VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

9
2722
Ion Cristoiu - Robert Turcescu

Fostul mare jurnalist Ion Cristoiu, devenit între timp „maestrul” cauzelor murdare (anti-justiție, pro-corupție, anti-democrație, admirator al dictaturii, anti-Occident, pro-Rusia, conspiraționist în pandemia de Covid-19), și-a găsit gazda perfectă – colonelul Robert Turcescu, la evz.ro – pentru a lansa noi fake-news-uri grosolane pe direcția putinistă.

Pe 1 iunie, Ion Cristoiu a fost invitatul colonelului Robert Turcescu, care a hăhăit fericit la toate aberațiile sau intoxicările produse de „maestru”.

Principalele idei mestecate de cei doi:

 • nu Rusia, ci Occidentul a provocat războiul din Ucraina;
 • sancțiunile Occidentului la adresa Rusiei sunt nejustificate;
 • Navalnîi n-a fost otrăvit de Putin, dar cazul său a fost folosit de Occident ca pretext pentru sancțiuni aplicate Moscovei;
 • Occidentul a aplicat sancțiuni fără să-l fi avertizat în prealabil pe Putin să nu invadeze Ucraina;
 • Rusia ar fi putut face mult rău Occidentului, dar n-a vrut;
 • pacea ar trebui restabilită prin oprirea înaintării trupelor ruse, nu prin retragerea acestora; 
 • Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei pentru a se pune capăt războiului;
 • pentru a nu rămâne fără aer condiționat pe timpul verii, Occidentul cel laș e gata să abandoneze Ucraina;
 • Fidel Castro și Che Guevara nu au fost niște criminali, stâlpi ai unei dictaturi sinistre, ci bravi luptători ai luptei împotriva consumerismului american;
 • nu există încălzire globală, ci e tot o făcătură a Occidentului; dovada irefutabilă: ghețarii nu s-au topit (de tot!), iar în București „a mai dat și o grindină nenorocită”;
 • USR e o jumară, iar Cioloș nu e întreg la cap.

Jenantul dialog poate fi urmărit în format VIDEO AICI.

Cristoiu minte, Turcescu aprobă și adaugă

Fascinat și chiar amorezat de dictatori siniștri precum Vladimir Putin sau Fidel Castro, „maestrul” Ion Cristoiu arată din start că detestă Lumea Liberă, pe care încearcă s-o ridiculizeze. „Occidentul n-are niciun plan în Ucraina! Singurul său plan este «Poate dă Dumnezeu și moare Putin». Zice: «Poate crapă în urma sancțiunilor»”, începe tatăl găinii care a născut pui vii.

Colonelul Turcescu îi ridică la fileu: „Maestre, iertați-mă, asta o fac pentru că sunt tâmpiți?”. La occidentali se referă.

Dar e doar încălzirea. Cristoiu atacă apoi direct, ca și cum ar fi citit un bilețel cu instrucțiuni de la Ambasada Rusă. „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, pentru că ele nu sunt pedagogice. Normal era, acum, să se spună așa: «Domnu’ Vladimir Putin, dacă nu te oprești, nu mai cucerești Sverdlovsk-ul ăla – te oprești, nu te retragi -, noi facem sancțiuni!». Ei fac în sine, indiferent ce-a făcut el… Și atunci, aceste sancțiuni și-au pierdut rostul de armă de luptă. Ele sunt făcute așa, în chip automat… și ălea sunt bolmojite”.

Turcescu îl confirmă deplin, de parcă și-ar plimba câinele de Șoseaua Kiseleff alături de ambasadorul Valeri Kuzmin: „Maestre, vreau să adaug la ceea ce spuneați dumneavoastră…”

Colonelul se face că nu observă trei fake-news-uri mizerabile introduse de Cristoiu:

1. Occidentul sancționează Rusia în mod automat, deci nejustificat, pentru că de fapt nu are motive serioase s-o facă;

2. Occidentul nu l-a avertizat pe Putin să nu invadeze diverse orașe și regiuni ucrainene, ci l-a sancționat fără somație;

3. Pentru ridicarea sancțiunilor, trupele ruse trebuie să se oprească, nu să se retragă!

Turcescu are soluția pentru încheierea războiului: Ucraina să cedeze teritorii Rusiei

Ion Cristoiu mai dă o tușă pro-Putin: „Dacă Rusia ajuta ISIS-ul, terorismul islamic, Occidentul era sugrumat”. Dar Moscova n-a făcut-o, deci Occidentul ar trebuie să-i mulțumească, nu s-o sancționeze.

Colonelul Turcescu ridică miza: „Maestre, iertați-mă, dar mie mi se pare că, la 98 de ani, Henry Kissinger s-a dovedit a fi o minte mult mai lucidă decât luminații zilei de astăzi. Vorbim de Macron, de ăștia care…”

Henry Kissinger făcuse o afirmație tembelă: și anume, că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei unele teritorii pentru a se pune capăt războiului. Colonelul Turcescu are aceeași viziune, poate chiar dorință.

El mai livrează o mostră de putinism: Occidentul e, de fapt, vinovat pentru războiul din Ucraina. „Am sentimentul din ce în ce mai tare că Occidentului i-a trebuit acest război din Ucraina mai mult decât lui Putin. Se testează armament nou și se scapă de armamentul vechi în Ucraina… Am sentimentul că Occidentul profită… are o rată de profit mult mai mare decât Rusia, de pe urma războiului din Ucraina. Poate mă înșel…”, lansează perfid colonelul, strecurând false dubii la final. Dubii pe care maestrul se grăbește să i le spulbere: „Nu, nu!”.

Fake-news: „A fost și o exagerare a prezenței Ucrainei în NATO tocmai pentru a atrage Rusia”

Cristoiu preia ștafeta și introduce noi fake-news-uri mizerabile: pe Navalnîi nu l-a otrăvit Putin (prin aparatul său represiv), iar Vestul a căutat nod în papură pentru a introduce sancțiuni injuste la adrea Rusiei. „De fapt, Occidentul e în război cu Rusia de vreo doi-trei ani. Cazul Navalnîi – dacă erai prieten cu Putin, nu i-o făceai, că na… Eu nu spun că nu se face, așa se face! Lasă la o parte povestea aia că el a băut un ceai în aeroport… mă rog… da’ nu zic… S-a dus în Germania, a venit înapoi… a venit înapoi, că l-au trimis nemții… După asta au început să sancționeze Rusia. Deci, sancționarea Rusiei și a Chinei este mult mai de mult”, zice propagandistul Kremlinului.

În noua tiradă a lui Cristoiu a fost introdusă, viclean, și China. Nedezmințita fascinație a „maestrului” pentru dictaturi sinistre…

Cristoiu continuă să înșire, fără rușine, „argumente” putiniste, de parcă ar lucra la Sputnik: „America are interesul să pună capăt politicii de minimă independență a Europei și să pregătească terenul… să pună Rusia cu botul pe labe pentru a se năpusti asupra Chinei. A fost și o exagerare a prezenței Ucrainei în NATO (o forțare a intrării Ucrainei în NATO, la asta se referă – n. red.) tocmai pentru a atrage Rusia, spunând că o s-o toace acum militar, pentru ca la o adică să nu poată interveni militar în favoarea Chinei. Marea problemă, pentru americani, nu era Rusia economic, era Rusia militară… O alianță între economia Chinei și puterea nucleară a Rusiei era pericol. (…) Avem apoi Anglia. De ce este ea așa de zbârlită? Pentru că, ieșind din Uniunea Europeană, ea are interesul…”

Concluzia lui Turcescu vine direct din rucsacul de colonel: „Ce perversă e istoria, maestre!”.

Urmează noi episoade ridicole, în care dialogul Cristoiu – Turcescu pare cel dintre obraznicul ambasador Valeri Kuzmin și secretarul său cu propaganda.

„Pentru aeru’ condiționat, Occidentu’ renunță la toată Ucraina!”

Ion Cristoiu: În această vară, care va fi cumplită, va fi cea mai mare încercare pentru sancțiunile occidentale, cu aerul condiționat. Deci, domnu’ Turcescu, dacă este vara care se anunță acum, Occidentu’ cre’ că renunță la toată Ucraina!

Col. Turcescu: Hă-hă-hă-hă-hă-hă! De ce, maestre? Stați puțin!

Ion Cristoiu: Pentru că trebuie să renunțe la aeru’ condiționat – nu la iarnă, acum! Occidentu’ trăiește mai mult cu aer condiționat decât cu căldură. Gândiți-vă că la Paris e 40 de grade, te-ai terminat! Nu e vorba numai de case, e vorba de zeci, sute, mii, zeci de mii de birouri – va trebui să oprești aerul condiționat, cum să-l oprești?! Deci, principala sursă de energie, petrolul, va trebui folosită la aer condiționat. Războiul din Ucraina e folosit ca pretext pentru a accelera schimbarea obișnuințelor. Oamenii s-au obișnuit cu energie din belșug…

Colonelul Turcescu, descoperire epocală: „Uite că ghețarii-s la locul lor, ba ieri a mai dat și o grindină nenorocită prin București!”

Ion Cristoiu: Dacă vă uitați la sancțiunile de acum, cu embargou’, veți vedea o ciudățenie: ei zic că intră (în vigoare – n. red.) peste un an. Păi, și dacă peste un an nu mai e Putin?!

Col. Turcescu: Corect! Ce se întâmplă?

Ion Cristoiu: Adică, nu observați că embargou’ n-are nicio legătură cu Putin? E un pretext. Probabil, de aia o să-l și păstreze pe Putin, că e nevoie…

Col. Turcescu: Păi, de-asta spuneam mai devreme, maestre, că pare la un moment dat că acest război servește mai mult altor interese decât celor de apărare a Ucrainei sau… așa. Pare că niște băieți deștepți au zis: „Bă, avem pretextul perfect pentru a provoca niște schimbări în lume pe care n-am putut să le facem nici cu Greta Trotineta (Greta Thurnberg, activistă suedeză împotriva încălzirii globale – n. red.), nici cu Al Gore (fost vicepreședinte al SUA între 1993-2001, în președinția lui Bill Clinton – n. red.), laureatul Premiului Nobel pentru Pace, care a vorbit despre încălzirea globală și care zicea că în 2018 nu vom mai avea ghețari”. Ei, uite că suntem în 2022 și ghețarii-s la locul lor, ba ieri a mai dat și o grindină nenorocită prin București!

Cristoiu îi admiră pe „gânditorii” Fidel Castro și Che Guevara, care au dus „lupta împotriva consumerismului”

Ion Cristoiu: Există riscul, domnu’ Turcescu, ca în momentul în care noi renunțăm la consumerism și suntem mai puțin ghiftuiți, începem să fim critici. Noi nu am fost în comunism ghiftuiți, tocmai ăsta a fost unul dintre marile avantaje. Rutina asta a comodității în Occident omoară gândirea.

Col. Turcescu: Corect, da.

Ion Cristoiu: Omul nu are preocupări…

Col. Turcescu: Un om sătul doarme de obicei, cam asta e…

Ion Cristoiu: Da, și… să știți că lupta împotriva consumerismului a fost Che Guevara… adică au fost gânditori, Fidel Castro, care au spus: „Bă, pe de o parte cheltuim din rezervele lumii, iar pe de altă parte omul nu mai are niciun ideal!” – singurul lui ideal e să facă shopping. Sunteți de acord?

Col. Turcescu: Da, da… Și s-ar putea să aibă surprize, să vadă că se pornește bulgărele…

Cristoiu: „USR-u’-i o jumară”. Turcescu: „Cioloș o fi întreg la cap?”

Ion Cristoiu: Domnu’ Turcescu, USR-u’-i o jumară. Și pe aia o rupem?

Col. Turcescu: Ha-ha-ha-ha! Ce imagine fabuloasă! USR-u’-i o jumară!

Ion Cristoiu: Da, și am niște jumări… și pe alea le tăiem?! Când am o friptură cât masa – PSD-u’…

Col. Turcescu: Da’ ăsta (Cioloș – n. red.) o fi întreg la cap, maestre?! (…) Iertați-mă, o fi întreg la cap?!

Ion Cristoiu: Cioloș nu are nimic în cap. Are o energie mică, e de mic litraj.

Col. Turcescu: Vă mulțumesc, mestre! Ați fost în mare formă astăzi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* „Legiunea Străină” a ajuns în Donbass. Rușii sunt încolțiți: au pierdut deja 20% din teritoriul ocupat al orașului Severodonețk

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

9 COMENTARII

 1. Cristoiu mare ziarist? Bisnitar de presa, mizerabil de presa, manipulator de presa cu siguranta.
  Cu tot respectul si toata simpatia d-le Cartianu, Ion Cristoiu provoaca dezgust de dinainte de 1980 toamna. Delatorul Coroiu, mincinos, incult, badaran si pervers nu poate fi „mare ziarist”. Nu poate. Este un dezastru ambulant pentru presa romaneasca. Este nebunul care a rasturnat hardaul imputiciunii pe pagina scrisa. Si s-a si imbogatit din asta.

  Chiar nu ne mai vindecam de „ambiguitatea” anilor 90? Inca mai inseamna ceva pentru cineva comunistoidul coprofil Cristoiu? Individul asta trebuie in mod serios analizat si descoperite resorturile de manipulare si demoralizare nationala care au facut posibili intunecatii ani 90. Un proces real al comunismului si postcomunismului nu poate incepe fara expunerea plenara a lui „Coroiu”! (Mai sunt si altii, nu ma amagesc).

 2. Avind in vedere ca Turcescu e securist, dupa cum singur a recunoscut, putem vdea care e orientarea serviciilor. Securistii nostrii sunt agentii Rusiei. Astora vrea sa le dea putere si mai mare Iohannis?

 3. Singura întrebare la care încă nu avem un răspuns clar este prin ce mijloace sau prin care personaje au fost deturnati cei doi de către ruși. Dacă cei doi au fost dintotdeauna o unealtă KGB-ista, atunci este mult mai grav și mă gândesc că ar putea avea chiar și consecințe penale. Dacă au fost racolați acum, de când cu pandemia, este interesant de aflat cine, ce, i-ar fi deturnat. Pe vremea vechii securități exista un serviciu, cred că în cadru direcției a patra, care se ocupa de colaboratorii KGB. Mă întreb, azi exista un asemenea serviciu și dacă da, de ce nu ne ajută cu ceva dezvăluiri, „scăpate din greșeală”. Cam ciudat!

  • Cristoiu a fost racolat de rusi cel mai probabil de la sfarsitul anilor 70. Turcescu e un speriat care se pozitioneaza in functie de cum bate vantul. Singura problema e sa manance si burta lui ceva.

 4. MERGETI LA CALAFAT SA VEDETI MONUMENTUL EROILOR SOVIETICI. PROASPAT RENOVAT, LUSTRUIT, AURIT.
  PAMANT UMED PLIN DE FLORI.
  CATIVA METRI MAI INCOLO, MONUMENTUL NATO IN PARAGINA.

  PAINIMAESH ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here