marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsVestea bună: Covid-19 "învață să nu-și omoare transportatorul". Vestea rea: va rămâne...

Vestea bună: Covid-19 „învață să nu-și omoare transportatorul”. Vestea rea: va rămâne agresiv „de la un an la trei ani, poate mai mult; nu e nimic de făcut”

-

Celebrul virolog rus Anatoli Altstein, cercetător șef al Institutului de Biologie a Genelor din cadrul Academiei Ruse de Științe, susține că, trecând de la o persoană la alta, virusul SARS-CoV-2 învață să nu-și omoare transportatorul.

 Profesorul Altstein susține că niciunul dintre noi nu trebuie să ia în derâdere acest virus nemilos, care a ucis până acum peste o jumătate de milion de oameni în întreaga lume.

În fapt, crede Altstein, SARS-CoV-2 este cu mult mai inteligent decât ar fi crezut orice cercetător din domeniul virusologiei. „Trecând de la o persoană la alta, virusul se adaptează și învață să nu-și omoare transportatorul, astfel încât să poată fi transmis mai departe. Pentru acest tip de coronavirus nu este deloc benefic să provoace o boală gravă oricui, pentru că, atunci când o persoană încetează să comunice cu altele, nu mai răspândește infecția cu atâta intensitate”, a explicat Altstein pentru publicația rusă „Komsomolskaia Pravda”.

Savantul rus transmite și un mesaj către toți cei care nesocotesc regulile impuse de autorități: „Agresivitatea acestui tip de coronavirus nu va scădea mai devreme de un an. Ca să fiu mai explicit, de la un an la trei ani, poate mai mult. Nu este nimic de făcut. Așa este acest SARS-CoV-2, diferit total de celelalte coronavirusuri”.

- Advertisement -

Potrivit virologului Altstein, în perioada anilor 1930-1940, oamenii de știință au studiat evoluția bolilor infecțioase și au ajuns la concluzia că ele apar în formă severă doar pentru prima dată și apoi se manifestă mai ușor.

„Coronavirusurile, în principiu, sunt adaptate pentru a gestiona cu blândețe organismele, adică își folosesc capacitățile, se înmulțesc, trăiesc pe cheltuiala gazdei, fără a provoca vătămări grave. SARS-CoV-2 are însă o infecțiozitate extrem de ridicată. Acest virus nu pleacă deocamdată nicăieri. Din toamnă va veni al doilea val. Trebuie să fim pregătiți cu toții”, a spus Anatoli Altstein.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Care veste buna,eu vad ca-si omoara victimele zilnic,de la zeci,la sute,chiar mii !Asta are revelatii „adanci”,ca doar rusii beau vodka in loc de apa…😣😵😩Si cum vine asta,”nu mai e NIMIC de facut”!?!?Sa-i ia cineva spirtul din fata,e grav in Mama Rassia!!😰😢😨

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -