vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaBlestemățiile pe care le aflau rușii de la Tatarski, propagandistul spulberat în...

Blestemățiile pe care le aflau rușii de la Tatarski, propagandistul spulberat în cafenea: ucrainenii sunt „porci”, „degenerați”, care trăiesc într-un „stat demonic” și trebuie exterminați

-

O incursiune în lumea vloggerului rus Vladlen Tatarski (pe numele real Maxim Fomin), cel care a fost ucis duminica trecută într-o explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg, este de-a dreptul șocantă. HotNews.ro a analizat canalul de Telegram al propagandistului pro-război, care era urmărit de aproape 570 de mii de oameni, iar unele postări aveau peste un milion de vizualizări. Concluziile sunt terifiante.

​Un discurs al urii greu de imaginat și imposibil de acceptat în lumea civilizată era propagat de Vladen Tatarski (40 de ani) pe canalul său de Telegram, arată analiza „activității profesionale” a vloggerului ucis duminică, 2 aprilie, în jurul orei 19.00, în explozia din Sankt Petersburg.

În cea mai mare parte, scopul acestor postări era acela de a justifica necesitatea războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Tatarski a fost ucis, iar alte aproximativ 40 de persoane rănite, în Street Food Bar No. 1, un local popular printre activiștii pro-război și loc de întâlnire pentru mișcarea ultranaționalistă Cyber Front Z, fondată de patronul grupului de mercenar Wagner, Evgheni Prigojin. De altfel, și barul îi aparținea tot lui Prigojin, iar Tatarski lur sub comanda acestuia, fiind finanțat de cel supranumit „bucătarul lui Putin”.

- Advertisement -

Luni, autoritățile ruse au reținut-o pe Daria Trepova (26 de ani), cea care a adus statueta care a provocat explozia, iar marți tânăra activistă anti-război a fost acuzată oficial de terorism.

Propagandă pentru campania de angajări în Grupul Wagner

Ultimul lucru pe care Tatarski a apucat să-l posteze pe canalul său de Telegram este o redistribuire de pe un alt canal de Telegram, în care se vorbește despre presupuse pregătiri ale militarilor ucraineni pentru contraofensivă. Postarea a fost făcută pe 2 aprilie, la ora 16.00, cu trei ore înaintea exploziei din cafenea.

Un text scris chiar de Tatarski, tot la ora 16, era însoțit și o poză cu un afiș care vorbea despre campania de recrutare pentru Grupul Wagner, îndemnându-i pe ruși să se angajeze și să meargă la război.

- Advertisement -

„Moscova. E plăcut să vezi o astfel de publicitate exterioară. Am văzut panouri cu «Wagner» și la Rostov. Dar în multe orașe, aceste panouri încă lipsesc. Sper că singurul motiv este acela că pur și simplu nu au avut timp să facă comandă”, a scris Tatarski.

Localnic torturat și ucis de ruși la Bahmut, prezentat ca „luptător georgian”. Umilința finală, cu vioara

În ultimele sale zile, vloggerul a făcut mai multe postări despre mersul războiului, dar una dintre acestea iese în evidență prin oroarea pe care o transmite.

Este vorba despre un video în care luptători din Grupul Wagner, aflați pe frontul din Ucraina, la Bahmut, umilesc un prizonier ce nu pare să se mai afle în viață. Unul dintre ei cântă la vioară și îi dă cu arcușul în cap prizonierului, spre amuzamentul celorlalți din încăpere. Un altul îl trage de ureche.

Soldații Wagner, care poartă cagule pe față, spun în acest video că este vorba despre un cetățean georgian care a luptat la Bahmut, în Legiunea Internațională a Ucrainei, și că acum „trebuie să asculte orchestra Wagner”.

Reportera Oxana Mihailova, de la Hotnews.ro, a luat însă legătura cu un georgian din Legiunea Internațională din Ucraina, iar acesta i-a spus că prizonierul respectiv nu era luptător georgian, ci un localnic din Bahmut, probabil torturat și ucis de ruși.

Se bucura că „wagneroviții” îi ucid pe „haholi”: „Foarte tare!”

Pe canalul de Telegram al lui Tatarski exista o rubrică zilnică în format video, care se chema „Vladlen de seară”, pe care însuși autorul o promova ca „cel mai important show militar al țării”. Fiecare dintre înregistrări avea în jur de trei minute și fusese filmată în format „selfie”.

În ultimul video, făcut cu o zi înainte de moartea sa, Vladlen Tatarski a vorbit despre moartea unui luptător din Legiunea Internațională a Ucrainei

„O noutate îmbucurătoare: în apropiere de Bahmut a fost lichidat un «cocoș», cu indicativul «Madjahed». A fost un schizofrenic belarus, care a fost ba nazist, ba făcea parte din ISIS. Ambele aceste curente sunt legate direct de homosexualitatea latentă, iar câteodată și de cea deschisă. Așa a fost și în cazul lui «Madjahed». E suficient să ne uităm la poza comandantului său. Dar nici nu o să vă spun ce e acolo pe foto”, afirma vloggerul.

În ceea ce privește situația din Bahmut, Tatarski a spus că luptătorii din Grupul Wagner „bat recordurile la uciderea haholilor” (adică a ucrainenilor), lucru pe care-l considera „foarte tare”.

„Ucraina este un stat demonic. Băieți, sunteți degenerați, sunteți terminați!”

Referindu-se la ceea ce se întâmplă la mănăstirea „Lavra Pecerska” din Kiev, Tatarski a spus: „Ucraina este un stat demonic. Pentru toți cei care cred că nu trebuie să vorbim ceva împotriva Ucrainei, că Ucraina și fasciștii sunt două lucruri diferite: Băieți, sunteți degenerați, sunteți oameni terminați, pur și simplu sunteți oameni care nu au ochi! Trebuia de mult să adoptăm o poziție radicală, fără nicio altă variantă!”.

Autoritățile de la Kiev au dispus evacuarea călugărilor de la complexul monahal Lavra, vechi de aproape 1.000 de ani, deoarece aceștia aparțin de biserica ortodoxă ucraineană care a rămas fidelă bisericii ruse.

„Vor fi lupte dure cu acești porci. Strămoșii lor spirituali – cavalerii germani”

Într-o altă înregistrare, din 31 martie, Tatarski susținea că luptele cele mai grele între Rusia și Ucraina, care ar urma să fie și cele finale, și începe după Paște.

„Vor fi lupte dure cu acești porci. Ei vor merge ca porcii, așa cum au făcut strămoșii lor spirituali, cavalerii germani, cu tot cu echipamentul lor din Occident. Noi oricum avem nevoie de această victorie, o altă șansă nu o să mai avem”, spunea vloggerul.

În același video, Tatarski s-a referit și la limba ucraineană, despre care spune că nu există.

„Astăzi a fost o discuție pe internet, dacă oamenii ce provin din Ucraina (și care trăiesc în Rusia – n. red.) trebuie să învețe limba ucrainească. Sigur că nu. La nivel personal, toți cei care-și doresc pot să învețe orice limbă. Însă statul rus nu trebuie să aloce bani pentru asta. Adică nu trebuie să cheltuim bani dacă vreun nemernic aici, din considerentele sale ciudate, va vrea să învețe limba ucraineană. Acesta nu trebuie. Nu este o limbă a internetului sau o limbă tehnică. Este o limbă a cântecelor la o masă. Această limbă nu e necesară nimănui. Este o limbă din folclor”, clama Tatarski.

„Ne așteaptă evenimente grandioase”

Într-o altă înregistrare, de pe 30 martie, Tatarski vorbește cu biserica în fundal și-și exprimă speranța că situația de pe front se va schimba de curând, iar rușii se vor ciocni cu „haholii” într-o luptă decisivă.

„Evenimente grandioase vor începe foarte curând. Mulți îmi scriu că am promis evenimentele grandioase după Anul Nou, dar nu s-a întâmplat nimic. Da, băieți, așa se întâmplă, planurile se schimbă. Însă nu și de data aceasta. Patrioții din partea de sud, cea care încă se numește Ucraina, scriu despre dislocarea «cocoșilor» spre Herson, Lugansk, în apropierea de Harkov. Astfel, ne așteaptă evenimente grandioase, la care va trebui să participăm. Frați și surori, rugați-vă pentru noi, ca Domnul să ne ajute să organizăm totul corect!”, a spus vloggerul.

Referindu-se la batalionul Azov, Tatarski îl consideră, previzibil, „o organizație nazistă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri FSB. Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -