Aici sunt banii dumneavoastră, furați de Tudorache! La „fosta soție” au ajuns peste 3 milioane de euro

2
10975
Adina Tudorache

Se numește Adina Tudorache, are 52 de ani și o avere imensă, din bani furați de la români. A cochetat cu televiziunea, dar s-a lăsat repede, pentru că banii se făceau cu trudă și nu erau prea mulți. A preferat rolul de paravan al unui politician corupt. În acte este „fosta soție” a primarului Dan Tudorache (PSD), în realitate este actuala parteneră a acestuia. A dosit milioane de euro, prada administrativă a dragului ei Daniel. A aflat cum e să porți un inel cu diamant de 270.000 de euro. Ca și fostul primar, Adina se află sub control judiciar, iar până pe 27 noiembrie trebuie să plătească o cauțiune de 200.000 de euro, altfel ajunge în arest preventiv.

Adina Tudorache este cercetată de DNA pentru complicitate la spălarea banilor, în același dosar cu fostul primar și cu menajera lui (a lor). DNA le-a impus celor trei plata unor cauțiuni uriașe, pe măsura furăciunii:

 • Daniel Tudorache – 1.000.000 de euro
 • Adina Tudorache – 200.000 de euro
 • Menajera – 75.000 de euro.

În acte, Adina și Daniel au divorțat în anul 1993, dar în prezent sunt împreună, conform informațiilor G4Media.ro. Împreună sunt de mai multă vreme, cel puțin de câțiva ani – conform informațiilor Ziaristii.com.

Pe contul de Facebook al Adinei Tudorache apar poze de cuplu și mai vechi, dar și recente.

Adina și Dan Tudorache, într-o poză recentă

DNA: „Inculpatul și-a interpus fosta soție și menajera pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute în mod nelegal”

Ce spun procurorii, care au investigat perioada 2008-2018: ”În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite. Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite”.

Adina și Dan Tudorache, „șoriceii” care au dat gaură „cașcavalului” de la Sectorul 1

Ce au găsit procurorii, concret

Pe numele „fostei soții”:

 • Acordarea unui împrumut unei persoane: 920.000 de euro
 • Asocierea în participațiune cu o societate privată: 640.000 de euro
 • Bijuterii: peste 460.000 de euro (un inel în valoare de 58.500 de euro; un set de bijuterii în valoare de 64.225 de dolari SUA; un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro; un inel de 65.000 euro; un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro etc.).
 • Cumpărarea de imobile: 405.000 de euro (305.000 de euro + 470.000 de lei) – pe numele fostei soții.
 • Cumpărarea de acțiuni la un club de fotbal: sumă neprecizată
  Total: peste 2.425.000 de euro

Pe numele „fostei soții” și al menajerei (în participații neprecizate):

 • Depozite bancare: 900.000 de euro (235.000 de euro + 2.990.000 de lei) – în conturi bancare deschise pe numele celor două.

Cum e de presupus că pe numele „fostei soții” a pus în conturi bancare mai mulți bani decât pe numele menajerei (se poate deduce și din diferența de cauțiune dintre cele două), adică măcar 575.000 de euro din cei 900.000, rezultă că Adina Tudorache a fost paravan pentru cel puțin 3 milioane de euro din banii furați de Daniel Tudorache. Plus „acțiunile la un club de fotbal” – în speță, FC Rapid 1923, înființat și finanțat cu bani de la Primăria Sectorului 1, club aflat acum în Liga 2.

Adina și Dan Tudorache, într-o fotografie mai veche

Fostă „vedetă” de televiziune

În 2011, Adina Tudorache a fost prezentatoare TV la B1 TV, de unde a trecut la N24, canalul de știri al fraților Micula, din trustul Național TV. Acolo a prezentat emisiunea „Stil Inspirat”, cu audiență neglijabilă (nu se uita aproape nimeni).

Și ce fițe avea duduia, într-o declarație pentru „Libertatea”: „Consider că televizunea îți poate schimba caracterul și îți poate lărgi orizonturile. Pentru mine, televiziunea este singura modalitate prin care îmi pot expune punctul de vedere despre bun-gust în fața celor care încă nu și-au pierdut stilul și rafinamentul”.

Evident, n-a făcut mulți purici în televiziune. S-a dus să numere banii furați de Tudorache, că erau mai mulți și nemunciți.

Adina, fericită de milioanele care-i tot intrau în cont…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here