Cîțu l-a dat afară urgent pe consulul general de la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, penalul din dosarul lui Dragnea

2
7487
Gheorghe Dimitrescu

Gheorghe Dimitrescu, pus joi sub urmărire penală de DNA alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA din ianuarie 2017 (la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump), a fost demis vineri de premierul Florin Cîțu din funcția de consul general al României la Bonn (Germania).

Anunțul a fost făcut de Guvern. Demiterea lui Dimitrescu a venit rapid, premierul Cîțu a luat decizia în mai puțin de 24 de ore după ce DNA l-a pus sub acuzare.

Conform procurorilor, Dimitrescu și-a cumpărat postul de consul general la Bonn cu 100.000 de dolari, bani cu care a contribuit la organizarea vizitei lui Dragnea la New York, incluzând și o scurtă întâlnirea – pentru câteva poze – cu președintele Trump.

Înainte de a pleca la post în Germania, Gheorghe Dimitrescu a fost consilier al fostului deputat Florin Iordache (PSD), zis „Ciordache”, ministrul Justiției care pe 31 ianuarie 2017 a promovat infama Ordonanță de Urgență nr. 13, cea care dădea startul distrugerii justiției.

„Ciordache” a rămas vârful de lance al jihadului anti-justiție pe toată perioada „regimului Dragnea”, conducând inclusiv Comisia parlamentară specială de maltratare a legilor justiției și a Codurilor penale. Acum e președintele Consiliului Legislativ.

Gheorghe Dimitrescu este acuzat de procurorii anticorupție de infracțiunea de cumpărare de influență.

Fragment din comunicatul DNA (referitor la Gh. Dimitrescu)

„În perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

În scopul ascunderii adevăraților beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu și partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuată de o societate americană cu sediul în New York, deținută de un cetățean româno-american, urmând ca acestuia să i se restituie în România suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi și întâmplat, suma fiind procurată în parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului Afacerilor Externe,  promițând că-l va determina pe înaltul demnitar să-l desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al lui Stanoevici

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here