Încarcerat de 500 de zile, Dragnea începe demersurile pentru a ieși din pușcărie. Apoi vrea „să-și ia partidul înapoi”

2
1631
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea începe marți demersurile în justiție pentru a i se revizui pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare și, în același timp, de eliberare condiționată din detenție. Fostul lider al PSD ar mai avea de executat 283 de zile până când ar ajunge la 2/3 din pedeapsă, astfel încât să fie propus pentru liberare condiționată. Dar, dacă reușește să obțină revizuirea pedepsei și scăderea acesteia, atunci – automat – va putea ieși mai repede din închisoare.

Un precedent există deja. Cealaltă condamnată în dosarul angajărilor fictive, Floarea Alesu (fostă directoare generală a DGASPC Teleorman, cea care le-a angajat, plătit și ținut fictiv în funcții publice pe secretarele PSD), avea o condamnare de 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare, dar a ieșit deja din pușcărie, tot liberată condiționat, pe 7 ianuarie.

Liviu Dragnea se prezintă la Înalta Curte de Casație și Justiție, la primul termen în care cere revizuirea pedepsei, cu motive de optimism. După gratii i s-au pontat zile de lucru timp de aproape un an. Dragnea a câștigat câte o zi de reducere a pedepsei pentru fiecare 3 zile petrecute la lucru în atelierul auto al închisorii. A câștigat, astfel, dintr-un foc câteva luni.

Dacă operațiunea începută marți la Înalta Curte reușește, Dragnea nu va mai ieși din închisoare la toamnă, ci poate chiar peste 2-3 luni, la începutul primăverii.

Codrin Ștefănescu, una dintre puținele slugi rămase fidele stăpânului după ce acesta a intrat la pușcărie, a anunțat clar ce are de gând Liviu Dragnea să facă după ce se va vedea în libertate.

Pe contul său de Facebook, Ștefănescu a scris acum 4 zile: „Au apărut zvonuri privind plecarea noastră la un alt partid! Sunt false! Eu cred in continuare ca ne vom recupera PSD-ul din mâna academistilor SRI! Și cā vom reveni la mesajele publice pe care oamenii le asteaptā de la noi. Cā vom deveni din partid-moluscā și predat noii puteri, din nou partid al oamenilor curajoși! Iar Liviu Dragnea când se va întoarce acasā, in primul rând trebuie sā se ocupe de sānātatea sa! E obligatoriu sā facā asta! Sper cā am lāmurit acum situația!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Beizadeaua lui Bădălău petrece în Dubai cu Bianca Drăgușanu, „transferată” de la interlopul Alex Bodi. Soția îl aștepta la o ședință de consiliere parentală. Ei au doi copii și se află în proces de divorț

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here