Îmbunătățire spectaculoasă a situației în spitalele Covid: numărul cazurilor grave a scăzut la jumătate față de decembrie. “De la începutul verii trecute n-a mai fost atât de bine”

1
1443

Sunt semne că pandemia începe să dea înapoi, iar acest lucru se simte, în sfârșit, în spitalele Covid, unde numărul pacienților aflați în stare gravă s-a înjumătățit față de sfârșitul anului trecut. Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, a spus la Digi 24 că n-a mai fost o situație atât de bună de la începutul verii trecute!

Numărul noilor cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 este în scădere, dar destui specialiști au îndoieli că ar reflecta realitatea din cauza numărului scăzut de teste. Un alt parametru, mult mai relevant, îl reprezintă numărul pacienților aflați în stare gravă în spitale, la secțiile de terapie intensivă.

Iar situația din unitățile spitalicești arată că, în sfârșit, valul doi al pandemiei pare să fi dat înapoi. Secțiile Covid arhipline de acum câteva luni s-au eliberat treptat, iar acum sunt pe jumătate goale – cel puțin în București.

La Spitalul Colentina sunt 116 pacienți, capacitatea fiind de 300 de locuri.

La Spitalul “Victor Babeș” mai sunt 235 de pacienți în 600 de locuri.

La Spitalul “Sfântul Ioan” sunt 55 de pacienți la 200 de locuri.

La Spitalul “Witting” sunt 21 de pacienți la 40 de locuri.

La Spitalul “Marius Nasta” sunt 50 de pacienți la 89 de locuri.

Un alt fenomen îmbucurător este că incidența cazurilor grave s-a redus mult. La sfârșitul anului trecut, spune Beatrice Mahler, 80% din pacienții care ajungeau la spital erau în stare gravă. Astăzi, majoritatea au forme moderate de Covid, ceea ce automat crește mult șansele de supraviețuire ale oamenilor.

Beatrice Mahler spune că oamenii au început să înțeleagă și să respecte regulile: “A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în «Nasta» doar la începutul verii lui 2020. Este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate. Sper să menținem acest trend“.

O altă veste bună este că și acei lucrători din sistemul medical inițial reticenți la vaccinuri s-au mai lămurit între timp că acestea nu sunt așa de periculoase cum anunța propaganda antivaccinistă. După imunizarea din prima etapă, treptat s-au înscris pe listele de vaccinare și ceilalți angajați din spitale, astfel că numărul celor imunizați va urca, în final, la 95% din personal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Bine că mai primim și vești cât-de-cât bune, despre pandemia asta NENOROCITĂ (de care ne-am săturat „ca-de-mere-pădurețe”, bat-o Bunul-Dumnezeu și Maica-Natură!), iar dacă ele vin de la o SPECIALISTĂ-ADEVĂRATĂ (cu PROFESIONALISM și SERIOZITATE demonstrate și… UNANIM-recunoscute!!!), precum Doamna doctor Beatrice Mahler, putem să avem DEPLINĂ-ÎNCREDERE în veridicitatea lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here