Scrisoarea lui Mazăre către români. Infractorul fugar vorbește de „mândrie”, „onoare” și „demnitate”

2
4673
Radu Mazăre, marți, la Înalta Curte

Aflat în Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină, Radu Mazăre a transmis prin avocați o scrisoare publică, în care spune că este mândru de realizările sale și se declară victimă a justiției.

Fostul primar al Constanței înșiră multe minciuni și folosește cuvinte mari, precum „onoare” și „demnitate” – pe care, evident, nu i le poate lua nimeni. Șpăgile enorme ca primar și fuga lașă în Madagascar definesc, probabil, „onoarea” și „demnitatea” în viziunea acestui infractor.

Radu Mazăre: „După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără pături și toalete, crede oare cineva că nu o să supraviețuiesc în pușcăriile din România?”

Mazăre se laudă că a „scos Mamaia din praf, ruine și anonimat”. Și a jefuit-o ca nimeni altul.

Scrisoarea publică a fost transmisă de Mazăre marți, la o zi de la aducerea acestuia sub escortă în România.

Scrisoarea transmisă de Radu Mazăre

 • „De peste patru ani nu mai dau declarații și nu mai sunt deloc implicat în viață publică sau politică. Cu toate acestea, constat că numele meu, viața și persoana mea suscită în continuare un uriaș interes. Nu înțeleg de ce și nu pot să fiu decât surprins și impresionat.”
 • „În acest context, doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viață, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Ca primar am construit case pentru tineri și nevoiași, am îmbunătățit infrastructura și economia orașului Constanța și, foarte important, am reconstruit stațiunea Mamaia, pe care am scos-o din praf, ruine și anonimat, făcând-o celebră. Și lista poate continuă pe o pagină întreagă. Și în Africa, când am ajuns, am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoși, fără utilaje și facilități.”
 • „Desigur, am făcut în viața mea și greșeli, ca orice om, dar n-am făcut rău intenționat niciodată, nimănui, fiind și un om cu frica lui Dumnezeu.”
 • „Văd că foarte mulți vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani și a celorlați oameni din acest dosar, care este în opinia mea și a avocaților una absolut nedreaptă și revoltătoare. Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel București, pe parcusul a 8 ani de proces, a 106 termene și a 5 judecători schimbați, s-au realizat de către instanță două expertize judiciare – mamut . Una de evaluare imobiliară și una topografică. Ambele expertize au evidențiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Așa se face că la finalul judecății, la Curtea de Apel, au fost zeci de achitări în dosar, iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva.”
 • „În apel însă, la ICCJ, «celebrul și temutul» judecător Ionuț Matei, pus cu mâna președinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat și un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de pușcarie. Cum? Foarte simplu: 1 – a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanța de fond și s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA; 2 – fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.”
 • „Trebuie adăugat că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al meu, în motivarea achitării inculpaților de către Înalta Curte de Casație și Justiție se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizați în cazul retrocedărilor. Adică, invers de cum s-a apreciat în dosarul meu!!!”
 • „Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenței și deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo, voi face pușcărie. Ca și în cazul primarului Mircea Gutău! Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc!”
 • „După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără pături și toalete, crede oare cineva că nu o să supraviețuiesc în pușcăriile din România? Mă voi descurca onorabil și demn!”
 • „Amintirile și iubirea nu mi le poate lua nimeni!”

CITIȚI ȘI:

Radu Mazăre forțează azilul politic în Franța, ca să nu ajungă în România! I-a amenințat pe polițiști, în avion, că va cere azil pe aeroportul din Paris

Mazăre face circ în aeroportul din Paris, după ce i-a fost respins azilul! Se tăvălește pe jos, refuză să urce în avionul de București

Ponta zice că Dragnea „l-a dat în primire” pe Mazăre. „O să urmeze Vâlcov în curând”

Blestemul lui Alexandru Mazăre pentru cei ce se bucură de „repatrierea” fratelui său, Radu Mazăre

Trădare sau prostie? Dăncilă îi lasă în ofsaid pe Dragnea și Tăriceanu: va vota la referendumul lui Iohannis!

Încă o „rangă” de la Dăncilă: Dragnea nu-și poate anunța candidatura singur, trebuie desemnat de partid!

Fiți cu ochii pe granițe! Dragnea are și planul de a fugi. Anunțarea candidaturii ar putea fi o diversiune

AMR 5 zile pentru Dragnea. „Luni, la sediul din Kiseleff vin polițiștii să-l ia pe președintele partidului”

Semn bun: Chirieac e îngrozit de soarta lui Dragnea. „Îmi e teamă că se folosește bomba de la Înalta Curte”

Exit-poll-urile vor fi făcute de oamenii PSD: Pieleanu și Buble. Să vedem câte procente vor da în plus PSD-ului!

Liderul ALDE din Parlamentul European vine la mitingul USR-PLUS, dar îl ignoră pe Tăriceanu, liderul ALDE România

* Colonelul-dottore, după „isprava” de la Topoloveni: „Ne înjură lumea, suntem denigrați. Jandarmii și-au făcut datoria”

Carmen Dan testează tot mai des DICTATURA. În două zile, sluga lui Dragnea a compromis și Jandarmeria (la Topoloveni), și Poliția (la Târgoviște)

VIDEO. Toanta toantelor: a confundat și Suceava cu Hunedoara! Precedente: Galați/Iași, Podgorica/Priștina

2 COMENTARII

 1. Sociologul Marius Pieleanu s-a cam descalificat începând din Ianuarie 2019 când ne arăta la o tabla la un post TV ca PSD va avea 31/32% dar uite ca suntem in Mai și ultimul sondaj este extrem de îngrijorător pentru PSD unde a ajuns la 21,1% ( sondaj IMAS) care ar trebui sa dea de gândit celor din conducerea PSD.
  Este tardiv acum sa cauți țapi ispășitor dar ceva nu este in regula. Concluzia este ca după europarlamentare ceva trebuie schimbat la nivelul conducerii pentru ca percepția PSD in rândurile electoratului este schimbată ca acum 8/9 luni. Chiar nimeni din PSD nu vede așa ceva, dezlegati-va la ochi și vedeți Realitatea din țara!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here