Slujba de Înviere se va oficia în aer liber. Cine nu merge la biserică va fi consemnat în casă, în noaptea de Paște

0
642

Slujba de Înviere se va oficia, în acest an, în aer liber, de Paștele ortodox, iar circulația până la ora 5 dimineața va fi permisă doar pentru persoanele care se duc și se întorc de la biserică, pentru restul urmând să se aplice regula deja știută – nu e voie să se părăsească locuința după ora 22.00.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seară, la Digi 24, că miercuri va discuta din nou cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe despre slujba de Paște. Atunci se vor stabili măsurile finale, dar e clar – a spus Cîțu – că slujba va avea loc în afara bisericilor. „Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții“, a promis Cîțu.

În noaptea de 1 spre 2 mai, când se va celebra Paștele ortodox, restricția de circulație noaptea va fi ridicată. Lucian Bode, ministrul de Interne, a precizat însă că această relaxare li se va aplica doar credincioșilor ortodocși care merg la biserică: „Circulația va fi permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”.

Chiar și așa, este un pas înainte față de anul trecut, când Paștele a căzut în perioada carantinei totale, iar participarea enoriașilor la slujbe a fost oprită.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Buticarii lui Rădoi au pierdut procesul pentru chioșcurile ilegale de la metrou. Demolarea e legală

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here