vineri, mai 24, 2024
AcasăDezvăluiriDragnea: "Dăncilă mi-a spus că e hotărâtă să dea ordonanţă de amnistie....

Dragnea: „Dăncilă mi-a spus că e hotărâtă să dea ordonanţă de amnistie. A zis că nu-i tremură genunchii”. Dăncilă: „Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. N-a înțeles că nu eram sluga lui”

-

În cea de-a treia parte a interviului acordat de deținutul Liviu Dragnea fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, discuție difuzată miercuri de Realitatea Plus, fostul șef al PSD i-a făcut mincinoși și pe Viorica Dăncilă, și pe Tudorel Toader. Dragnea a spus că Viorica Dăncilă este cea care s-a oferit să dea ordonanţă de urgență pentru amnistierea unor fapte penale. Dăncilă, devenită brusc vitează (după ce ne-a făcut de râs pe la Parlamentul European, apărându-și hoțul-șef), zice că „nu eram sluga lui Dragnea”.

Februarie-martie 2018. „Eram cu familiile, pe Valea Prahovei, și tocmai se însera. Era zăpadă și doamna Dăncilă mi-a spus că e hotărâtă să dea ordonanţă de amnistie”.

Afirmația lui Dragnea o plasează pe Viorica Vasilica în cea mai penibilă situație: venise doar de o lună sau două în fruntrea Guvernului și deja încerca să-i rezolve problemele penale lui „Daddy” printr-o ordonanță de urgență.

- Advertisement -

Dăncilă, nu și nu: „Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui”.

Ce a spus Dragnea la Realitatea Plus

„Eram cu familiile, pe Valea Prahovei, și tocmai se însera. Era zăpadă și mi-a spus că e hotărâtă să dea ordonanţă de amnistie”

  • Acum, despre amnistie şi graţiere. Prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă. Eram acolo cu familiile şi tocmai se însera. Era zăpadă şi mi-a zis: «Domnu’ preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva». Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie. «Bine!» I-am spus să se gândească bine, să ţină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiţie atunci când a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru şi nu am avut o discuţie pe această temă până în momentul ăla, când ea mi-a spus că ea vrea să dea acea ordonanţă, completând că ea cât a fost europarlamentar a fost foarte activă şi a avut foarte multe poziţii în legătură cu nedreptăţile din justiţie şi a avut multe dosare care au fost contrafăcute şi că trebuie să existe în România un moment zero şi că nu îi tremură genunchii.”

„Peste câteva luni iar venea şi îmi spunea: «Cred că trebuie să dau amnistie».””

  • Am spus: «Viorica, sunt decizii ale tale. Dacă ţi le asumi, bine, dacă nu, e în regulă. Dar reţine că eu nu îţi cer, nu fac presiuni, nu am discutat despre aşa ceva şi nu vreau să mai discut». Deci, nu se poate vorbi despre presiune. A, că ulterior, peste câteva luni, venea şi îmi spunea că nu mai vrea să dea amnistie… Peste alte câteva luni iar venea şi îmi spunea: «Cred că trebuie să dau amnistie».”
  • „Eu nu stau să intru în discuţii din astea cu doamna Dăncilă, cu domnul Toader, sincer, chiar nu mă interesează. Aceşti doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine.”

„Se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va graţia”

  • „Doamna Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va graţia. Probabil că erau reporteri care erau rugaţi de consilierii dumneaei să pună întrebarea asta. Chiar eram foarte nervos şi voiam să-i spun atunci aşa: «Doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu o să mă graţiezi pe mine, că eu nu o să scriu o cerere de graţiere nici adresată ţie, nici adresată lui Iohannis, pentru că graţierea o cer oamenii vinovaţi. Eu sunt adus aici nevinovat şi nu am de ce să cer graţiere».”

Replica Vioricăi Dăncilă

„Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni, au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei”

  • „Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!”
  • „Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.”
  • „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.”
  • „Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români.”

Dragnea despre Tudorel Toader: „Este foarte urâtă minciuna pe care a spus-o”

Dragnea a prezentat şi propria versiune a întâlnirii despre care fostul ministrul al Justiţiei, Tudorel Toader, şi fostul premier, Viorica Dăncilă, au dezvăluit că a avut loc la sediul PSD din Băneasa, a durat patru şi la care liderii PSD (Liviu Dragnea) și ALDE (C. A. C. P. Tăriceanu) au solicitat „insistent” promovarea unei ordonanțe de urgență de modificare a Codului Penal.

În legătură cu afirmaţiile dumneaei şi ale domnului Tudorel Toader, un ministru pe care eu l-am respectat foarte mult şi cu care m-am purtat extrem de frumos, extrem de elegant, este foarte urâtă minciuna pe care au spus-o.

- Advertisement -

Discuţiile despre întâlnirea de la sediul din Băneasa dintre domnul Tăriceanu, eu, doamna Dăncilă, domnul Toader s-au întâmplat la sfârşit de ianuarie 2019, întâlnire generată de mine şi de Călin Tăriceanu pentru a stabili cu aceşti doi domni dacă ei vin cu ordonanţe pe codurile penale care erau în Parlament doar pe partea declarată constituţională sau noi mergem în Parlament.

Discuţia a fost foarte clară, îmi aduc aminte şi acum. Domnul Tăriceanu îşi nota ce spun dumnealor şi eu, şi domnul Tăriceanu am spus: «Spuneţi-ne dacă voi aveţi de gând la Guvern să iniţiaţi ordonanţă de urgenţă, spuneţi-ne şi atunci nu mai continuăm în Parlament». Şi am spus: «Dacă voi nu daţi ordonanţă de urgenţă, noi continuăm procedura în Parlament», care se întrerupsese din cauza vacanţei parlamentare. Ei au stabilit amândoi un calendar, nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere.”

x

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -