miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNews"Războiul gunoaielor", dus de Romprest cu Clotilde Armand, se mută în interiorul...

„Războiul gunoaielor”, dus de Romprest cu Clotilde Armand, se mută în interiorul companiei. Acuzații grave la adresa “grupării Drăcea”, condusă de un român născut la Moscova

-

„Războiul murdăriei” deschis de Romprest, operatorul de salubritate din Sectorul 1, împotriva noii primărițe Clotilde Armand s-a mutat în interiorul companiei. Unul dintre acționari, Detaco LTD (deține 42,69% din Romprest), controlat de Maricel Păcuraru, îl acuză pe celălalt mare acționar, Andrei Drăcea (român născut la Moscova care deține 43,76% din Romprest), că este principalul vinovat pentru scandal.

Războiul Romprest cu Primăria Sectorului 1 a început imediat după alegerile pierdute de candidatul PSD, Daniel Tudorache, în fața USR-istei Clotilde Armand. Cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, Romprest a încetat să mai strângă gunoiul din Sectorul 1, invocând datorii neplătite din perioada când era Tudorache primar.

Coincidență: Romprest a declanșat “războiul gunoaielor” înaintea alegerilor parlamentare, prilej pentru PSD să acuze “incompetența” noii administrații

În scurt timp, sectorul s-a umplut de mormane de gunoi, prilej pentru Gabriela Firea și posturile TV controlate de moguli (și tăiate de la contractele de publicitate de noua primăriță) să declanșeze atacuri violente la adresa Clotildei Armand. Aceasta n-a cedat șantajului și a arătat documente, spunând că facturile emise de Romprest erau ilegale și supraevaluate.

După alegeri, Romprest a strâns o perioadă gunoiul, apoi din nou n-a mai făcut acest lucru.

- Advertisement -

Maricel Păcuraru, patronul postului TV Realitatea Plus, care controlează Detaco Ltd prin fiul său, Cătălin Paul Ionescu Păcuraru, a cumpărat acțiunile la Romprest de la fiul lui Florian Walter (decedat acum doi ani). Deține 42,69% din Romprest.

Andrei Drăcea, care e conectat la bugetul public și prin afacerile pe care le face în Sănătate, controlează Europrest Invest și Premium Management Team. Deține 43,76% din Romprest. Potrivit ZF, el a cumpărat acțiunile la Premium Management Team de la Radu Budeanu, patronul Cancan, Gândul și ProSport condamnat în dosarul de corupție în care e judecată Elena Udrea.

Cum niciuna dintre cele două tabere n-are majoritatea la Romprest, balanța e înclinată de alți doi acționari minoritari: SC Compania Națională Aeroporturi București SA – 10% și Firstcom LLC – 3,54%.

- Advertisement -

„Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate“

Gruparea Maricel Păcuraru îl acuză acum pe Andrei Drăcea că a generat conflictul cu Primăria Sectorului 1, luând ostatici locuitorii pe care-i expune unor riscuri de sănătate publică. Deținătorul principalului pachet de acțiuni afirmă că situația „trebuia clarificată încă de anul trecut prin negocieri între părți s-a transformat într-un scandal public exclusiv datorită incompetenței actualei conduceri a Romprest“.

Gruparea Maricel Păcuraru își cere scuze publice primarului Clotilde Armand, Consiliului Local al Sectorului 1 și locuitorilor, spunând că vina principală o are actualul administrator al Romprest, “fost șofer și paparazzi”, care e agresiv și incompetent: “În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe are dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia. Marian Bogdan Adimi, a cărui «experiență profesională» provine din faptul că a fost șofer și paparazzi, își continuă modul de a gestiona Romprest în același fel, prin stârnirea de scandaluri publice, vehicularea de înregistrări neautorizate și amenințarea cu plângeri penale.

Principala vină în această situație, care riscă să nască un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Drăcea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest.

Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București.

Din aceste motive, Detaco transmite pe această cale scuze publice Primarului Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 București și locuitorilor acestui sector pentru situația creată. Va asigurăm că Detaco va continuă să întreprindă toate acțiunile legale posibile în vederea schimbării actualei conduceri a Romprest, îndepărtării din funcții și atragerea răspunderii tuturor persoanelor vinovate“.

Comunicatul Detaco vorbește și despre un șantaj al actualei conduceri a Romprest, care ar fi falsificat niște înregistrări cu care acum amenință că va ieși “pe piață”:Soluția este negocierea cu profesionalism între parteneri de afaceri și de către persoane competențe profesional din partea Romprest, pe criterii obiective și cu respectarea legii, nu cu amenințări cu plângeri penale, procese civile sau șantajarea cu publicarea unor înregistrări contrafăcute“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Așadar…, MULT-HULITA (din păcate: NU-NUMAI de către P.S.D.-iști…) Clotilde Armand… A AVUT DREPTATE!!!!!

    (Poate că acum o să înceteze și… campania FURIBUNDĂ anti-U.S.R. de la postul familiei Păcurariu, „RealitateaTV”, daaaaaaaa?!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -