Băsescu: „Îndemn toți oamenii să meargă la referendum să voteze DA. Să voteze pentru democrație”

0
2147
Băsescu și Iohannis, la schimbarea de mandat

Într-un interviu pentru Hotnews.ro, Traian Băsescu susține că invalidarea referendumului pe justiție ar crea un risc enorm pentru România, iar coaliția PSD-ALDE se va folosi de acest lucru pentru a distruge justiția.

Băsescu, care ocupă primul loc pe lista PMP pentru europarlamentare, i-a îndemnat pe români să participe la scrutinul de duminică și să voteze atât la europarlamentare, cât și la referendum.

Traian Băsescu despre referendum 

  • „Președintele (Iohannis – n. red.) avea dreptul, atâta timp cât Constituția îi permite, la organizare, numai că eu aș fi privit de 10 ori la efecte. În varianta reușitei acestui referendum, adică a validării, nu se întâmplă nimic, pentru că ambele întrebări vizează modificarea Constituției.”
  • „A făcut aceeași greșeală pe care am făcut-o eu, când am organizat referendum pentru 300 de parlamentari. Dacă mă opream la 300 de parlamentari, 100 de senatori și 200 de deputați, referendumul era implementat în câteva luni, pentru că norma parlamentară se stabileste prin lege, și n-ar fi îndrăznit niciun Parlament referendumul.”
  • „A pus întrebări care necesită ambele modificarea Constituției, ceea ce nu va duce la niciun rezultat. Va fi însă o victorie politică a președintelui dacă se validează referendumul.”
  • „Îndemn toți oamenii să meargă la referendum să voteze DA, chiar dacă nu înțeleg a doua întrebare. Să voteze pentru democrație.”
  • „Riscul e enorm dacă nu se validează. PSD-ALDE vor zice: «Iată, poporul nu e cu tine, d-le președinte, în problema justiției!». Vă imaginați care este song-ul PSD-ALDE-UDMR dacă nu se validează referendumul? «Dacă poporul nu a fost de acord, înseamnă că vrea grațiere și amnistie».”
  • „Nu mai vorbesc de a doua întrebare, care este referitoare la ordonațele de urgență. Tot PSD-ul va fi la nunta ordonanțelor de urgență pe justiție.”
  • „Un eventual eșec al referendumului va fi o înfrângere foarte grea pentru președinte. Va face ca Puterea să facă exact ce a cerut Iohannis să nu se facă. Îi slăbește și autoritatea să mai susțină independența justiției, pentru că îi va spune PSD că poporul e de acord cu el. Trebuia căutată o zonă în care dacă pierzi, să nu pierzi de tot. Orice referendum pe justiție este riscant.”

CITIȚI ȘI:

Trădare sau prostie? Dăncilă îi lasă în ofsaid pe Dragnea și Tăriceanu: va vota la referendumul lui Iohannis!

Încă o „rangă” de la Dăncilă: Dragnea nu-și poate anunța candidatura singur, trebuie desemnat de partid!

Fiți cu ochii pe granițe! Dragnea are și planul de a fugi. Anunțarea candidaturii ar putea fi o diversiune

AMR 5 zile pentru Dragnea. „Luni, la sediul din Kiseleff vin polițiștii să-l ia pe președintele partidului”

Semn bun: Chirieac e îngrozit de soarta lui Dragnea. „Îmi e teamă că se folosește bomba de la Înalta Curte”

Exit-poll-urile vor fi făcute de oamenii PSD: Pieleanu și Buble. Să vedem câte procente vor da în plus PSD-ului!

Liderul ALDE din Parlamentul European vine la mitingul USR-PLUS, dar îl ignoră pe Tăriceanu, liderul ALDE România

* Colonelul-dottore, după „isprava” de la Topoloveni: „Ne înjură lumea, suntem denigrați. Jandarmii și-au făcut datoria”

Carmen Dan testează tot mai des DICTATURA. În două zile, sluga lui Dragnea a compromis și Jandarmeria (la Topoloveni), și Poliția (la Târgoviște)

VIDEO. Toanta toantelor: a confundat și Suceava cu Hunedoara! Precedente: Galați/Iași, Podgorica/Priștina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here