Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

15
2395
Nu poate fi pace între Ciolacu și Dragnea

Comisia Penitenciarului Rahova a avizat pozitiv cererea de eliberare anticipată a lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD. Decizia finală le aparține însă judecătorilor, care ar trebui să se pronunțe pe 27 aprilie. Dacă Dragnea iese din închisoare, e de așteptat ca, în scurt timp, să urmeze lupte majore în interiorul PSD, partid despre care fostul lider suprem s-a exprimat deja că vrea să și-l ia înapoi.

Avizul de miercuri al comisiei de la penitenciar e de natură să ajute la scoaterea din detenție a lui Dragnea. Acesta a depus cererea de eliberare în ianuarie.

Drangea a intrat la închisoare pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. El dirijase angajarea fictivă a două persoane la DGASPC Teleorman, femeile fiind plătite de la bugetul public, dar lucrând efectiv la secretariatul PSD Teleorman. Dragnea avea deja la activ o condamnare cu suspendare și în dosarul falsificării Referendumului din 2012, de la încercarea de demitere a lui Băsescu. Așa că acum nu a mai putut primi o nouă condamnare cu suspendare, instanța dându-i sentință cu executare.

Situația lui Dragnea este destul de complexă. El are în PSD, în continuare, numeroși aliați printre baronii locali și foștii lideri din perioada 2016-2019. E văzut ca un protector al rețelelor de influență și de corupție, un garant al menținerii sistemului de până acum și un aprig luptător împotriva Justiției. Revenirea sa în arenă îi poate periclita serios poziția actualului președinte, Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Dragnea mai are dosare grele pe rol, el fiind anchetat, printre altele, în dosarul TelDrum, unde DNA vizează fraude masive din fonduri UE. O nouă condamnare în acel nou dosar ar fi pe o perioadă mult mai lungă și l-ar scoate definitiv din scenă pe “Daddy”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL și USR-PLUS, opriți hârjoana și puneți urgent ministru la Sănătate! Record Covid: 237 de morți în 24 de ore

* Documentul-pricină de la Sănătate. Cîțu: „Arată ca un fals în acte”. Patru ciudățenii care trebuie lămurite de anchetă

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Slujba de Înviere se va oficia în aer liber. Cine nu merge la biserică e consemnat în casă în noaptea de Paște

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

15 COMENTARII

  • Corect, asta e si parerea mea și sunt foarte dezamăgit…trebuiau revizuite legile justiției, trebuia că DNA-ului sa i se ia botniță, trebuie ca cei de la Curțile de Conturi să facă audiției profesioniste și nu comandate de factorii politici. PNL=PSD= ACEEASI MIZERIE!

   • O… PRECIZARE (pentru… CORECTITUDINE/ACURATEȚE!), domnule „Viorel”:

    CURTEA-de-CONTURI… NU aparține Sistemului-de-Justiție și NU este subordonată… NICIUNUI-MINISTER (al… Justiției sau oricare altul!), de fapt: NU-i subordonată GUVERNULUI!

    Curtea-de-Conturi (C.C.) este un „organism-de-Stat”, care are rolul de a controla folosirea resurselor-financiare ale Statului, ale Economiei-de-Stat și ale Sectorului-Public-Administrativ.
    Rapoartele Curții-de-Conturi sunt puse la dispoziția Parlamentului, autorităților și instituțiilor publice (locale ;i centrale/naționale și contribuabililor.
    Dar este ADEVĂRAT că ea, Curtea-de-Conturi este una dintre instituțiile FUNDAMENTALE ale STATULUI-de-DREPT!
    C.C. se bucură de INDEPENDENȚĂ (financiară, funcțională, organizatorică și operațională), în conformitate cu recomandările „Declarației-de-la-Lima”, privind liniile-directoare-de-control-al-finanțelor-publice.

    Legea nr. 94 / 1992 privind organizarea și funcționarea Curții-de-Conturi, extrase din Capitolul V:
    – „Membrii Curții-de-Conturi („consilieri-de-conturi”) sunt numiți de către Parlament, la propunerea Comisiilor-Permanente-pentru-Buget-,-Finanțe-și-Bănci ale celor două Camere, pentru un mandat de nouă (9) ani, care NU poate fi prelungit sau înnoit.”
    – „Dintre consilierii-de-conturi, Parlamentul numește președinții și vicepreședinții Curții-de-Conturi și ai Autorității-de-Audit.”
    – „Pe perioada exercitării mandatului, consilierii-de-conturi pot fi revocați din funcțiile în care au fost numiți numai în cazurile și în condițiile prezentei legi.”
    – „Posturile de consilieri-de-conturi devenite vacante pot fi ocupate doar pentru perioada rămasă până la expirarea mandatului celui a cărui activitate a încetat.”

    • În rest…, AVEȚI DREPTATE (DIN PĂCATE!): Cătălin Predoiu, ministrul-Justiției în Guvernul-Orban, a fost și pentru noi ooo… MARE-DEZAMĂGIRE (!), tocmai pentru că aveam… AȘTEPTĂRI-CONSISTENTE de la el!

   • AȘA/ASTA se întâmplă când… în cei doi (2!) ani trecuți de la condamnarea-definitivă a lui Liviu Dragnea, D.N.A. NU (!!!!!) a reușit să TERMINE instrumentarea… dosarelor-„GRELE” (!!!!!) în care este acest BANDIT cercetat-PENAL (în unele chiar… URMĂRIT-penal!): de-exempluuu…, ceee… mama-mamilor-…Doamne-iartă-ne! ÎNTÂRZIE ATÂÂÂÂT FINALIZAREA… Dosarului-BELINA??????????????!

    A fost FOARTE-BINE că a fost băgat Dragnea la „Mititica” cuuu… ceea ce s-a putut instrumenta mai ușor/repede, dar… DOAR PENTRU-ÎNCEPUT (!!!!!!!!!!!!!): trebuia să se treacă (chiar…IMEDIAAAT!!!!!!!!!!) de laaa… „PEANUTS” (Sic!) – cum numesc americanii… MIZELE-MICI!!!!! – laaa… „ALEA-GRELE” (!!!), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

    • Uitați cât de EFICIENTĂ (FELICITĂRI!) este Justiția în a-i (MEN)ține „la-răcoare” peee… alți doi MEGA-INFRACTORI: Nicușor-Daniel Constantinescu și Radu-Ștefan Mazăre, cei doi „capi-di-tutti-capii” ai NENOROCITEI de foste „Republici-Mazăre”, din județul-și-municipiul Constanța!

     Din momentele în care au fost condamnați-DEFINITIV pentru PRIMA OARĂ, au apărut și continuă să apară MEREU, unul-după-altul, pe numele lor (ca ACUZAȚI și, ulterior, CONDAMNAȚI!),… NOI-și-NOI (!!!!!!!!!!!) dosare-penale INSTRUMENTATE și TRIMISE-ăn-INSTANȚĂ de către Parchete (D.N.A., în speță), urmate de… NOI CONDAMNĂRI, ceea ce face, practic/legal-judiciar, IMPOSIBILĂ… ELIBERAREA-lor-CONDIȚIONATĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 1. Foarte bine. Dragnea a facut prea multa inchisoare pentru 8000 de lei in timp ce jefuitorii milioanelor de euro au primit cu suspendare!!! Dragnea, nastase si alti politruci daca noi am avea magistrati si nu complici la crima organizata la nivel inalt ar fi trebuit sa nu mai vada lumina zilei pentru un concurs de infractiuni grave: furt, fals in documente oficiale, evaziune, crima, protectia oferita criminalitatii organizate si tradare de tara! Abuzuri recente al magistratilor complici cu infractorii de rang inalt : un om cu probleme mintale a luat 2 ani cu executare pentru un robinet furat de la un magazin al unui lant francez in timp ce ontanu, fost primar a luat cu suspendare pentru spaga de 4.2 milioane de euro!!! Asa inteleg sa faca justitie marionetele de magistrati pentru papusarii lor din politica care fac legile in favoarea infractorilor!

 2. Avem o singura șansă pentru a contracara propaganda partidelor de origine comunista PSD, PNL și AUR : Oameni buni, faceți colectă națională pentru deschiderea unei TELEVIZIUNI LIBERE DE COMUNISM !!!!

 3. Face ciolacu pe el de frica… cade de pe tron si revine la vechea lui slujba, cea de vaslas al lui Daddy! O sa-i zica aluia ca i-a tinut locul caldut, in speranta unui… ciolan!
  Dar pentru cate a facut, hamsterul nu a platit nici pt 0.1% din infractiuni, problema e ca nu avem legi si mai ales justitiarii pregatiti si dornici sa atace infractiunile nababilor, sunt mama in mama cu ei, cad capii mafioti cad si justitiarii cei platiti cu salarii mai mari decat in vest!!!!!
  Iar USR-stii lui stelica/stelian, care la inceput zbierau de zor in parlament la PSD si apoi la Predoiu ca vai,legile justitiei, acu au pus batista pe tambal si nu mai fac nimic, pai daca cade si barna al lor, hah?! Bine ca au ajuns la putere!!
  Alooooo USR, dormiti in papuci, unde „e” legile alea grozave cu care va laudati inainte?!?!

  • Dumneata chiar… NU urmărești DELOC agenda-Justiției și evoluția lucrurilor în domeniu???!
   Chiar… NU știi nimic despre ceea ce a făcut și face Stelian Ion la Ministerul-Justiției ?????!
   Chiar așa… vă învață acolo la voi, la P.N..L., să MINȚIȚI și să MANIPULAȚI ÎNCONTINUU., în TOTALUL DISPREȚ al ADEVĂRULUI???????!!!

   URA asta… VISCERALĂ a P.N.L.-iștilor-TALIBANI împotriva U.S.R.-P.L.U.S. este cea care DISTRUGE, de fapt, această (FRAGILĂ!) coaliție parlamentar-guvernamentală!
   Ar trebui ca șefii voștri, de la partid, să vă mai POTOLEASCĂ oleacă…

   Și-ncă ceva…, un apel la ooo… EVENTUALĂ (!…) URMĂ-de-BUN-SIMȚ: un OM și un PROFESIONIST precum Domnul (!!!!!) STELIAN ION nu poate fiiiii… „stelică” (Sic!) pentru oriceee… biet-individ-anonim, care se semnează (atââât dee… „CURAJOS” – Sic! – !!!!!) cuuu… pseudonim (!!!), daaaaaaaaaaaa?!!!

  • Ce bine se mai potrivesc discursurile PNL cu cele PSD … Adevarul este ca gașca de banditi bolșevici PSD-PNL i-au mituit e toți din Justiție cu salarii uriașe , sporuri, pensionare de voie, pensii speciale … Revenirea la normal ar însemna dispariția acestor privilegii. Cu asta se lupta USR+ în timp de gașca de banditi PNL-PSD rade și-i batjocoresc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.