„Șamanul QAnon”, arestat după asaltul la Capitoliu, îi cere lui Trump să-l grațieze, pentru că el l-a instigat

0
1059

Șamanul de la Capitoliu” sau „Șamanul QAnon”, „protestatarul-bizon” care a devenit imaginea evenimentelor violente de la Washington, din 6 ianuarie, în urma cărora au murit 6 oameni (dintre care doi polițiști), îi cere președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, să-l grațieze pentru faptele sale, relatează The Independent.

Donald Trump mai are la dispoziție doar 4 zile pentru a emite un decret de grațiere. Din 20 ianuarie, noul președinte al SUA va fi Joe Biden.

Jacob Anthony Chansley (33 de ani), care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce era validată victoria lui Joe Biden.

Cunoscut și drept Jake Angeli, bărbatul s-a predat autorităților americane sâmbătă, 9 ianuarie, la trei zile după evenimentele violente. El a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de pătrunderea ilegală în clădirea Capitoliului.

Avocatul lui Jake Angeli susține, însă, că „șamanul” s-a comportat pașnic și că autoritățile ar trebui să renunțe la caz. „Clientul meu a auzit cuvintele repetate frecvent de președintele Trump și a acționat în consecință. Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”, a spus avocatul în apărarea clientului său.

„Având în vedere felul pașnic și adecvat în care domnul Chansley s-a comportat, ar fi corect și onorabil ca președintele să-l grațieze și pe el, dar și pe ceilalți indivizi pașnici care au acceptat invitația președintelui cu intenții onorabile”, a concluzionat avocatul lui Jake Angeli.

„Șamanul” mănâncă numai organic

În timpul audierii, Gerald Williams, avocatul din oficiu al „Șamanului QAnon”, i-a spus judecătorului că acesta nu a mâncat nimic din ziua arestului și că are o dietă strictă, deși nu e clar dacă din motive de sănătate sau din motive religioase.

Judecătorul l-a desemnat pe avocatul din oficiu să rezolve această problemă împreună cu autoritatea unde Chansley este ținut în detenție.

Mama „Șamanului QAnon”, Martha Chansley, le-a spus reporterilor că fiul ei are nevoie de o dietă organică. „Se îmbolnăvește foarte tare dacă nu mănâncă mâncare organică. Trebuie să mănânce”, le-a spus femeia jurnaliștilor.

Originar din Arizona, Jake Angeli, care se autointitulează „Lupul din Yellowstone”, s-a remarcat deja în timpul demonstraţiilor pro-Trump din oraşul Phoenix în ultimele luni, arborând sistematic faimosul său coif.

El se prezintă drept „soldat numeric al QAnon”, mişcarea conspiraționistă al cărei erou este Donald Trump şi care consideră un triumf aslatul de la Capitoliu, din 6 ianuarie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here