Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

2
422

Un studiu științific pe aproape 500 de pacienți, realizat de cercetătorii din Columbia, a demonstrat că “medicamentul-minune” Ivermectină nu are, de fapt, niciun efect în cazurile medii și grave de Covid.

Din cele 476 de persoane participante la studiu, 238 au primit Ivermectină, iar alte 238 o substanță placebo. Pacienților nu li s-a spus dacă primesc medicamentul sau doar o pastilă care nu conținea nicio substanță activă.

Rezultatul a fost că ambele grupuri au avut evoluții similare ale bolii.

Ivermectina este una din “găselnițele” conspiraționiștilor în pandemie, fiind promovată de câteva luni drept un medicament-minune ieftin și sigur, dar care ar fi ascuns de medici și autorități.

În România, această substanță folosită cu predilecție în cabinetele veterinare, pentru combaterea paraziților intestinali la animale, a fost promovată intensiv de Gigi Becali (care a și importat cantități mari), Șoșoacă, esteticiana Adina Alberts și alți conspiraționiști deveniți, peste noapte, specialiști în epidemiologie.

În urma acestei reclame intense, acum vreo două luni s-a ivit o criză de Ivermectină în mai multe județe, oamenii dând buzna în cabinetele veterinare să-și cumpere medicamentul, spre uluirea medicilor veterinari.

În mod tragic, delirul conspiraționist al unor persoane cu mare expunere mediatică a convins nefericiți care au murit încercând să se trateze pe cont propriu după ce personaje precum Șoșoacă le-au spus că la spital sunt uciși cu oxigen. Cornelia Catanga, cântăreață de muzică lăutărească, se numără printre cei care ar fi încercat să se vindece acasă cu Ivermectină, potrivit unei cunoștințe.

Studiul realizat în Columbia, pe baze științifice riguroase și cu testare pe oameni, a fost publicat în revista de medicină The Journal of the American Medical Association, cotată printre primele 4 din lume ca seriozitate și influență.

Agenția Europeană a Medicamentului nu a autorizat folosirea Ivermectinei în tratarea Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

2 COMENTARII

  1. În cazul lu’ „Jiji” Becaaaali (că el a fost printre primii – dacă nu chiar primu’… – care au venit la noi cu reclama-DEȘĂNȚATĂ pentru acest medicament… veterinar(!), care, chipurile, ar fi… soluția-perfectă anti-Covid!), l-a luat de la gura… oilor sale!

    Șiii…, vorb’aiaaa…, „PICURARLU'” („CIOBANUL”, pe… machidonește!) își îndrăgește „nialele” („oile”, tot în armână) aproape cât își iubește… „mitiliții” (banii, în aceeași limbă), daaaaaaaaaa?!!!

    • Oricum…, am înțeles că deși NU au reușit să se imunizeze împotriva „Covid-19”, cei care s-au îndopat cu „Ivermectină” măcar… au scăpat de limbrici!

      De altfel, dacă-i studiezi pe înfocații fani ai acestui (FALS!!!) „medicament-minune” (Sic!), primul lucru pe care-l constați este acela că farmaciile potrivite pentru ei sunt celeee… VETERINARE (!!!), daaaaaaaaa?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here