VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

0
5363
Jurnalistul ucrainean, față-n față cu mincinosul Serghei Lavrov

Un jurnalist ucrainean l-a luat prin surprindere pe ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, miercuri, la Ankara, în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul turc al acestuia, Mevlut Çavusoglu. Reporterul l-a întrebat ce bunuri furate din Ucraina a reușit să mai vândă Rusia până acum, în afara de grâu. Oficialul rus – un mincinos notoriu și obraznic – i-a replicat în stilul său impertinent, deturnând sensul întrebării și încercând să mute problema în tabăra ucraineană. De fapt, Lavrov n-a răspuns răspuns la întrebarea care i-a fost adresată.

Luat prin surprindere și vizibil nervos, Serghei Lavrov l-a rugat pe jurnalistul ucrainean să repete întrebarea pe care i-a adresat-o. În acest fel, a încercat să câștige timp, pentru a găsi minciuna potrivită ca să iasă din încurcătură. Lavrov era obișnuit ca, la conferinţele de presă, jurnaliștii ruși să-i pună întrebări cuminți, binevoitoare, care să ocolească problemele delicate.

După ce jurnalistul ucrainean a repetat întrebarea, Lavrov a trecut la atac, evitând răspunsul: „Voi (ucrainenii – n. păîred.) sunteți mereu atât de preocupați de ce puteți fura și de unde, încât credeți că toată lumea gândește la fel. Îți voi răspunde la întrebare. Implementăm obiectivele anunțate public: să scăpăm estul Ucrainei de regimul neonazist. Asta facem. În privința cerealelor, am explicat că acestea pot fi transportate fără probleme la destinație. Rusia nu se opune în niciun fel. Acest lucru presupune ca domnul Zelenski să dea ordinul – asta dacă mai poate ordona ceva – pentru a permite navelor străine și ucrainene să navigheze în Marea Neagră”.

Serghei Lavrov a insistat că este de datoria Ucrainei să rezolve problema reluării transporturilor de cereale, prin deminarea porturilor sale. „Suntem dispuşi să garantăm siguranţa navelor care părăsesc porturile ucrainene”, a susținut Lavrov, deși acestea sunt blocate de marina rusă. În plus, Rusia a mai garantat și integritatea teritorială a Ucrainei, în 1994, iar în 2014 i-a rupt Crimeea și o parte din Donbass, iar în 2022 a încercat s-o invadeze pe toată, atacându-i inclusiv Capitala!

VIDEO: Momentul confruntării dintre Serghei Lavrov și jurnalistul ucrainean

Rușii au furat 600.000 de tone de cereale din Ucraina

Serghei Lavrov și ministrul turc de Externe, Mevlut Çavusoglu,au discutat despre posibilitatea deschiderii unui coridor maritim, pentru ca Ucraina să-și poată exporta cerealele. Inițiativa a venit din partea Turciei, iar putiniștii de la Kremlin joacă teatru, neavând nicio intenție să deblocheze exporturile maritime ale Ucrainei, țară pe care încearcă s-o sufoce economic.

Zilele trecute, Ambasada Ucrainei la Ankara acuza Moscova că fură şi vinde grânele ucrainene, acuzație reluată acum și de jurnalistul ucrainean, în conferința de presă.

„Rusia a furat aproximativ 600.000 de tone de cereale de pe teritoriul ucrainean ocupat și a exportat o parte din ele”, a declarat miercuri directorul adjunct al uniunii producătorilor agricoli ucraineni, Denis Marciuk, potrivit Reuters.

Ucraina va cere Rusiei despăgubiri atât pentru furtul de cereale, cât și pentru distrugerea proprietăților deținute de fermieri, a precizat Marciuk pentru televiziunea ucraineană.

„Până în prezent, aproximativ 600.000 de tone au fost furate de la companiile agricole și duse pe teritoriul ocupat temporar al Peninsulei Crimeea, iar de acolo se deplasează în porturi, în special la Sevastopol, iar de acolo, navele merg în Orientul Mijlociu”, a detaliat Denis Marciuk.

Acesta mai susține că aproximativ 100.000 de tone de cereale au fost deja transbordate în Siria, conform dovezilor „înregistrate de SUA”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă. Foștii comuniști s-au convertit în social-democrați” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here