Șefă AUR, încolțită într-un dosar de proxenetism. „Duceau fete în Tenerife şi Madrid și le plasau «la stradă»”

5
4152
Ancuța Cârcu

Ancuţa Cârcu, vicepreşedintă a organizaţiei Vlădeşti-Galaţi a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), este propusă pentru arestare preventivă, într-un dosar al proxeneţilor din Turda. Alte 4 persoane ar urma să fie arestate în acelaşi dosar, după ce au fost operate deja 5 arestări. Suspecții sunt acuzați că duceau fete în Tenerife și Madrid (Spania) și le plasau pe stradă.

Ancuța Cârcu a avut o carieră agitată în PRM, pe vremea lui C. V. Tudor. Spre sfârșitul anului trecut, a reintrat în politică, „lipindu-se” de AUR și fiind numită în funcția de prim-vicepreşedinte al organizaţiei Vladeşti-Galaţi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a dispus deja arestarea preventivă, în dosarul „Proxeneţi de Tenerife”, pentru 6 persoane dintr-o rețea vastă:

 • Moldovan Mihai – capul rețelei, acuzat de proxenetism în formă continuată;
 • Oltean Flaviu Ștefan, zis ”Napo” (finul lui Mihai Moldovan) – acuzat de proxenetism în formă continuată, cu 4 persoane vătămate;
 • Țandură Alexandru Dan, zis ”Bercenaru”, membru al Clanului Sportivilor – acuzat de proxenetism;
 • Cladoveanu-Andrei Robert-Nicolae, fost jucător de fotbal, fiul avocatului Nicolae Cladoveanu, condamnat în primă instanță pentru o tentativă de omor la Câmpulung, prins în flagrant în 2013 în timp ce vindea droguri unor ofițeri sub acoperire – acuzat de proxenetism;
 • Micu Laura Luminița, fără antecedente penale – acuzată de proxenetism în formă continuată, cu 3 persoane vătămate;
 • Moldovan Septimiu Mihai, zis ”Calu” – acuzat de complicitate la proxenetism în formă continuată, camătă, șantaj și influențarea declarațiilor.

Alte 4 persoane, care în acest moment nu se află în țară, sunt propuse pentru arestare preventivă:

 • Săiceanu Gheorghe (acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei iberice, finul lui Mihai Moldovan);
 • Alexoae Sorin Marius;
 • Negoescu Robert Valentin (locotenentul lui Săiceanu);
 • Cârcu Viorica Ancuța.

Instanța a stabilit ca termen data de 3 martie 2021 pentru a asigura prezența fizică a inculpaților la Judecătoria Turda. Atunci ar putea avea loc și arestarea preventivă a celor 4.

Ancuța Cârcu a explicat pe Facebook că nu e arestată, dar știe că a fost propusă pentru arestare preventivă, urmând ca instanța să decidă pe 3 martie dacă va da curs cererii procurorilor.

AUR-ista ex-PRM-istă, care administrează un club în Tenerife (moștenit de la fratele său), spune că este victima „unei grave confuzii”.

AUR a mai avut probleme cu un penal din zona interlopă: Mihai Lasca, deputat de Bihor, are la activ condamnări pentru violență, dar și un dosar în curs pentru trafic de migranți. Lasca a fost exclus ieri din partid.

Acuzațiile Parchetului Turda

”La data de 02.02.2021, s-a acţionat simultan pe teritoriul României şi Spaniei, prin efectuarea în paralel a 22 de percheziţii domiciliare (I 6 pe teritoriul României – judeţele Cluj Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa, Giurgiu şi 6 în Spania – în Tenerife şi Madrid).

Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune «TEAN», cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST, care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole.

La percheziţiile efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere.

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 2017- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate.

Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată.

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostituția «la stradă» şi în cluburi. La stradă, tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul.

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei.

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

La percheziţiile din data de 02.02.2021 au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Câmpulung – Biroul de Investigatii Criminale, IPJ Dolj – Poliţia Segarcea, IPJ Giurgiu – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale, IPJ Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

Ce spune Ancuța Cârcu

„În urma informaţiilor apărute în presă conform cărora aş fi arestată într-un dosar de proxenetism, camătă şi şantaj înţeleg să arăt următoarele:

În primul rând, fac menţiunea că nu sunt arestată. Într-adevăr, Parchetul Judecătoriei Turda a făcut o descindere în mai multe cluburi din Tenerife, printre care şi clubul pe care îl administrez. În acest sens, arăt că sunt victima unei veritabile cruciade de fake-news mediatic – în realitate, eu sunt la acest moment în libertate (totodată am convingerea intimă că voi fi cercetată în viitor fără vreo măsură preventivă).

Cu privire la acuzaţia care mi se aduce, nu doresc să periclitez în vreun fel bunul mers al anchetei, dar voi spune doar atât: sunt acuzată de faptul că aş fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere în clubul moştenit de la fratele meu. Această acuzaţie este una nefondată şi mă declar public nevinovată. Nu ştiu ce făceau la alte cluburi, însă la mine la club erau angajate cu carte de muncă.

Perioada aşa-zis infracţională se suprapune aproape perfect cu perioada pandemică în care clubul al cărui administrator am ajuns să fiu a fost închis. Astfel, în perioada de lockdown, cu toate restricţiile pe care le-am simţit cu toţii, era imposibil să particip în vreun fel la comiterea acestei infracţiuni. Până la urmă au fost câteva luni de zile în care era ilegal să ieşi în afara casei, cu atât mai puţin să poţi derula activităţile la care fac referire procurorii.

Apoi, motivul pentru care cred eu că am ajuns în acest dosar este dat de o gravă confuzie. Se susţine că cele două fete se prostituau în alte trei cluburi, iar singurul motiv pentru care am ajuns şi eu în dosar este faptul că acestea lucrau cu forme legale în clubul meu. Din câte ştiu eu, patronii celor trei cluburi nu sunt în dosar alături de mine, dar eu am ajuns să fiu suspect în dosar.

Mai mult decât atât, oricine mă cunoaşte ştie că mi-am dedicat o mare parte a carierei mele pentru a susţine independenţa, libertatea şi puterea feminină. Această activitate de care sunt acuzată contravine celor mai intime principii ale fiinţei mele şi, trecând peste dimensiunea ilegală a faptei, reiterez că eu nu aş fi niciodată în stare să fac lucrurile de care sunt acuzată. Condamn vehement tot ce este legat de activitatea de proxenetism şi reiterez faptul că eu nu aş putea vreodată să fiu implicată în aşa ceva.

În ultimul rând, arăt că am deplină încredere în autorităţile române şi cred cu tărie voi fi găsită nevinovată de acuzaţia care mi se aduce. Cred că la acest moment justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria şi adresez un apel public, în special mediei, de a nu pune presiune pe actul de justiţie.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  • Are MOACĂ și de… „Mama-San” (!), bineînțeles: Vadim i-a spus-o verde-n-față, când s-au luat în gură ca două țațe (ce erau!), că este… O CODOAȘĂ PENALĂ, FĂRĂ LICEU LA BAZĂ (are doar nouă clase făcute – ! –, ce să mai vorbim de bacalaureat…) și că locul ei era/ESTE la Târgșor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here