Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

4
3523
Victor Socaciu - Petre Daea - Nicolae Bacalbașa

În ultimele zile, 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021, dezvăluie G4Media.ro. Pensiile respective au fost abrogate în aceeași lună.

În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale.

Reclamanți provin din județele: Prahova (16), Iași (15), Galați (9), Argeș (8), Călărași (8), Sibiu (7), Vâlcea (7), Bistrița-Năsăud (7), Gorj (7), Neamț (5), Brăila (5), Bacău (5), Teleorman (5), Mehedinți (4), Buzău (4), Arad (4), Covasna (3), București (1), Giurgiu (1) și Constanța (1).

Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, cei mulți reclamanți sunt politicieni proveniți din cele două partide.

Printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție, pentru a-și recupera pensia specială parlamentară, se numără: Petre Daea (PSD), Nicolae Bacalbașa (PSD), Victor Socaciu (PSD), Anghel Stanciu (PRM / PSD), Ion Solcanu (PSD), Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre (PNL), Puiu Hașotti (PNL), Ion Ariton (fostul PDL) și Ioan Oltean (fostul PDL).

Ion Ariton (două mandate de senator): „Erau un drept câștigat. Știu că trecem printr-o perioadă grea și aș fi acceptat diminuarea, dar nu desființarea”.

Petre Daea (două mandate de senator + unul de deputat): „Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari, față de instituția parlamentară”.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori (357 pentru, niciunul împotrivă, UDMR nu a votat).

La începutul lui 2021, statul român plătea pensii speciale de circa 12 milioane de euro pe an, pentru 827 de parlamentari.

La începutul acestui an, pensia specială lunară era de circa 5.000 de lei pentru un mandat, 10.000 de lei pentru două mandate, respectiv 15.000 de lei pentru trei sau mai multe mandate.

Pensia specială parlamentară se adăuga celei normale (ocupaționale).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

4 COMENTARII

  1. „Tot-unu’-și-unu'”…, ce maiii…, „crème-de-la-crème”, nu altaaa…: „A-TUNAT-ȘI-I-A-ADUNAT”!!!!!!!!!!!!

    În frunte cuuu… „nea Puiu” Hașotti, fost veșniiiiic senator (dar a fost și eurodeputat) și fost perpetuuuuu președinte al P.N.L. (județ) Constanța, entuziast partener al găștii Mazăre-Constantinescu, NU-NUMAI în-timpul U.S.L., ci șiii… ÎNAINTE și DUPĂ!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here