sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsDecizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini...

Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

-

Parlamentul European a votat miercuri ca, începând din 2035, în Uniunea Europeană să fie interzisă vânzarea altor mașini în afara celor electrice, scrie Reuters. Acest lucru înseamnă că, din acel moment, nu se vor mai putea comercializa mașini cu motoare pe benzină, motorină, gaz sau hibride.

Votul vine pentru a susține planurile Uniunii Europene de a reduce emisiile de gaze cu efect de încălzire a planetei cu 55% până în 2030, raportat la nivelul din 1990.

Propunerea a fost făcută de Comisia Europeană anul trecut și prevedea reducerea cu 100% a emisiilor de CO2 ale mașinilor noi până în 2035, ceea ce ar face imposibilă vânzarea în UE a vehiculelor alimentate cu combustibili fosili începând cu această dată.

Prin votul de miercuri s-a pus capăt și încercărilor făcute de unii europarlamentari de a schimba ținta de reducere a noxelor de la 100% la 90%.

- Advertisement -

Reuters menționează că legea nu e încă definitivă, dar exprimă poziția Parlamentului European în negocierile viitoare cu țările UE privind forma sa finală.

Urmeazăo altă lege care va obliga țările UE să instaleze milioane de încărcătoare electrice pentru autovehicule. Jan Huitema, negociator principal al Parlamentului European pentru această lege, a menționat: „Achiziționarea și conducerea mașinilor cu emisii zero va deveni mai ieftină pentru consumatori”.

Constructorii auto, printre care Ford și Volvo, au susținut public planul UE de a opri vânzările de mașini cu motoare cu combustie până în 2035, în timp ce alții, printre care Volkswagen, își propun să nu mai vândă mașini cu motoare cu combustie în Europa până la acea dată.

- Advertisement -

Dar e-mailuri consultate de Reuters arată că grupuri de influență din industrie, inclusiv asociația auto germană VDA, au făcut presiuni asupra legislatorilor pentru a respinge obiectivul din 2035, despre care au spus că penalizează combustibilii alternativi cu emisii reduse de dioxid de carbon și că este prea devreme pentru a se angaja, având în vedere implementarea incertă a infrastructurii de încărcare.

Transporturile produc un sfert din emisiile de gaze poluante care încălzesc planeta în Europa, iar gazele cu efect de seră provenite din acest sector au crescut în ultimii ani, amenințând eforturile de evitare a unor niveluri periculoase de schimbări climatice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă. Foștii comuniști s-au convertit în social-democrați” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -