comerciale. De fiecare dată, acuzațiile au fost respinse de Beijing.

Departamentul de Stat a anunțat, marți, că au fost puși sub acuzare doi hackeri chinezi care ar fi încercat să fure informații despre vaccinul anti-coronavirus.

Wang Wenbin, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului de Externe chinez, a somat Statele Unite să-și retragă decizia imediat. „În caz contrar, China va adopta în mod cert măsuri legitime și necesare”, a declarat acesta. Purtătorul de cuvânt a sugerat că ar putea fi închis un consulat american din China, cel puțin.

La câteva ore după ce administrația Trump a notificat China în legătură cu decizia luată marți, a fost văzut fum ieșind din curtea Consulatului chinez din Houston, în timp ce angajații ardeau ceea că păreau a fi documente. Imaginile apar într-o înregistrare video difuzată de un post local de televiziune.

Poliția și pompierii au reacționat în urma semnalării incendiului, dar nu au pătruns în clădire, careă este considerată teritoriu chinez. Pentru a interveni să stingă focul, pompierii aveau nevoie de aprobarea părții chineze, care n-a venit. Reprezentanții țării comuniste au prefert să stingă singuri focul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

4 COMENTARII

  1. Foarte bine, dati-i dracului afara pe javrele de chinezi care numai asta fac peste tot : spioneaza si fura, si din decembrie 2019 incoace infecteaza o lume intreaga!

  2. Bravo Dle Președinte, așa trebuie procedat cu gălbejiții ….au distrus o lume întreagă și proștii îi mai pupă în cur….toate țările ar trebui să proceseze la fel… afară cu gălbejiții din țară…. atenți bla centrala nucleară de la Cernavodă… criminalii ăștia sunt pe poziții…. eliminați orice contact cu ei… urmăriții permanent , ăștia sunt în stare de orice….. încă odată felicitări d-lui Trump…and go to victory Trump.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here