miercuri, februarie 21, 2024
AcasăNewsReuters: Franța va anunța vineri că recomandă ca persoanele sub 55 de...

Reuters: Franța va anunța vineri că recomandă ca persoanele sub 55 de ani vaccinate cu AstraZeneca la prima doză să facă rapelul cu Pfizer sau Moderna

-

Conducerea Înaltei Autorități din Sănătate (HAS) din Franța urmează să anunțe vineri, 9 aprilie, că recomandă ca persoanele sub 55 de ani vaccinate la prima doză cu AstraZeneca să facă rapelul cu Pfizer sau Moderna, dezvăluie Reuters, citând surse oficiale.

HAS a luat act de ce a comunicat Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), dar studia deja de miercuri posibilitatea de a lua aceeași decizie ca și Germania, de a face rapelul cu Pfizer sau Moderna pentru cei imunizați la prima doză cu AstraZeneca.

Sursele Reuters spun că acum francezii au luat deja hotărârea. La nivel mondial s-au documentat 169 de cazuri de tromboză (cheaguri de sânge) la 34 de milioane de doze. Deși EMA a insistat că acesta este un efect advers foarte rar și că beneficiile depășesc riscurile, numeroase țări europene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sau au decis să nu mai vaccineze persoanele sub 55-60 de ani cu acest ser. Majoritatea covârșitoare a acestor reacții adverse s-a înregistrat la femei sub 60 de ani.

În România, colonelul Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, este de altă părere decât experții germani și francezi. Ofițerul a anunțat joi că România continuă vaccinarea cu AstraZeneca la toate categoriile de vârstă și că este total contraindicat să se facă rapelul cu alt vaccin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -