Slovacii refuză să folosească vaccinul Sputnik V trimis de ruși, pentru că e diferit de cel prezentat pentru evaluare la EMA!

2
1916

Un adevărat scandal a izbucnit pe tema vaccinului Sputnik V, după ce slovacii l-au testat la un laborator din țară și au descoperit că serul diferă de cel pe care Rusia l-a trimis, spre evaluare și omologare, la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)! Ultragiați, rușii cer acum Slovaciei să le returneze sute de mii de doze.

Slovacia și alte țări, precum Ungaria și Serbia, au încheiat contracte cu Rusia, pentru a primi vaccinul anti-Covid Sputnik V. Dar agenția slovacă a medicamentelor (SUKL) a respins un lot din aceste vaccinuri explicând că există dubii asupra serului livrat, care nu e conform cu ce au trimis rușii la EMA.

Furioși, rușii au acuzat Slovacia că au încălcat protocoalele și au testat vaccinurile de capul lor, într-un laborator care n-ar fi certificat. Fondul rus de investiții directe RDIF a trimis Slovaciei o scrisoare, pe 6 aprilie, prin care cere returnarea vaccinului “ca urmare a unor încălcări multiple ale contractului”, relatează Reuters.

RDIF neagă acuzațiile și pretinde că “toate loturile Sputnik V au aceeași calitate și sunt controlate riguros la Institutul Gamaleia”.

SUKL a respins 200.000 de doze Sputnik V pe motiv că “loturile de vaccine utilizate în testele preclinice și studiile clinice publicate de revista Lancet nu au aceleași caracteristici și proprietăți ca acelea importate de Slovacia. Pe baza testelor de laborator, nu este posibilă o concluzie asupra eficacității și securității”.

Mai mult, specialiștii slovaci afirmă că rușii nu le-au răspuns, deși au fost solicitați în repetate rânduri să prezinte datele despre compoziția celor 200.000 de doze.

Acum, rușii se declară ultragiați și cer dozele înapoi, ca să le poată livra unei alte țări care e dispusă să le utilizeze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

2 COMENTARII

  1. Vai si amar de popoarele mici care ajung sa se increada in promisiunile rusesti.

    Slovacia s-a dat cu fundul de pamant ca face si drege si rezolva independent problema. A batut cu pumnul in masa pe la Bruxelles. A importat pe bani grei niste seruri magice cu care nu poate face nimic. Iar Rusia a si trecut la jigniri si amenintari.

    Bravo Slovacia. Oare te-ai gandit bine?
    Asta aviz amatorilor si celor ce nu invata niciodata nimic, nici macar pe propria piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here