vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsCîțu l-a dat afară urgent pe consulul general de la Bonn, Gheorghe...

Cîțu l-a dat afară urgent pe consulul general de la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, penalul din dosarul lui Dragnea

-

Gheorghe Dimitrescu, pus joi sub urmărire penală de DNA alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA din ianuarie 2017 (la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump), a fost demis vineri de premierul Florin Cîțu din funcția de consul general al României la Bonn (Germania).

Anunțul a fost făcut de Guvern. Demiterea lui Dimitrescu a venit rapid, premierul Cîțu a luat decizia în mai puțin de 24 de ore după ce DNA l-a pus sub acuzare.

Conform procurorilor, Dimitrescu și-a cumpărat postul de consul general la Bonn cu 100.000 de dolari, bani cu care a contribuit la organizarea vizitei lui Dragnea la New York, incluzând și o scurtă întâlnirea – pentru câteva poze – cu președintele Trump.

Înainte de a pleca la post în Germania, Gheorghe Dimitrescu a fost consilier al fostului deputat Florin Iordache (PSD), zis „Ciordache”, ministrul Justiției care pe 31 ianuarie 2017 a promovat infama Ordonanță de Urgență nr. 13, cea care dădea startul distrugerii justiției.

- Advertisement -

„Ciordache” a rămas vârful de lance al jihadului anti-justiție pe toată perioada „regimului Dragnea”, conducând inclusiv Comisia parlamentară specială de maltratare a legilor justiției și a Codurilor penale. Acum e președintele Consiliului Legislativ.

Gheorghe Dimitrescu este acuzat de procurorii anticorupție de infracțiunea de cumpărare de influență.

Fragment din comunicatul DNA (referitor la Gh. Dimitrescu)

„În perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

- Advertisement -

În scopul ascunderii adevăraților beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu și partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuată de o societate americană cu sediul în New York, deținută de un cetățean româno-american, urmând ca acestuia să i se restituie în România suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi și întâmplat, suma fiind procurată în parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului Afacerilor Externe,  promițând că-l va determina pe înaltul demnitar să-l desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -