Riposta DNA după ce Savonea și Baltag au spus că procurorii comit „atrocități”: „Nu ne lăsăm intimidați. Vom continua să combatem corupția!”

9
3502
Crin Bologa, procurorul șef al DNA, este pus sub presiune de gruparea Savonea, din CSM

DNA a reacționat vineri, avertizând că procurorii anticorupție nu se vor lăsa intimidați, după ce reprezentantele oligarhiei în CSM, judecătoarele Savonea și Baltag, au calificat activitatea lor ca fiind “atrocități” împotriva oamenilor.

Parchetul anticorupție, ținta principală a mafiei, a fost invocat vedeta Antenei 3, judecătoarea Baltag, în discuția cu ministrul Justiției, când acesta a venit să susțină în Consiliul Superior al Magistraturii necesitatea de a desființa Secția Specială. În timpul regimului Dragnea, CSM a fost capturat de grupurile de interese din justiție sprijinite la acea vreme de personaje ca Tudorel Toader, Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau Șerban Nicolae.

Joi, după 7 ore de scandal, CSM a dat aviz negativ desființării SIIJ, deși aproape toți magistrații, toată opinia publică și toate organismele internaționale cer acest lucru de peste doi ani.

În timpul discuțiilor, judecătoarea Baltag a spus că ministrul Stelian Ion ar trebui să se uite la atrocitățile DNA, nu la SIIJ. Secția Specială, înființată la ordinul lui Dragnea pentru a controla politic magistrații, a executat de atunci numai dosare la comandă. N-a finalizat niciunul, dar a ajuns, la ordinele păpușarilor din PSD și ALDE, să se umple de ridicol făcându-i dosar penal vicepreședintelui Comisiei Europene pentru constituire de grup infracțional organizat!

După scandalul de joi, DNA a reacționat cu un comunicat în care anunță că procurorii nu se vor lăsa intimidați și că vor continua, în pofida presiunilor, să lupte împotriva corupției.

Reacția DNA la acuzațiile aduse de “judecătoarele lui Dragnea”

„În contextul dezbaterilor privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, care au avut loc în cadrul ședinței de plen a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 11 februarie 2021, constatăm cu îngrijorare că au fost făcute afirmații nejustificate, denigratoare la adresa activității Direcției Naționale Anticorupție și a procurorilor din cadrul acesteia.
Prin urmare, Direcția Națională Anticorupție (D.N.A.) face următoarele precizări:
În ciuda atacurilor injuste, D.N.A. nu se va lăsa intimidată și va continua să își îndeplinească misiunea, să combată faptele de corupție care îi sunt atribuite în competență conform legii, cu respectarea garanțiilor procedurale prevăzute de lege și de normele internaționale pentru apărarea drepturilor omului.
Dezbaterile de idei sunt întotdeauna binevenite, dar este de neînțeles înverșunarea cu care numele și activitatea instituției noastre sunt folosite în mod defăimător ca «muniție de război» în dispute care vizează modificări legislative sau exprimarea unor puncte de vedere divergente cu privire la sistemul judiciar.
Totodată, am remarcat că în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se folosesc ca argumente concluziile unei hotărâri care nu are caracter definitiv, respectiv Hotărârea Plenului CSM nr. 225 din data de 15 octombrie 2019. Împotriva acesteia, D.N.A. a formulat acțiune în anulare, cauza fiind în prezent pe rolul Curții de Apel București, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Or, inducerea în opinia publică a ideii că acele concluzii reprezintă adevărul, poate constitui o presiune la adresa judecătorilor care în prezent judecă acțiunea.
Direcția Națională Anticorupție este o instituție care îndeplinește o misiune importantă de combatere a corupției la nivel înalt și mediu, fenomen care pune în pericol valorile democrației și dezvoltarea economică a societății. Ca unitate de parchet, Direcția Națională Anticorupție își îndeplinește acest rol conform legii și în slujba cetățenilor“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

9 COMENTARII

 1. DNA sa faca bine sa ne explice ce este cu valul asta urias de clasari de dosare GRELE de coruptie,ca mai e putin si va anunta ca si dosarul Teleorman se claseaza tot fiindca „faptele nu exista”,sau din „lipsa de probe”! Din lipsa de…aia si de ailalta,tot asa,spre Clasarea Finala,si declararea lui Dragnea curat si bun de ales in 2024,nu?CE SE MAI INRA,PLA CU VALUZA AIA CU PROBE ,ADUSA DE RISE PROJECT? CA MAZARE DEJA A FOST DELARAT CURAT CA LACRIMA ,TERENUL CAZINOULUI E BINE VANDUT SI STATUL PAGUBIT..

 2. D.N.A. își face treaba (este adevărat: cu ceva mai puțină… VIZIBILITATE-PUBLICĂ, față de perioda Kovesi de exemplu…), inclusiv aici, la Constanța.

  Piedicile legislative/normative puse activității D.N.A., în toată perioada Puterii P.S.D.-iste DESPOTICE (în „Epoca-Dragnea”, mai ales!) – mai ales: interzicerea cooperării cu S.R.I., pe filaj și interceptări! –, au încetinit, desigur, ritmul instrumentării dosarelor, dar acestea se lucrează BINE/TEMEINIC, astfel că și procentul hotărârilor în Instanță favorabile D.N.A. se menține mare (repetăm: inclusiv aici, la Constanța, unde urmărim foarte-îndeaproape/atent situația!)!!!!!

  • Procentul celor acuzați de către procurorii D.N.A. și achitați (atenție: DEFINITIV-și-IREVOCABIL!) de Instanțele românești se menține FOARTE-MIC, fiind, în continuare (exact ca și pe vremea lui Kovesi!), unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană! (În unii ani: chiar… CEL MAI MIC!)

 3. Adicatelea csm si-a schimbat conducerea dar influenta psd inca persista. Ce sa mai intelegem ? Vazand-o pe muma padurii de savonea te ia cu dezgust total. Arata ca un schelet ambulant si totusi e inca la butoane.

  • Consiliul Superior al Magistraturii (C.S.M.) are două secții (egale numeric): de-PROCURORI și de-JUDECĂTORI!

   La procurori, majoritatea-COVÂRȘITOARE a membrilor sunt PRO-JUSTIȚIE (adică: PRO-REFORMĂ!), în schimb, la judecători, DINOZAURII P.S.D.-iști ANTI-JUSTIȚIE(-CORECTĂ)… DOMINĂ secția în continuare (deși LEPRA-HIDOASĂ de Savonea nu mai este șefa C.S.M.!) și reușesc chiar să câștige votul și în plen, DIN-NENOROCIRE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here