Clotilde Armand: „Acolo unde noi strângem gunoiul, vin alții și-l aruncă în urma noastră. Așa acționează Mafia în Ajunul Crăciunului”

1
3242
Clotilde Armand strânge gunoiul cu o altă firmă, la prețuri incomparabil mai mici, dar sabotajul e pe urmele ei

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, anunță măsuri dure împotriva Romprest, firma de salubritate care, de o lună, refuză să mai ridice gunoiul. Primărița vorbește despre o mafie a gunoaielor și relatează pe Facebook că muncitorii societății aduse să strângă deșeurile în locul Romprest sunt amenințați pe stradă.

Pentru că războiul durează deja de mult timp, iar Armand spune că Romprest încearcă un șantaj, trimițând la Primărie facturi ilegale, edilul a scris că va rezilia contractul, va face plângeri penale și va cere la Ministerul Mediului să ridice licența de funcționare a companiei.

Scandalul a început pe neașteptate, exact înaintea alegerilor. Romprest a primit de la Andrei Chiliman, fostul primar liberal al Sectorului 1, un contract pe 25 de ani (!) pentru salubrizarea acestei unități administrative. Daniel Tudorache, fostă mână dreaptă a lui Chiliman (a fost viceprimar în mandatul acestuia din urmă), devenit în 2016 primar plin în Sectorul 1, a menținut contractul și a majorat tarifele plătite către Romprest.

Războiul a fost pornit de Romprest după ce a pierdut Tudorache alegerile. Compania și-a dat brusc seama că nu i se plătiseră facturile de 4 luni

După alegerile locale din 27 septembrie, pierdute de Tudorache în fața reprezentantei USR-PLUS, Clotilde Armand, firma de salubritate a întrerupt brusc strângerea gunoiului din Sectorul 1. Motivul: într-un document dat publicității, Romprest reclama că are facturi neplătite de 4 luni (adică din perioada când primar era Tudorache). Clotilde Armand a replicat, spunând că i s-au trimis spre decontare facturi declarate ilegale de Curtea de Conturi și că Romprest încarcă nota de plată cu servicii pe care nu le prestează.

Acțiunea operatorului de salubritate din Sectorul 1, picată la țanc exact înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, a fost speculată prompt electoral de PSD. Gabriela Firea a acuzat incompetența noilor primari de dreapta.

După ce au trecut alegerile, la aproximativ o săptămână, Romprest a reînceput să strângă gunoaiele. Apoi, înaintea Crăciunului, a sistat din nou operațiunea.

Clotilde Armand a anunțat că va rezilia contractul, acuzând o mafie a gunoaielor care practică șantajul.

Anunțul lui Clotilde Armand (joi, 24 decembrie)

„Acolo unde noi strângem, vin alții și aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să amenințe și muncitorii. Voi depune la parchet plângeri penale“

Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou șantajul și de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie și a decis din nou să lase gunoiul pe stradă.

Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-și respecte contractul și am început o acțiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Și ce credeți? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-și respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem, vin alții și aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să amenințe și muncitorii. Eu nu sunt deloc impresionată de aceste practici și voi depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare.

Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicarea licenței pentru prestatorul șantajist. De asemenea, am început procedurilor de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Craciun eu le transmit că au ales foarte prost“.

Romprest, compania de salubritate înființată sub umbrela lui Miron Mitrea ca să primească toate contractele importante cu statul

Romprest, firmă de salubritate înființată de răposatul Florian Bușcă, alias Florian Walter, în mandatul de ministru al lui Miron Mitrea (PSD) din Guvernul Năstase, a fost de la început bine conectată la banii publici. A primit contractele pentru curățenia în trenuri, gări și Aeroportul Otopeni, printre altele.

După ce a murit Bușcă, în companie a izbucnit o luptă la baionetă pentru succesiune. Fiul lui Bușcă l-a împuternicit pe Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV (rebotezată Plus), să-i reprezinte interesele.

Acum, Păcuraru luptă cu directorii din conducerea executivă și cu Andrei Dracea, afacerist care deține și el acțiuni la Romprest.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

1 COMENTARIU

  1. Clotilde este o LUPTĂTOARE, la fel ca majoritatea colegilor săi din partid și din alianță!

    SPERĂM că… la fel VOR fi și TOȚI (!!!) cei din majoritatea parlamentară, care a produs guvernul-de-COALIȚIE!

    În altă ordine de idei…, cam știm ce înseamnă firma „ROMPREST”, adică mai cunoaștem și noi cine o controlează/PATRONEAZĂ/acționarizează, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!
    Asta explică șiii… URA-MANIFESTĂ (!) cultivată la „Realitatea TV” față de Alianța U.S.R.-P.L.U.S., remarcat fiind, în acest sens, servantul Oreste Teodorescu! Nu ne mai luați de proști, „domnilor”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here