marți, mai 28, 2024
AcasăNewsAUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a...

AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri FSB. Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

-

Partidul extremist AUR a răspuns dezvăluirilor privind întâlnirile lui George Simion cu rezidentul agenturii FSB (fostul KGB) la Cernăuți printr-un comunicat în care atacă violent Ucraina, dar din care lipsește tocmai dezmințirea întâlnirilor cu rușii. Comunicatul AUR evită pe cât posibil inserarea numelui lui Simion în text, inventează o conspirație împotriva „unioniștilor“ români și desemnează explicit Ucraina drept adversar tradițional al intereselor României și Moldovei.

Izbucnirea isterică este prilejuită de dezvăluirile generalului Skipalski, fost șef al serviciului de informații al Ucrainei (SBU) și al Direcției Principale de Informații (GRU) din aceeași țară. Skipalski a afirmat, pentru publicația Obozrevatel.com, că George Simion s-a întâlnit, într-adevăr, cel puțin o dată cu ofițerul rus care se ocupa de rezidența FSB (fostul KGB) din Cernăuți.

Comunicatul AUR pare făcut, pur și simplu, în birourile de la Moscova. Sunt folosite absolut toate temele fabricate de propaganda rusească și pe care le-au preluat extremiști precum Șoșoacă și cei de la AUR.

Partidul condus de George Simion afirmă că Ucraina e adevăratul „adversar tradițional“ pentru România și Moldova (și nu Rusia). AUR îl proclamă pe Simion drept „cel mai cunoscut politician unionist“ și pretinde că „mișcarea unionistă din România“ e întruchipată de AUR.

- Advertisement -

Dincolo de limbajul violent și nenumăratele acuzații la adresa Ucrainei, AUR uită să scrie un singur lucru – că George Simion NU s-a întâlnit niciodată cu ofițerii serviciilor de informații rusești. Această lacună în discursurile liderului extremist și ale partidului său a fost remarcată și după ce, pe 28 martie, a apărut un interviu cu Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Moldova, cel care a vorbit primul despre legăturile lui Simion cu FSB-ul. Simion s-a agitat, a acuzat în stânga și-n dreapta, dar a evitat să spună că nu s-a întâlnit cu rușii. El a încercat, pe cât posibil, să îngroape subiectul – posibil, de teamă ca escaladarea lui să nu aducă și eventuale fotografii ori înregistrări video de la respectivele întâlniri.

Interesant este că, în timp ce informațiile despre legăturile liderului AUR cu FSB deveneau publice, George Simion nu numai că nu menționa nimic pe contul său de Facebook, dar chiar posta un alt subiect drag propagandei rusești – un filmuleț în care afirma că „Guvernul trebuie să oprească importurile din Ucraina și să protejeze agricultorii români!“.

Mai jos, comunicatul AUR în care sunt aduse atacuri isterice Ucrainei, dar din care lipsește cu desăvârșire dezmințirea întâlnirilor lui George Simion cu agenții FSB (fostul KGB).

- Advertisement -

Comunicat AUR: „RAKEȚII SERVICIULUI DE SPIONAJ UCRAINEAN AU DECLANȘAT OFENSIVA ÎMPOTRIVA UNIONIȘTILOR ROMÂNI”

„Adversarii tradiționali ai intereselor României și Republicii Moldova au declanșat o ofensivă susținută împotriva celui mai cunoscut politician unionist din țara noastră.

Ucraina are un istoric bogat de acțiuni îndreptate împotriva comunităților românești, atât cele aflate în componența sa – ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov, cât și a celor care trăiesc între granițele statului inventat de Stalin – Republica Moldova.

„Dezvăluirile” marca SBU, care ar scoate la iveală presupusa alianță între liderul unioniștilor români și serviciile secrete ruse, vin după ani și ani de tăcere suspectă și urmează unor foarte ciudate informații lansate de Kiev ce anunțau iminenta invadare a Republicii Moldova de armata rusă.

Totul este perfect înlănțuit, mai puțin scopul pentru care presa de limba română este infestată cu astfel de „ponturi”. Primim oare o „mână de ajutor” dinspre Kiev? Ar fi prima…

Dacă unim toate punctele, rezultă că mișcarea unionistă din România, întruchipată chiar și pentru inamicii politici de figura lui George Simion, ar fi creația serviciilor secrete ruse.

Astfel, dorința de unire cu Țara a teritoriilor răpite în mod barbar de Armata Roșie ar trebui să rămână doar un vis îndepărtat. La fel și aspirațiile la recunoașterea drepturilor și a demnității de cetățeni egali ale românilor care trăiesc între granițele actuale ale Ucrainei.

Atunci când cheamă în ajutor lumea întreagă pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei, președintele Zelenski e conștient că e beneficiarul și girantul acelorași rapturi, agresiuni și nedreptăți istorice care au răpit României Mari regiuni întregi aflate azi în componența Ucrainei?

Sau „generalii SBU” nu își mai coordonează acțiunile cu actuala conducere a țării și acționează la rândul lor după o agendă personală? Și dacă este așa, a cui ar putea fi agenda?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* „George Simion a avut cel puțin o întâlnire cu rezidentul FSB la Cernăuți”, confirmă generalul ucrainean Skipalski, fostul șef al GRU și adjuct al SBU

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Cuibul de rusofili s-a activat. Acest partid ar trebui scos in afara legii. Zoaia societatii a votat o asemenea creatie a Moscovei. Sa nu uitam ca Sebastian Ghita, smecher si fugar protejat de rusi, a nasit AUR dupa ce a dat rateu cu alte vehicule politice pe acelasi calapot. La Jiorjica a fost cu noroc, 10% in alegeri, bagand tot borhotul societatii in Parlament este un rezultat notabil. Casele de sondare, platite cu bani grei, tocmai au urcat AUR spre 20%, adica la un milion de votanti probabili. Tocmai cu acest gunoi politic care ne vrea langa Rusia criminalilor putinisti, care ne vrea in afara UE si NATO? Inseamna ca planul de indobitocire a populatiei a avut si reactii adverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -