Sentință CEDO: Codruța Kovesi a fost demisă abuziv din fruntea DNA, în 2018, de regimul PSD-ALDE

3
16381
Laura Codruța Kovesi, dată afară de la șefia DNA de către PSD și Iohannis, conduce acum Parchetul European

Laura Codruța Kovesi a fost demisă abuziv de regimul PSD în 2018, din fruntea Direcției Naționale Anticorupție, a stabilit marți, la Strasbourg, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

După victoria de la alegerile parlamentare din noiembrie 2016, PSD și aliații din ALDE și UDMR au declanșat un război pe viață și pe moarte cu DNA și cu șefa instituției, Laura Codruța Kovesi.

Istoria unui conflict care a dus la demiterea abuzivă a șefei DNA de regimul oligarhic PSD

După doi ani de atacuri, șicane, modificări legislative menite să limiteze și să taie din eficacitatea Direcției Naționale Anticorupție, regimul PSD – Dragnea a reușit, pe 9 iulie, îndepărtarea celei considerate cel mai mare inamic al oligarhiei transpartinice din România.

Pretextul l-a constituit un raport al ministrului justiției de atunci, controversatul Tudorel Toader. Acesta a destituit-o pe Kovesi, dar președintele Iohannis a întârziat să valideze decizia.

Sesizată, Curtea Constituțională a României, controlată de Dragnea, a emis o hotărâre în care scria că președintele României e obligat să aprobe ceea ce îi trimite ministrul justiției.

Devenită țintă a oligarhiei politico-economice ridicată și dezvoltată din rândurile activiștilor de partid comuniști și a securiștilor de dinainte de 1989, perpetuată prin FSN – PDSR – PSD, Kovesi a condus DNA în cea mai prolifică perioadă a sa. În mandatul ei, procurorii anticorupție au trimis după gratii zeci de politicieni, miniștri și afaceriști de prim rang, devoalând fraude și infracțiuni economice de zeci de miliarde de euro.
Liviu Dragnea s-a angajat, în fața celorlalți baroni PSD, că va modifica legile justiției și o va scoate pe Kovesi de la DNA, inițiind un discurs conspiraționist, antijustiție, anti-UE și anti-SUA care a culminat, în vara lui 2018, cu paralizarea Direcției Naționale Anticorupție și cu reprimarea violentă a manifestației anticorupție petrecută pe 10 august, în Piața Victoriei.

Sentința CEDO: Codruței Kovesi i-a fost încălcat dreptul la proces echitabil

Aleasă între timp procuror-șef al Parchetului European, în ciuda opoziției disperate a PSD, Kovesi a dat în judecată România la CEDO, la începutul anului 2019, contestând decizia de revocare din fruntea DNA.

„În procedura în care Curtea Constituțională a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garanțiile unui proces echitabil sub aspectul accesului la un tribunal, având în vedere că nu există în dreptul intern <<un recurs efectiv>>, un temei de drept și o procedură internă bazată pe criterii obiective care să îmi ofere dreptul la o contestație privitoare la drepturile și obligațiile cu caracter civil referitoare la măsurile disciplinare dispuse de ministrul justiției și decise de Curtea Constituțională printr-o decizie definitivă, fără cale de atac”, nota la vremea respectivă Kovesi.
Procesul a durat până acum. Marți, 5 mai, CEDO a comunicat sentința. Judecătorii europeni i-au dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi, constatând că i-au fost încălcate dreptul la un proces echitabil și dreptul al liberă exprimare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Curățenie de primăvară la B1 TV! Au fost dați afară șpăgarul Andrei Bădin și vuvuzeaua isterică Sorina Matei

Radu Moraru: „Un laureal al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

* DOCUMENTE. Catastrofa Firea: Bucureștiul a obținut anul trecut, din venituri proprii, mai puțini bani decât Clujul! Administrația Gabrielei Firea a realizat doar 9,4% din cât a estimat!

3 COMENTARII

  1. Acum e momentul să scăpăm de cretinii din CCR…cum? simplu, arestați…pe ce motiv??..au adus prejudicii in formă continuată imaginii țării și cetățenilor români!!…fostul ministru al justiției arestat și închis pe viață.!!.. șeful CCR închisoarea pe viață, secțiile speciale desființate,iar cei care au condus aceste secții închiși pe viață,…acum se poate , încă mai e ordonanța de urgență valabilă…uite Vela și-ar spala toate păcatele dacă i-ar aresta pe cei de mai sus…

  2. Ca sa faim corecti alianta este psd-udmr-alde. Nu stiu de ce se omite constant nominalizarea aceste asociatii etnice-udmr- care in fapt este singura aflata la guvernarea tarii din 1990. fsn-udmr; pdsr-udmr; psd-udmr, psd-udmr-alde. Triumviratul cu alde ste doar de 5-6 ani, udmr este din 1990 la guvernare direct sau prin coparticipare fiin in toate guvernarile daca nu in linia intai in linia a doua prin zeci de scretari de stat, subsecretari si multi altii care au impanzit si ministerul culturii. Sa nu uitam ca ani buni la rand udmr a avut la mana CNSC unde s-au manarit licitatii cu multe miliarde la batatie iar rezultatul il vedem in dezastrul care este in transporturi, sanatate, invatamant,… Deci nu uitai de udmr!

  3. […] a Laurei Kovesi de la comanda DNA, operată de regimul Dragnea prin mâna lui Tudorel Toader, a fost confirmată anul trecut de CEDO. Judecătorii europeni au stabilit că însăși Curtea Constituțională a României, controlată […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here