vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriDocumentul-pricină de la Sănătate. Cîțu: "Arată ca un fals în acte". Patru...

Documentul-pricină de la Sănătate. Cîțu: „Arată ca un fals în acte”. Patru ciudățenii care trebuie lămurite de anchetă

-

Decizia nr. 578 din 12 aprilie 2021, semnată de Andreea Moldovan (pe atunci, secretar de stat în Ministerul Sănătății), continuă să fie obiectul unei dispute încinse între premierul Florin Cîțu și fostul ministru Vlad Voiculescu. Prin acea decizie a fost înființat Grupul de lucru care verifica raportarea deceselor de Covid.

Șeful Guvernului susține că la el n-a ajuns un asemenea document, despre care – după ce l-a văzut în presă – spune că „arată ca un fals în acte”.

Florin Cîțu insistă să precizeze că acel Grup de lucru n-a existat pe vremea ministrului Voiculescu, dar că l-a înființat el. Luni seară, la Digi 24, premierul a declarat: „Am constituit un grup de lucru – INSP, STS, oameni care se vor uita și vom vedea exact dacă există discrepanțe între cele două platforme, Corona Forms și Alerte MS”.

Deocamdată, „nu avem nicio dovadă că în România s-au subraportat decesele de Covid”, dar nou echipă abia a fost înființată.

În legătură cu Decizia nr. 578 semnată de Andreea Moldovan, șeful Guvernului a spus: „Investigăm. Nu aș fi știut despre acel document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public. Acum arată ca un fals în acte, a fost înregistrat după ce a fost creat. Sunt mai multe lucruri acolo, le investigăm pe toate. Aici văd că ați aflat acea problemă cu înregistrarea cu același număr pentru două documente, arată ca un fals, dar nu pot să mă pronunț. Fără o analiză, nu are sens să discutăm”.

- Advertisement -

„Au existat și trusturi media care au prezentat acea coală ca și cum ar fi fost o dovadă a ceva anume. Să crezi că premierul României își pune semnătura pe o coală de hârtie care vine așa, din neant… Eu nu primesc documente, eu personal. Există filtre, proceduri, mai ales dacă scrie «confidențial» pe ele”, a punctat Florin Cîțu.

El a mai aruncat în luptă un argument: „Am avut comunicare directă cu Vlad Voiculescu. Dacă ar fi considerat că este ceva importantă, mi-ar fi spus”.

Istoria conflictului

Disputa a apărut săptămâna trecută, când Vlad Voiculescu, într-o emisiune la Digi 24, a spus joi că există în Ministerul Sănătății un grup care studiază corectitudinea raportărilor la decesele Covid și că s-au descoperit inadvertențe majore între cifrele date publicității și realitate. Voiculescu n-a fost explicit, dar a părut să lase de înțeles că, în 2020, Ministerul Sănătății ar fi raportat mai puține decese decât în realitate.

- Advertisement -

Premierul Florin Cîțu a reacționat atunci cerându-i vicepremierului Dan Barna – coordonator al domeniului Sănătății – să spună dacă știa despre acest Grup de lucru. Apoi, duminică, a afirmat clar că a discutat cu Andrei Baciu (PNL) și a aflat că nu există niciun Grup de lucru care ar verifia raportările cifrelor legate de pandemie.

Replica „taberei Voiculescu” a constat în „scăparea” către presă a Deciziei nr. 578 din 12 aprilie 2021, semnată de Andreea Moldovan. Decizia prevedea înființarea unei comisii formate din 5 persoane, comisie condusă chiar de secretarul de stat Andreea Moldovan, semnatara documentului. Verificările urmau să fie făcute împreună cu Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății, DSP-urile și INSP.

Patru semne de întrebare

Publicat în premieră de G4Media.ro, documentul ridică patru semne de întrebare, care l-au făcut pe premierul Cîțu să afirme că „arată ca un fals în acte”.

1. Modul de adresare: „Dlui Florin Cîțu. Confidețial. Urgent”. În orice comunicare oficială este precizată funcția demnitarului. Exemplu: „Domnului Prim-Ministru al Guvernului României, Florin Cîțu”, cu eventuala completare „Confidențial. Urgent”. Formula folosită de Andreea Moldovan aduce a improvizație. În plus, e scrisă cu pixul, de mână, deși la acest nivel se practică scrierea pe calculator și imprimarea ei pe plic.

2. Două documente la același număr. În Registrul de corespondență (intrări-ieșiri) al fostului secretar de stat Andreea Moldovan, adresei semnate de aceasta i-a fost atribuit numărul de înregistrare 578, deși același număr fusese atribuit și unui alt document, emis de Forumul Român de Diabet, reprezentând o invitație la un eveniment online.

3. O altă mână. Scrisul care consemnează adresa emisă de Andreea Moldovan este diferit de scrisul obișnuit din Registrul de intrări-ieșiri.

4. Antedatarea. Detaliile tehnice indică faptul că, la numărul 578, înregistrarea adresei emise de Andreea Moldovan a avut loc ulterior înregistrării invitației primite de la Forumul Român de Diabet.

Ministerul Sănătății contraatacă, în varianta Cîțu

Ministerul Sănătății, aflat acum sub conducerea și infuența prim-ministrului Florin Cțu, a transmis luni un comunicat de presă pe această temă. Conform acestuia, decizia privind constituirea unui Grup de lucru privind morții de Covid-19, prezentată de ministrul Vlad Voiculescu și atribuită cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan, a fost adăugată ulterior în Registrul de corespondență de la cabinetul secretarului de stat, astfel încât să dea impresia de legalitate și să susțină afirmațiile fostului ministru.

Din comunicatul Ministerului Sănătății:

„Ca urmare a solicitării Domnului Florin Cîțu, Prim-Ministrul României si ministrul interimar al Sănătății, de a verifica existența numărului de înregistrare a documentului apărut în spațiul public, cu titlul «Decizie» nr. 578 din data de 12.04.2021, Ministerul Sănătății face următoarea precizare:

Din consultarea Registrului intrare-ieșire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate. Menționăm că Registrul intrări–ieșiri este un carnet în care toate înregistrările – atât numerele de înregistrare, cât și documentele aferente fiecărui număr de înregistrare – sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic.”

Din imaginile cu Registrul de intrare-ieșire de la cabinetul secretarului de stat Andreea Moldovan, obținute de Digi 24, se poate observa că documentul căruia i-a fost atribuit numărul de intrare 578 a fost adăugat ulterior. Pe pagina următoare se poate observa că exista deja un document cu numărul 578, emis de Forumul Român de Diabet, și reprezenta o invitație la un eveniment online. De asemenea, și scrisul este diferit față de registrul intrărilor din registru.

FOTO: Adresa Andreei Moldovan, la nr. 578

registru-MS-2-111

FOTO: Invitația Forumului Român de Diabet, la același nr. 578

registru-MS-1-1222FOTO: Adresa care prezintă componența Grupului de lucru. Numărul de înregistrare al documentului: 578/12.04.2021

FOTO: Pagina scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat premierul Florin Cîțu despre documentul respectiv.

De asemenea, Guvernul a transmis un comunicat de presă în care precizează că documentul invocat de Vlad Voiculescu nu a ajuns la cabinetul prim-ministrului, la Registratura Generală sau la Secretariatul General al Guvernului.

În comunicat se subliniază faptul că este cercetată atribuirea falsă a caracterului oficial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Buticarii lui Rădoi au pierdut procesul pentru chioșcurile ilegale de la metrou. Demolarea e legală

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Să se facă ANCHETĂ (CORECTĂ!) și să se lămurească lucrurile, DEFINITIV!!!

  Până atunci, rămâne, TOTUȘI, întrebarea-FUNDAMENTALĂ/DE-FOND: se face CORECT, sau nu, raportarea/înregistrarea MORȚILOR-COVID???!!!

  • Opaaa…, FOARTE CURIOS (!!!!): IMEDIAAAAAAT (!!!!!!!!!!!) cum a început SCANDALUL… NUMĂRULUI (REAL!!!!!!!!) de MORȚI-„COVID”, cum avem, aproape brusc (!…), CIFRE (FOARTE!) MARI în acest sens!!!

   Astăzi a fost… DEPĂȘIT-RECORDUL (care data… tocmai din decembrie-trecut!), de 213 decese Covid, și nuuuu… oricum, ci cuuu… 24 de cazuri: 237 de astfel de TRAGEDII!!!!!!!

   Dacă e să analizezi cu (MINIMUM – !!!!! – de) BUNĂ-CREDINȚĂ…, NU poți să crezi/consideri că este oooo… SIMPLĂ-COINCIDENȚĂ între afirmațiile lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății (conform cărora erau RAPORTAȚI-PUBLIC/OFICIAL, în mod SISTEMATIC/PREMEDITAT – ! –, … MAI PUȚINI MORȚI DECÂT ERAU ÎN REALITATE!) șiii… această (CIUDATĂ!) BRUSCĂ ADEVĂRATĂ-EXPLOZIE (!) de DECESE-Covid, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

 2. Ce prostie, este evident ca e un fals foaia aia de hartie, cat despre problema in cauza legata de numarul de decese, ce si cat se poate afla despre un astfel de complicat subiect in cateva zile? Voiculescu a facut-o intentionat, a vrut sa loveasca in aceasta guvernare aruncand in presa atat de discutabila pe care-o avem un asemenea subiect de trancaneala nesfarsita, o mana cereasca pentru conspirationistii ordinari, pentru de-alde sosoaca si psd. Cat de jigodie poate sa fie, si mai e de mirare ca l-a demis Catu, bine i-a facut!

  • Va sa zica, grupul ala ar fi fost infiintat luni, pe 12 aprilie, iar joi Voiculescu si trancaneste la televizor despre acest lucru, creand o adevarata furtuna! Ce dracu idei si concluzii se pot desprinde in 3 zile, doamne, cata incompetenta si rea-vointa!

 3. Eu până la dl Cîțu n-am mai întâlnit mincinos mai mare. Ba da. A mai fost un mincinos. Viorel Ponta. Dar ăla era bășcălios și stăpânea mai bine arta minciunii.
  Oricum ar fi, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -