„Se anunță un eșec răsunător la alegerile locale! Din păcate, nu vom avea candidați comuni PNL-USR-PMP la sectoare, împotriva PSD”

4
4245
Eugen Tomac

Frontul comun PNL-USR/PLUS-PMP la nivel de Capitală, pentru alegerile locale, pare să rămână o frumoasă iluzie. S-a rezolvat cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei, dar la sectoare nu există niciun progres, iar PNL și USR își anunță candidați proprii, nu comuni.

Președintele PMP, Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă: „Ne vom continua păruiala publică și căutarea vinovatului pentru eșecul răsunător ce deja se anunță!”.

Într-un mesaj tăios pe pagina sa de Facebook, Tomac spune că, deși mai sunt doar două luni și jumătate până la alegerile locale, nu există negocieri serioase între PNL, USR-PLUS și PMP pentru a prezenta electoratului bucureștean o ofertă puternică și a scoate catastrofele PSD-iste din primării.

Aceeași lipsă de acțiune se manifestă și în județe. Partidele din frontul anti-PSD au stabilit înțelegeri pentru candidați comuni în puține locuri. Dacă nu se vor mișca rapid, vor oferi PSD-ului o șansă nemeritată de a avea primari cu 35-40%.

Eugen Tomac spune că a discutat cu premierul Ludovic Orban (liderul PNL), care își dorește liste comune ale Opoziției anti-PSD, dar ideea de unitate este dinamitată de condițiile pe care le pune USR.

Strigătul disperat al lui Eugen Tomac

„Adevărul despre alegerile din București”

„Detest încercarea aproape disperată a unor polticieni noi sau vechi de a deforma realitatea. Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la primăria București.

Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzațiile, acum suntem în faza căutării unor vinovați pentru eșecul ce se prefigurează. Bucureștenii trebuie să știe însă adevărul.

Primul aspect. Pe Nicușor Dan nimeni nu-l dorea candidat acum 6 luni. Nici USR, nici PNL.

Nicușor Dan a fost însă abil și a pregătit terenul din timp în partidul pe care l-a fondat, dar pe care l-a părăsit, pentru că aerul libertății politice care i-a unit a fost schimbat cu altceva. Așa a fost ales candidat al USR București. Abia după ce PNL și-a anunțat public susținerea pentru Nicușor Dan, conducerea USR s-a văzut obligată să-și asume oficial candidatura lui.

Recunosc că atunci când nici USR, nici PNL nu luau în calcul serios susținerea pentru Nicușor Dan, am avut mai multe întâlniri cu el și am discutat despre nevoia de unitate în București pentru a schimba administrația PSD.

L-am asigurat de sprijinul PMP; în București suntem un partid de 10%. Însă pentru a nu exista dificultăți în negocierile cu ceilalți actori, am preferat să nu fac publice discuțiile avute.

Poziția noastră a fost constant argumentată de către Președintele Băsescu, care are și autoritatea de fost Primar General al Capitalei.

Dacă pentru candidatul comun la Primaria Capitalei calculele politice au făcut ca toți să cedeze și să anunțe susținerea pentru Nicușor Dan, pentru celelalte proiecte comune – primari de sector, Consiliu General și consiliile de sectoare – nu s-a mai întâmplat absolut nimic.

Ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea celor două partide – USR și PNL. Aici s-a ajuns la o politizare pătimașă care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureștiului.

Dintr-o dată, eliminarea PSD nu mai trebuie privită ca o prioritate, ci ne legăm cu lanțurile de niște linii roșii inventate, valabile doar în București. În țară este permisă orice derogare, dar în capitală negocierile nu-și au rostul, pentru că nu ne permit principiile.

Las la o parte atacurile la adresa PMP, avem noi păcatele noastre, dar trebuie să înțelegem că politica se face prin compromis și negociere dacă vrem să schimbăm ceva în mod fundamental. Noi suntem dispuși oricând să venim cu soluții politice, nu cu acuzații, chiar dacă avem în PMP câteva voci care pot începe oricând o astfel de campanie. Iar dacă nu am făcut-o până acum este pentru că noi chiar am crezut că există șanse să avem un front comun în București.

Astăzi, bucureștenii trebuie să știe că, din păcate, nu vom avea candidați comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD și nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-și facă campanie.

Tot ce auziți public sunt pretexte.

Până la această oră nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidați și liste comune împotriva PSD.

În schimb, avem partide care și-au lansat candidații, acuzându-se reciproc.

Nu pot să nu spun un alt adevăr, acela că premierul Orban mi-a împărtășit propunerea de a avea candidați comuni PNL-USR-PMP la sectoare. Din păcate, este tot mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, iar în această situație știm bine ce urmează.

O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcție își vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le pasă de sănătatea cetățenilor. Iar noi, ceilalți, ne vom continua păruiala publică și căutarea vinovatului pentru eșecul răsunător ce deja se anunță!

PMP în aceste condiții va face ce trebuie și vai de soarta celor care ne-au subestimat!

Vin vremuri foarte interesante, așa că luptăm TOȚI pentru București!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Destin crunt! Doi frați medici, de 58 și 52 de ani, au fost răpuși de Covid-19 la interval de două săptămâni. Soțiile lor nu i-au condus pe ultimul drum, fiind și ele infectate

4 COMENTARII

 1. Nu m-ar mira ca votantii USR,dupa parlamentare, sa asiste socati, si nu numai ei, la o coalitie PSD USR in Opozitie sau la constituirea unei majoritati la Putere cu PSDul…Oamenii astia de la USR, efectiv nu ii mai recunosc..Intr-un an s-au schimbat total, din luptatorii cei mai admirati impotriva PSDului, retrasi astazi in transee in mod absolut socant, de unde ataca in mod sistematic…PNLul, nu PSDul!!!!Stimati sustinatori USRisti, dvs chiar sunteti de acord ca Dreapta sa piarda alegerile in Bucuresti????Pt ca asta se va intampla!!!Pe bune acum, nu vreau sa cred ca in tara asta suntem chiar atat de prosti..Mai e una Ioana Constantin la PMP, fata aia nu inteleg ce cauta acolo..Eugen Tomac este pt alegeri locale in tandem cu PNLul, ea e in alt film..Tomac, scapa-ne, ca nu e nimic de capul ei!!Isi bate joc de imaginea ta excelenta!!

  • Și oare nu există motive de a ataca PNL-ul ???
   De ce peneliștii nu se abțin de la hoții ?
   În fiecare zi tot mai apare câte un caz…

   Ca să nu mai vorbesc de racolarea pe scară largă a pesediștilor „indispensabili”.

   • Esti consumator de Latrine?
    Numai pe acolo stau aia cu hotia in gura.
    Procuratura sa-si faca treaba. Sa vezi tu pe la Consiliile judetene ce jale este.
    Pana atunci dat din gura ca proasta in targ.

 2. Ceea ce uită/se sfiește să amintească dl. Tomac este că în unele județe, precum Constanța, P.S.D. a încheiat, imediat după anunțarea rezultatelor localelor din 5 iunie 2016, o alianță post-electorală cuuu… P.M.P., formând în-trei (P.S.D., A.L.D.E. șiii… P.M.P.!) majorități atât în Consilii Locale (putând, astfel, să-și împartă frățește și funcțiile de viceprimari!), cât și la Consiliul Județean (unde, de altfel, Claudiu Palaz, președintele P.M.P. – județ Constanța, a primit, cu doar trei consilieri, postul de… vicepreședinte!)…

  De exemplu, în municipiul Constanța, fără P.M.P., P.S.D. plus A.L.D.E. NU ar fi avut majoritate în C.L.: P.S.D. + A.L.D.E. aveau 13 consilieri, LA FEL ca P.N.L. + P.M.P., iar cel de-al 27 consilier local era/este un… independent, George Andrei Popescu, care era cunoscut ca fiind… ANTIpesedist fervent! Darrr… Palas a încheiat o… „ALIANȚĂ administrativ-locală” cu P.S.D.-ul!

  Repetăm: NU este un caz singular, cel de-aici, de la Constanța!

  Întrebat cum vede aceste acorduri/alianțe locale, cu P.S.D. și A.L.D.E., (fondatorul și) jupânul național… REAL (!!!!!) al P.M.P., TRAIAN BĂSESCU, a declarat, de la început: „Politica are… regulile ei, nimic nu-i rușinos!”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here