Securiștii printre noi: un general SRI – băgat de Ciucă în conducerea Asigurărilor de Sănătate, cu buget 10 miliarde de euro. Generalul Celea are 23 de terenuri, 5 case și apartamente, 4 mașini, 3 șalupe și pensie de 3.800 de euro

6
845
Generalul SRI în rezervă Cristian Celea, băgat de Guvern în conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate - instituție cu buget de peste 10 miliarde de euro

Generalul Cristian Georgică Celea, medic al lui Ion Iliescu și influent ofițer SRI în rezervă încă din epoca Adrian Năstase, a fost reactivat de generalul Nicolae Ciucă, premierul României, care l-a băgat în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dezvăluie „Libertatea“. Actualul regim Iohannis-PSD-PNL continuă astfel, în ritm susținut, conectarea serviciilor secrete la toate resursele majore de bani ale României.

Miza e uriașă, deoarece Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un buget anual de 10 miliarde de euro și decide cum se împart acești bani, inclusiv ce spitale sunt finanțate și cu ce sume.

Generalul Cristian Georgică Celea (67 de ani) este deja consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila (PSD). Fusese scos la pensie de Traian Băsescu în 2006, după ce sistemul îl folosise în aceleași scopuri ca și acum – pentru a controla resursele financiare ale sectorului de sănătate. A fost șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în perioada 2003-2005 (numit de Adrian Năstase, șeful Guvernului PSD). Ulterior, după pensionare, a ajuns șef la Muntenia Medical Hospital, făcut de SIF Muntenia la Pitești cu 14 milioane de euro.

Despre priceperea generalului în manageriat vorbește de la sine bilanțul contabil al spitalului privat făcut de SIF Muntenia. Publicația „Jurnal de Argeș” scria în 2013 că managerul Celea a încasat salariu anual de 180 de milioane de lei (!) și a părăsit spitalul lăsându-l cu o gaură financiară de 14,8 milioane lei.

Dacă instituțiile conduse de Cristian Georgică Celea au mers în pierdere, în schimb generalul de brigadă a mers mereu în câștig. Azi are, conform declarației de avere, 23 de terenuri, două case, trei apartamente, patru mașini, trei șalupe și o pensioară specială de 3.800 de euro/lună.

Regimul Iohannis-PSD-PNL pune ofițerii serviciilor secrete șefi peste toate sursele majore de bani ale României. SRI a fost pus să se ocupe de cloud-ul guvernamental, iar un colonel al aceleiași instituții urma să ajungă șef peste fondurile PNRR

Plasarea unui reprezentant al SRI în acest domeniu-cheie al Sănătății vine după ce Guvernul Ciucă a dat sarcina formării Cloud-ului guvernamental tot pe mâna serviciilor secrete. SRI urmează să gestioneze toate echipamentele și aplicațiile de securitate, inclusiv accesul la întregul trafic – deși acest lucru nu intră în atribuțiile serviciului secret, care are scopul să adune informații, nu să securizeze date personale. Miza este suma de 375 milioane de euro – bani din PNRR cu care ar fi trebuit să se facă acest cloud. Fostul ministru liberal al Digitalizării, Florin Roman, avertizase încă din iarna 2021-2022 că se fac mari presiuni ca serviciile secrete să pună mâna pe acest contract.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Cristian Ghinea – fostul ministru al Fondurilor Europene – a demascat infiltrarea SRI și în minister, unde ani la rând o femeie-colonel al serviciului secret condusese practic instituția în calitate de secretar de stat. După ce a fost schimbată din funcție de Ghinea, Liliana Anghel s-a întors și urma să fie plasată de actualul Guvern Ciucă, prin semnătura ministrului Marcel Boloș, la cârma Direcției de Implementare a PNRR – adică la butoanele celor aproape 30 de miliarde de euro care vin de la UE. Planul a căzut și colonelul Liliana Anghel nu s-a mai prezentat la concursul cu dedicație după ce Cristian Ghinea a demascat întreaga tărășenie. Însă planul n-a fost anulat de SRI și de Guvern, pentru că, în lipsa Lilianei Anghel, toți candidații au fost respinși și concursul se va relua, foarte probabil, cu un alt ofițer acoperit al serviciului de informații drept candidat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adrian Năstase spune că Putin e vânat de „statul paralel european”, cu contribuția unei românce care l-a „abuzat” și pe el! Coruptul Năstase e furios că judecătoarea Iulia Motoc ar putea ajunge la Curtea Penală Internațională, după ce a fost și la CEDO

Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

6 COMENTARII

 1. Ati vazut cita dreptate avem noi care vorbim de influentele securiste in societate? Din pacate nu e singurul caz, aproape orice tun dat in economie dupa revolutie a avut in spate cel putin un fost securist. Se pare ca influenta nefasta a fostilor securisti inca se pastreaza.

 2. Iata cine sunt beneficiarii de pensii speciale. Imbuibatii. S-a facut revolutie pe stil sovietic de un criminal KGB, au murit oameni si s-au naruit sperante, ca javrele securiste sa fie topul societatii.

 3. A FOST FACUTA SCAPATA SI TOVARASA LOR udrea !

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA.

  BRAVO ccr ! BRAVO dormeanu! BRAVO momar !

  AMNISTIE DE FACTO !

  SUPERB, GATA CARTIERUL PENTRU NOUA LOR „justitie” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here