luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvăluiriPrimarul Tudorache (PSD) și-a folosit soția și menajera pentru a ascunde peste...

Primarul Tudorache (PSD) și-a folosit soția și menajera pentru a ascunde peste 3,3 milioane de euro! Bijuterii de 460.000 €, inel cu diamant de 270.000 €. Cauțiune fixată la 1.000.000 €

-

„Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea”, scria Daniel Tudorache joi, 19 noiembrie. Tupeu, nu glumă! Când mâzgălea minciuna asta pe Facebook, fostul primar al Sectorului 1, actualmente candidat pe un loc eligibil pe lista PSD București pentru Camera Deputaților, știa nu doar ce avere colosală a strâns din șpăgi, ci și faptul că DNA aflase totul, deci un comunicat era iminent.

Urmărind drumul banilor lui Daniel Tudorache, procurorii au descoperit o adevărată „peșteră a lui Ali Baba”.

Mecanismul hoției, developat de DNA: În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite. (…) Toate acestea, cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni”.

Ce au găsit procurorii, concret:

 • Acordarea unui împrumut unei persoane: 920.000 de euro – prin intermediul fostei soții.
 • Depozite bancare: 900.000 de euro (235.000 de euro + 2.990.000 de lei) – prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora.
 • Asocierea în participațiune cu o societate privată: 640.000 de euro – prin intermediul fostei soții.
 • Bijuterii: peste 460.000 de euro (un inel în valoare de 58.500 de euro; un set de bijuterii în valoare de 64.225 de dolari SUA; un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro; un inel de 65.000 euro; un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro etc.).
 • Cumpărarea de imobile: 405.000 de euro (305.000 de euro + 470.000 de lei) – pe numele fostei soții.
 • Cumpărarea de acțiuni la un club de fotbal: sumă neprecizată – prin intermediul fostei soții.
  Total: peste 3.325.000 de euro

DNA a fixat cauțiuni uriașe pentru Daniel Tudorache și pentru complicele sale:

- Advertisement -
 • Daniel Tudorache – 1.000.000 de euro
 • Fosta soție – 200.000 de euro
 • Menajera – 75.000 de euro.

Cauțiunile trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020 pentru ca inculpații să rămână sub control judiciar, altfel vor fi arestați preventiv.

DNA vorbește despre „fosta soție” a lui Daniel Tudorache, dar observă că cei doi continuau să colaboreze infracțional și după divorț. Nu-i exclus să fi fost un divorț de formă, pentru a pune la adăpost averea obținută prin infracțiuni.

Plus alte bijuterii, plus acțiuni la Rapid!

Suma totală a banilor obținuți prin metode infracționale de Daniel Tudorache cu ajutorul complicilor săi (fosta soție și menajera) este mult mai mare de 3.325.000 de euro. La aceste cifre înspăimântătoare trebuie adăugate cel puțin două categorii semnalate de procurorii DNA:

- Advertisement -
 • alte bijuterii, „a căror valoare urmează a fi stabilită” (cele inventariate și comunicate public sunt doar o parte din cele pentru care „au fost identificate facturi fiscale”);
 • „achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții” – nu se precizează valoarea, dar clubul cu pricina pare a fi FC Rapid 1923, înființat și finanțat cu bani de la Primăria Sectorului 1.

Comunicat DNA – sâmbătă, 21 noiembrie 2020

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de TUDORACHE DANIEL, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență.

Totodată, celor trei inculpați li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020, după cum urmează:

 • 1.000.000 euro – TUDORACHE DANIEL
 • 200.000 euro – fosta soție
 • 75.000 euro – persoană fizică aflată în anturajul primarului

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana aflată în anturajul inculpatului Tudorache Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri îl avea cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1. În schimbul banilor, persoana respectivă se angaja să intervină, în numele primarului, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor).

În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență.

În activitățile descrise, persoana care și-a traficat influența ar fi fost sprijinită de primarul de la acea vreme Tudorache Daniel. Acesta i-ar fi întărit omului de afaceri convingerea că solicitantul comisionului ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței.

De altfel, există suspiciunea rezonabilă că primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său.

În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite.
Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.
Concret, în perioada de referință (2008-2018), în care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), există suspiciunea că acesta ar fi săvârșit infracțiunea de spălare a banilor constând în:

 • depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei și 235.000 euro;
  – achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
 • acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții;
 • achiziționarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.);
 • achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții;
 • asocierea în participațiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții,
  toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni.

La data de 21 noiembrie 2020, inculpatului Tudorache Daniel și celorlalți doi inculpați li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În ceea ce privește cel de-al doilea dosar în care au fost efectuate în cursul zilei de 19 noiembrie 2020 o serie de percheziții domiciliare, informații vor fi date publicității când situația judiciară o va permite.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Nevasta lui Tudorache și-a pus pe Facebook inelul cu diamant de 270.000 de euro! Sunt divorțați doar în acte, au făcut Revelionul împreună

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Oare chiar il vom vedea la inchisoare pe acest mincinos si ticalos? Ne-am saturat sa ni se vanture doar pe la nas perspectivele pedepsirii acestor infractori si ei sa prospere in continuare cu nerusinare manipuland populatia impotriva oamenilor de buna calitate ai societatii!!!! Asta e culmea ticalosiei!!!

 2. Pai voi de ce credeati ca legea aia cu confiscarea extinsa si spalarea de bani a stat vreo patru ani prin sertare?
  Numai daca vezi cate nunti au facut si cati bani au strans pesedistii in astia 4 ani te crucesti.

 3. […] Daniel Tudorache este inculpat de DNA pentru trafic de influență. În urma audierilor, el și soția sa (de care e divorțat formal, pentru a putea trece toată averea pe numele ei) au plătit o cauțiune totală de 1,2 milioane de euro ca să rămână în libertate. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -