luni, martie 4, 2024
AcasăNewsCum s-a pregătit “criza gunoaielor” din Sectorul 1. Primărița Clotilde Armand, încolțită...

Cum s-a pregătit “criza gunoaielor” din Sectorul 1. Primărița Clotilde Armand, încolțită de grupurile de interese

-

Criza gunoaielor din Sectorul 1 ia amploare, dar în același timp par tot mai evidente, în spatele scandalului, și detaliile unei acțiuni premeditate și coordonate. Scopul final este acela ca primărița Clotilde Armand să fie silită să renunțe la decuplarea grupurilor de interese de la resursele publice.

Pentru a o forța pe Clotilde Armand să revină asupra deciziei de a tăia contractele prin care banii din buget mergeau către firmele sistemului, se încearcă provocarea unei reacții furioase a locuitorilor deveniți masă de manevră.

Povestea unei crize izbucnite din senin, tocmai când a venit iarna

Pe scurt, povestea sună așa:

  1. Firma de salubrizare Romprest, înființată cu ani în urmă de Florian Bușcă (alias Walter), finul lui Miron Mitrea, pe când acesta din urmă era ministrul Transporturilor, a refuzat brusc să mai ridice gunoiul din Sectorul 1 la o lună după ce Daniel Tudorache, fostul primar PSD, a pierdut alegerile. Conducerea firmei a motivat că nu mai era plătită de 4 luni și că a ajuns la fundul sacului cu banii. Se invocă datorii de 100 de milioane de lei. Întrebarea este de ce nu s-a luat această măsură, de exemplu, în septembrie, înainte de plecarea lui Tudorache de la primărie.

Clotilde Armand, noua primăriță, s-a văzut astfel prinsă la înghesuială: prestatorul din sector nu-și mai face treaba tocmai când a venit iarna, s-a stricat vremea, iar pe străzi trebuie nu doar strâns gunoiul, dar și dată zăpada. Lucrurile nu se pot reglementa atât de ușor, pentru că vechiul primar a semnat un contract uluitor, pe 25 de ani, cu firma Romprest, iar astfel de înțelegeri nu se pot rezilia peste noapte.

- Advertisement -

În plus, Clotilde spune că banii s-au plătit deja și nu poate plăti de două ori facturile cu tarife care fuseseră, oricum, crescute masiv și ilegal anul trecut de Tudorache.

  1. Imediat, mașinăria de propagandă a PSD a intrat în funcțiune. Fosta primăriță Gabriela Firea a dat tonul, țipând pe Facebook că iată ce face dreapta unită, lasă oamenii să fie îngropați în gunoaie și mâncați de șobolani. Nicio referire la faptul că, din cele 4 luni de neplată reclamate de firma Romprest, aproape 3 sunt din mandatul lui Tudorache.

Corul indignaților PSD a crescut rapid, iar pe rețelele de socializare postacii își fac treaba, încercând să asmută populația și să genereze nemulțumiri.

  1. Posturi TV de știri care în mandatul lui Tudorache beneficiau de contracte generoase pentru publicitate, rămase acum fără acești bani după ce Clotilde Armand a renunțat să mai semneze astfel de cheltuieli, au început s-o toace pe primăriță de dimineața până seara.

În studiouri sunt invitați membri sau simpatizanți PSD care se întrec, care mai de care, în acuzații și „dezvăluiri“ neprobate. Jurnalele de știri abundă de informații în oglindă, mai întâi despre dezastrul din Sectorul 1, apoi despre cât de bine merge treaba în Sectorul 4, unde primarul PSD Daniel Băluță și oamenii săi din Clanul Sportivilor fac o treabă excelentă.

- Advertisement -
  1. În stradă se încearcă o canalizare a nemulțumirilor populației către noua primăriță. Au apărut persoane care au dus saci cu gunoi în fața sediului Primăriei. Pe Facebook, Clotildei Armand au început să-i ceară demisia oameni care “uită” să spună că în mandatul lui Daniel Tudorache au câștigat sute de mii de lei din bani publici pentru “consultanță”, iar acum au fost decuplați de la conducta resurselor bugetare.

Clotilde Armand: “Mafia, inclusiv cea a gunoaielor, poate fi învinsă! Îi voi face pe cei responsabili de această situație să răspundă în fața Justiției“

Clotilde Armand a scris în ultimele zile, pe Facebook, câte ceva despre această încrengătură.

Duminică seara, când încă nu se încheiaseră alegerile parlamentare, primărița a postat următorul mesaj: “Mafia (inclusiv cea a gunoaielor) poate fi învinsă. Ieșiți la vot!“.

Miercuri dimineața, enervată de comentariile făcute de primarul general Nicușor Dan, Clotilde Armand apostat un nou mesaj, în care explica în amănunt de ce nu poate plăti de două ori facturile la gunoi, așa cum îi recomanda edilul Bucureștiului.

Mesajul lui Clotilde Armand

“Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1.

Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie.

Așadar, putem trece peste decizia Curții de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat și alocat pentru aceste facturi și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor.

Dar putem trece și peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit analizând aparatele GPS ale mașinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?!

Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureștiului să ne trimită o dispoziție semnată/parafată de dumnealui prin care își asumă achitarea acestor facturi. Toți experții și tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântați. Vă promit că vom face tot posibilul și ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile“.

Spre după-amiază, noua șefă a Sectorului 1 a postat un document în care arată că una dintre persoanele vocale care-i cer demisia și își strigă indignarea este avocata lui Liviu Dragnea, care a câștigat între 2009 și 2017 peste 570.000 de lei din contracte cu Primăria Sectorului 1.

Iată mesajul scris de Clotilde Armand: “Lucrurile încep să devină tot mai clare. Avocata lui Liviu Dragnea mi-a cerut demisia din funcția de primar. Și unde a comunicat domnia sa acest lucru dacă nu în publicația unui fost acționar al firmei de salubrizare care continuă să-și bată joc de cetățeni și de autoritatea locală.

Stimată doamnă avocat, vă promit că situația acestor gunoaie lăsate intenționat pe străzile Sectorului nostru va lua curând sfârșit. Cetățenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește și autoritatea locală. Cetățenii vor să fie curat pentru că plătesc enorm de mulți bani pentru acest serviciu. Și vom rezolva situația. Deja a început să se ridice gunoiul.

Îmi dau seama că am deranjat niște grupuri de interese care erau abonate la banii publici ai primăriei. Și dacă tot discutăm de legi și respectarea acestora eu voi prezenta acum cetățenilor din Sectorul 1 câți bani a încasat avocata lui Dragnea de la Primăria Sectorului 1 pentru «servicii juridice». În condițiile în care primăria are departament juridic și juriști. Așa, în numele transparenței.

* În acest tabel regăsiți sumele acordate de Primăria Sectorului 1 pentru toate casele de avocatură.

Later Edit.: Nu-mi dau nici o demisie. Îi voi face pe cei responsabili de această situație să răspundă în fața Justiției“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Daa, jigodiile si lipitorile psdiste mufate la banul public s-au coalizat, adica avem coalitia lipitorilor si primarul sectorului 1, eu as paria pe primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -