Sârbii l-au arestat pe generalul fugar Naumov, fost șef al Securității ucrainene. Acesta le-ar putea vinde rușilor secrete de stat, prin intermediul regimului pro-rus de la Belgrad

0
2896
Generalul Andrei Naumov

Generalul Andrei Naumov, fost șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost arestat în Serbia împreună cu șoferul lui (un cetățean german), acolo unde se refugiase înainte de invazia declanșată de tiranul Vladimir Putin. Naumov condusese anterior departamentul principal de securitate internă al SBU.

Evenimentul s-a petrecut marți, 7 iunie, la punctul de control Preșevo, situat la granița dintre Serbia și Macedonia de Nord. Generalului Vladimir Naumov i-a fost adus la cunoștință motivul încătușării: tentativa de a transporta ilegal o mare cantitate de bani nedeclarați, precum și pietre prețioase. Ar fi vorba despre cel puțin 600.000 de euro, plus o sumă importantă în dolari, dar și smaralde și diamante.

Jurnaliștii de la Obozrevatel.com au aflat cum s-au petrecut faptele. Sumele exacte și numărul de pietre prețioase n-au fost încă dezvăluite, din cauza desfășurării anchetei. Potrivit datelor preliminare, atât generalul Naumov, cât și șoferul său se află în prezent în arest preventiv în orașul Niș. Cei doi riscă între 1 și 12 ani de închisoare.

„Naumov deținea o funcție datorită căreia avea acces la informații care constituiau secret de stat. S-ar putea să le scurgă în schimbul libertății sale. Există riscul ca aceste informații să fie scurse în continuare către ruși”

Obozrevatel.com: „Serbia nu a furnizat încă Ucrainei informații oficiale despre detenția unui cetățean ucrainean și despre circumstanțele în care a avut loc aceasta. Iar Naumov, potrivit surselor noastre, nu a solicitat statului său sprijin consular. Prin urmare, este posibil ca generalul scandalos al SBU să încerce să-și «cumpere» libertatea de la reprezentanții «autorităților competente» sârbe. Naumov deținea o funcție datorită căreia avea acces la informații care constituiau secret de stat. Și s-ar putea să scurgă aceste informații în schimbul libertății sale. Există, de asemenea, riscul ca aceste informații să fie scurse în continuare către ruși, întrucât ministrul de Interne al Republicii Serbia, Aleksandar Vulin, este un politician pro-rus cu legături strânse cu Kremlinul”.

Andrei Naumov a ocupat funcția de șef al departamentului principal de securitate internă din 2019, fiind transferat de la Parchetul General al Ucrainei, unde a lucrat 12 ani.

În 2021, despre el s-a scris că ar fi o potențială „victimă” a unei tentative de omor, ordonată de un alt oficial de rang înalt al SBU, Dmitri Neskoromnîi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here