Rusia îi plătește cu 5.880 de euro pe lună pe „voluntarii” sirieni trimiși în Ucraina. Până acum s-au înrolat „cel puțin 200“ de mercenari

3
1651
Rusia aduce sute de mercenari sirieni ca să completeze pierderile militarilor profesioniști din primul val de atac, după ce s-a constatat că rezerviștii și militarii în termen n-au dispoziția și pregătirea necesare să lupte pentru Putin

„Voluntarii” pe care Rusia îi recrutează din Siria ca să participe la invadarea Ucrainei sunt plătiți cu 5.880 de euro pe lună, scrie BBC. Unul dintre mercenari spune că știe „cel puțin 200” de sirieni care s-au oferit să slujească în armata rusă.

Sirienii care merg în Ucraina sunt conștienți că participă la un război nedrept, de agresiune, dar spun că o fac de foame. Unul dintre aceștia a spus pentru BBC că familia s-a opus ca el să plece în Ucraina, dar în cele din urmă a acceptat pentru bani. Rușii l-au convins spunându-i că rudele vor primi circa 43.500 de euro (37.000 de lire sterline) dacă va fi ucis.

Guvernul Ucrainei și un ONG sirian au dezvăluit că Rusia a înființat 14 centre de recrutare în Siria, căutând să înroleze mercenari care să completeze efectivele trupelor profesioniste căzute în cele 5 săptămâni trecute de la începerea invaziei. Iar sirienii, a căror țară a fost distrusă tocmai de Rusia prin strategia aplicată acum și în Ucraina – bombardarea sistematică a orașelor până când devin nelocuibile –, se oferă voluntari deși știu că vor sluji forțele răului. Mercenarul intervievat de BBOC a menționat că el crede că „Rusia face un masacru în Ucraina”, dar această ofertă îi ajută pe sirienii săraci care nu au ce mânca.
Rusia este într-un mare impas la 5 săptămâni după declanșarea invaziei în Ucraina. În locul unei victorii rapide și ocuparea țării în câteva zile, Putin s-a trezit blocat, în fața unei rezistențe feroce, și sub embargoul aproape total al lumii occidentale.

Există, în același timp, o discrepanță între declarațiile Moscovei și evenimente. În urmă cu câteva zile, conducerea armatei ruse a afirmat, într-o conferință, că până acum au murit doar 1.351 de militari și alți 3.825 au fost răniți.

Raportat la efectivele totale implicate în invazie – 190.000 de oameni –, aceste pierderi ar fi trebuit să fie nesemnificative și să nu afecteze în niciun fel capacitatea de luptă.
Cu toate acestea, atacul rusesc s-a împotmolit, iar unitățile militare și-au pierdut capacitatea ofensivă. Deși spun că pierderile sunt minime, totuși rușii au apelat la tot felul de soluții improvizate pentru a completă forțele de pe front: aducerea unor combatanți ceceni, sirieni, armeni, precum și unități proprii din alte zone ale țării.

Asta arată că, de fapt, numărul pierderilor trebuie să fie cu mult mai mare decât cel declarat oficial.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

VIDEO. Un batalion din Belarus a „dezertat” de la Lukașenko și luptă alături de ucraineni, împotriva invadatorilor ruși

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Germania va apăra și România cu scutul antirachetă pe care-l va cumpăra din Israel. Protejate vor fi și Polonia, şi ţările baltice

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

Codruța Kovesi, activitate intensă la Parchetul European. Peste 500 de anchete, cu daune de 5,4 miliarde de euro. Câte dosare sunt din România

Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

3 COMENTARII

  1. … iar plata se face mortului pe lumea ailalta. S-a intalnit hotul cu prostul. Adica militarul rus in termen primeste solda lunara 233 Euro, iar un nespalat sirian primeste 5800 Euro pentru aceeasi munca? Dezertati mujicilor ca Putin va ia de fraieri.

  2. da, da, le-o da Putin de 5880 de ori. Dupa cum isi respecta rusii tratatele semnate si cuvantul, or sa vada sirienii numai gloantele ucrainienilor prin fata ochilor. Daca no-r fi atacati de rusi, asa cum le-au facut cecenilor lui Kadirov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here