duminică, aprilie 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGând sincer pentru un "pravoslavnic"

Gând sincer pentru un „pravoslavnic”

-

Din păcate, de la Prut și până la Lisabona, foarte puțin se înțelege ce reprezintă cu adevărat Rusia imperială. Nu există nimic sfânt în planurile Moscovei de a „elibera” întreaga lume și a o face parte din „Rusia sfântă”.

Ridicați operele marilor elogiați ruși – opere care trebuia să-i elibereze, mai întâi, pe iobagii ruși, înainte să pornească cruciada de „eliberare” a altor popoare – și o să descoperiți cum ele cultivă „norodului pravoslavnic” șovinismul velicorus, misiunea imperială, mesianismul și disprețul față de tot ceea ce nu e rusesc.

Este adevărat că foarte multe lucruri, ambalate propagandistic, fascinează la ruși pentru a înșela nerușii, dar esența lor este de a te „înghiți” și de a deveni, conștient sau inconștient, parte a „lumii ruse”. Clanurile de rusofili din diferite țări sunt părți ale „elitei” naționale, care s-au „înfruptat”, în timpurile lor de constituire, din ceva rusesc sau chiar direct din „măreția” Rusiei, pe care, vorba lui Fiodor Tiutcev, „nu o poți înțelege cu mintea” (Федор Тютчев Умом — Россию не понять; 1866 г.).

Ar fi mai mult decât necesar să se conștientizeze de către lumea liberă și ortodoxă că Moscova a transformat încă de la începuturile ei imperiale, dar îndeosebi din secolul XIX, pravoslavnicia, limba rusă și cultura rusă în instrumente imperiale, în lama de buldozer care netezește drumul pentru a veni „eliberatorii” cu misiunea lor de „salvatori” și, mai exact, cu regimul lor, cât de cât cunoscut în Europa.

- Advertisement -
Kiril și Putin

Oricât ar lăcrima Macron sau Scholz, Rusia imperială nu-și va potoli poftele expansioniste până nu va transforma întreaga Europă în „lume rusă” sau va fi învinsă în războiul împotriva civilizației și a Ucrainei. Adevărata esență a Rusiei este cea imperială, nu cea ortodoxă sau culturală!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Întrebarea cu care un jurnalist ucrainean l-a umilit pe mincinosul de Externe al Rusiei: „Ce bunuri furate din Ucraina a mai reușit să vândă Rusia până acum, în afară de grâu?”

* „Îi urăsc! Cât timp voi fi în viață, voi face orice ca ucrainenii să dispară!” – Afirmații demente ale fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care anunță „inevitabila” folosire a armelor nucleare și „decapitarea în Piața Roșie” a ucrainenilor

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Oribilul dialog dintre un soldat rus și mama lui: „Eu omor oameni aici, mamă!“ / „Ești sigur că sunt oameni? Hoholi!“ / „Batem prizonierii până le rupem oasele. N-am nicio remușcare” / „Și eu, dacă aș fi acolo, m-aș bucura!”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* Rușii au ucis deliberat un jurnalist francez în Donbass, apoi l-au prezentat drept „mercenar străin” care le aducea muniție militarilor ucraineni!

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* „România e singura țară în care planul KGB a reușit. Revoluția a fost furată, lustrația nu s-a făcut deloc, iar corupția este enormă” – Thierry Wolton, scriitor și istoric francez

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Decizie istorică: din 2035, în UE se vor mai vinde doar mașini electrice! Parlamentul European a votat interzicerea mașinilor pe benzină, motorină sau gaz

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Am sa va „dezamagesc” si a sa va dau vestea cea buna. Foarte multa lume intelege ce reprezinta cu adevarat Rusia. Tot ceea ce spuneti este inteles de foarte multa lume. Cei ce lauda Rusia o fac pe bani. Si astazi ca si ieri.

    Spre imensa mea surpria, presedintele Biden este PRIMUL presedinte american care nu numai ca intelege dar si face ceva in sensul asta.

    Treaba noastra este sa spunem adevarul si iar adevarul. Sa contrazicem, sa bruscam orice si pe oricine serveste interesele rusesti.

    Altfel, ca de obicei, minunat articol despre Rusia adevarata.

  2. De ani de zile deja ma obsedeaza pro-rusismul de la noi, propaganda desantata impotriva vestului, care isi propune sa faca poporul roman sa urasca UE si SUA, exact ca pe vremea comunismului, iar masele fascinate de minciunile propagandistice, nu numai ca au ajuns sa-i apere pe hotii din politica postdecembrista(de sorginte oligarhica, precum oligarhii rusi, cu care au clare afinitati sau afinitati mascate cu acestia), dar le gasesc calitati rusilor, uitand complet ca acestia sunt, de fapt, cei mai mari dusmani ai tari noastre!!! Efectiv, o alunecare ingrozitoare a viziunii asupra realitatii, total contraproductiva la evolutia pe care ne-o visam dupa ’89!!! Adica au avut o grija sadica acesti rusi sa-si implanteze semintele urii lor imense impotriva vestului, urmarind reluarea starii de hegemonie asupra fostelor tari socialiste vasale….Ma lupt de ani de zile sa demonstrez aceasta primejdie in care ne aflam si NICI ACUM, cand e strigator la cer de evident ca am avut dreptate sa ma tem, tot nu inceteaza nerusinata propaganda a rusilor si mintile romanilor deja captati de propaganda pro-rusa par irecuperabile. De-a dreptul monstruos e ceea ce se petrece!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -