luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsRomprest: acționari ai companiei plătesc "sume exorbitante" pentru ca primărița Sectorului 1,...

Romprest: acționari ai companiei plătesc „sume exorbitante” pentru ca primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, să fie linșată mediatic

-

Președintele Consiliului de Administrație al companiei Romprest a dat publicității un comunicat în care acuză acționari ai firmei – foști conducători ai acesteia – că au scos din conturi „sume exorbitante” cu care au plătit campanii de linșaj media împotriva primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand.

Documentul a fost publicat de cea vizată, care spune că a fost uluită de dezvăluire, dar așa își explică atacurile furibunde lansate împotriva sa în perioada când era în război cu operatorul de salubritate.

În timpul „războiului gunoaielor” cu Romprest, Clotilde Armand a fost victima unei campanii de linșaj mediatic sistematice dusă de televiziunile oligarhilor

De la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut și până în februarie anul acesta, Primăria Sectorului 1 s-a aflat într-o luptă dură cu Romprest. Operatorul a refuzat să mai ridice gunoaiele de pe străzi , forțând plata unor facturi care Curtea de Conturi atrăsese atenția că sunt ilegale.

Coincidență: în acest interval, mai ales televiziunile oligarhilor au atacat-o sistematic pe Clotilde Armand, în timp ce PSD a încercat să mobilizeze populația la manifestații de stradă împotriva primăriței.

- Advertisement -

Acțiunea a eșuat. Primăria a câștigat în instanță contra Romprest, iar operatorul a fost silit să-și reia activitatea fără a primi banii pe care presase să-i obțină.

În interiorul Romprest există o luptă pentru putere, iar tabăra condusă de acționarul Maricel Păcuraru (patronul Realitatea TV) pare să câștige.

Pe acest fundal apar dezvăluiri din “bucătăria” companiei.

- Advertisement -

Clotilde Armand a publicat comunicatul Romprest și a menționat că n-o interesează cine și de ce luptă pentru putere în companie, dar vrea ca serviciile plătite de Primăria Sectorului 1 să fie onorate, iar raportul calitate-preț să fie corect.

Clotilde Armand despre campania plătită de acționari Romprest împotriva sa

„Tocmai am citit comunicatul Companiei Romprest SA din care am aflat uluită că o parte a acționarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică. Poate așa se explică linșajul mediatic din perioada în care respectiva companie ne-a lăsat gunoiul pe străzile din Sector să ne șantajeze.

Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi suplimentară am introdus un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA.

”Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local” – asta ne spune ANRSC, asta trebuie să facem.

Pe mine nu mă interesează scandalul dintre acționari. Pe mine mă interesează ca serviciile pe care Primăria Sectorului 1 le plătește să fie onorate și corecte. Și pentru asta am încredere în Justiția și instituțiile Statului Român. Cine a greșit și a vrut să înșele autoritatea locală trebuie să plătească. De la funcționar până la acționar.“

Comunicatul Romprest

“Compania Romprest Service SA anunță că interlopul Răzvan Duca – Ghenoiu, care, deși demis, se erijează în continuare în director executiv al companiei noastre, caută să cumpere influență și să mituiască judecători, procurori, funcționari ANAF prin intermediul unei case de avocatură de apartament, Mușetescu și Asociații SPARL, care, în asociere cu Cabinetul de Avocatură Iancu Toader (care s-a remarcat în principal prin faptul că a fost avocat în divorțul doamnei Mihaela Rădulescu de domnul Elan Schwartzenberg), prin plata unor onorarii nejustificate care depășesc 1.500.000 de euro, drept «șpagă».

Aceleași persoane care se plângeau în mod public cu ceva timp în urmă că Romprest nu are bani pentru plata serviciilor de salubrizare și amenințau cu suspendarea activității de salubrizare, încearcă acum să sustragă sume exorbitante din banii companiei Romprest Service SA pentru realizarea unor acțiuni în interesul lor propriu, de defăimare a Primarului Sectorului 1 București Clotilde Armand, a reprezentanților altor autorități, precum și a societății, reprezentanților săi legali și a acționarilor acesteia, fiind cu atât mai grav faptul că unul dintre respectivii acționari este Statul Română prin Compania Națională Aeroporturi București SA.

Solicităm pe această cale autorităților competente ale statului să se autosesizeze deîndadă cu privire la faptele sesizate de fraudare și delapidare a companiei Romprest Service SA de către persoane care, în această perioadă, încearcă de asemenea să distrugă probe și să măsluiască înscrisuri și baze de date pentru a ascunde fapte de natură infracțională săvârșite în dauna companiei noastre, dar și a autorităților și cetățenilor din Sectorul 1 București”.

Comunicatul este semnat de Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele lui Maricel Păcuraru – patronul Realitatea TV și acționar la Romprest.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Clotilde Armand I-A PUS CU BOTU’ PE LABE pe NEMERNICII-din-SALUBRITATE!
    ARDE-I, în-continuare, FRANȚUZOAICO!!!!!!!

    Prin acest PRECEDENT-CREAT (!), a… DAT-CURAJ și A-DESCHIS-O-CALE și pentru alții: la Sectorul 2 se reia scandalul de la 1, la Constanța a început să fie pusă-cu-botu’-pe-labe până acum ATOTPUTERNICA „Polaris” ȘIII… LUPTA CONTINUĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -