Romprest renunță la războiul cu Primăria Sectorului 1 și reia strânsul gunoaielor. Clotilde Armand: „Și-au dat seama că nu le merge cu șantajul”

1
1175

Romprest a anunțat joi, 11 ianuarie, că pune capăt conflictului cu Primăria Sectorului 1 și reia strângerea gunoiului în regim normal. Comunicatul vine după aproape 3 luni în care compania a presat autoritățile publice, refuzând să ridice deșeurile conform contractului.

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a reacționat pe contul său de Facebook: “Mă bucur pentru compania Romprest care a luat astăzi decizia de a nu mai suspenda serviciile de salubrizare în sectorul 1, așa cum ne-au amenințat în data de 03.02.2021. Sper că acționarii și-au dat seama că este ilegal să facă asta, sper că și-au dat seama că nu le merge cu șantajul. Primăria condusă de mine este un partener onest și așa trebuie să fie și actualii acționari Romprest“.

Războiul a fost pornit de Romprest după căderea primarului Tudorache și înainte de alegerile parlamentare, oferind muniție PSD și televiziunilor controlate de oligarhi

Cu o zi înainte, compania Romprest dăduse primele semne că bate în retragere. A pierdut procesul prin care voia să execute silit Primăria pentru facturi de 100 de milioane de lei emise în perioada când primar era Daniel Tudorache (PSD). În interiorul firmei s-a declanșat un război între acționari, tabăra Maricel Păcuraru acuzând tabăra Andrei Drăcea că a provocat scandalul și a că a adus grave prejudicii atât companiei, cât și cetățenilor din Sectorul 1.

În final, Romprest a anunțat că ar strânge gunoaiele, dar nu mai are bani de combustibil și salarii. Primăria Sectorului 1 a virat în conturile firmei 14 milioane de lei în cursul zilei de miercuri.

Războiul a fost declanșat de Romprest după înfrângerea PSD în alegerile locale și înainte de alegerile parlamentare. Deșeurile nu au mai fost strânse de pe străzi, iar PSD, împreună cu televiziunile mogulilor, au încercat să direcționeze nemulțumirile oamenilor împotriva partidelor de dreapta.

Tentativa a eșuat, iar ulterior bătălia a devenit una de uzură. Clotilde Armand a publicat raporturile Curții de Conturi care arătau că facturile de 100 de milioane de lei trimise de Romprest sunt ilegale și a anunțat că, oricum, Primăria Sectorului 1 plătise deja, în cursul anului 2020, alte 200 de milioane de lei către Romprest.

Pe parcursul acestui conflict, Clotilde Armand a denunțat un atac orchestrat al “mafiei gunoaielor” și a spus că se încearcă șantajarea sa pe diverse căi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Clotilde Armand (U.S.R.-P.L.U.S.) – Abonații-la-contracte-„CIUDATE”-cu-Statul/Primăria: 1 – 0!

    Șiii… „meciul” CONTINUĂ (NU NUMAI la Primăria Sectorului 1!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here