VIDEO. Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

5
2684
Firea și Alexe la Antena 3

Un dialog telefonic purtat marți seară, pe postul Antena 3, între ministrul mediului, Costel Alexe (PNL), și primarul Capitalei, Gabriela Fiea (PSD), a oferit publicului o nouă replică de țață a celei din urmă. O afirmație necontrolată, viscerală, de cumătră care-și pune mâinile în șold și-ți dă cu mătura-n cap.

Discuția din emisiunea lui Radu Tudor a fost despre nivelul ridicat al poluării în București. Ministrul Costel Alexe i-a reproșat Gabrielei Firea că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”, a reacționat umoral „cloanța” PSD-istă.

„Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondență și am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții, pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an, din cele 6 pe care le produce România”, a spus ministrul Mediului.

În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, iar faptul că Bucureștiul este pe locul 4 în privința poluării (după Iași, Cluj-Napoca și Brașov), și nu pe primul, înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

„Faptul că avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală, de aproape unică folosință, e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetățenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg aproape goale pentru că avem obișnuința de a circula cu autoturismul personal”, s-a apărat Firea.

Primărița a mai spus că Guvernul PNL îi menționează numele în discuții privind poluarea doar pentru a o transforma în „țap ispășitor”.

Disputa Alexe – Firea (fragment)

Gabriela Firea: E foarte rău că un ministru vine să conducă acest minister și nu știe ce se întâmplă în București. Dar asta este situația, ne vom obișnui.

Costel Alexe: Doamna primar, mințiți așa cum bucureștenii respiră aerul poluat din București. Mințiți efectiv…

Firea: Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!

Alexe: Noi să ne mutăm din București, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveți o administrație performantă! De asta v-au mandatat bucureștenii.

VIDEO: Îndemnul adresat ministrului de a se muta din București – de la la min. 13:45

„Îmi cilcam copilul mic, am închis lumina la el…”

Gabriela Firea a avut și momente de penibil din altă gamă. A vorbit tot timpul peste ministrul Alexe, încercând să-i bruieze discursul. Și-a comprimat mandatul de primar la doi-trei ani, deși conduce Primăria de 3 ani și 7 luni. În privința lui Alexe, Firea a dilatat mandatul acestuia de la două la trei luni. În fine, PSD-ista a amintit rolul său de mamă responsabilă, care „își culcă copilul”.

 • „Domnule ministru, dați-mi voie să vă spun că nu vă pricepeți, nu aveți informații. Dumneavoastră nu aveți nicio măsură. Dumneavoastră aveți doar un plan să mă criticați pe mine.”
 • „Sunteți ministru de câteva luni, de trei luni. (…) Eu sunt primar al Capitalei de doi-trei ani, nu de patru-cinci-șase mandate.”
 • „Îmi culcam copilul mic, am închis lumina la el și am venit să vă răspund, pentru că nu este normal, de trei zile mă atacați.”

Alexe: „Doamna Firea, mutați-vă dvs. ÎN București!”

Precizările ministrului Costel Alexe pe Facebook

„NU mă las intimidat!

Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră?

Îmi recomandați «să mă mut din București» dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția.

Am și eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.

2. Rețineți asta, stimată doamnă: bucureștenii pur și simplu «inhalează otravă». Asta este poluarea: otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală, fiind primar «de doar trei ani și jumătate». Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General – ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.

Dar când vorbim de poluare, mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei.

E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori.

Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?”

5 COMENTARII

 1. În China și America am introdus mașinile cu motoare pe antimaterie verde. Nu mai e un strop de poluare de la mașini sau atom greu de la centrale nucleare.
  Cred că orașele mari au nevoie de aer bun.

  Mithrandir

 2. După cum spuneam, ce poate ieși dintr’un spermatozoid al unui boschetar alcoolist din BC ? Iată dovada: țața Firea (a lu’ Pandele nebunu’ !). O pupinkuristă, gretzoasă, nesimțită, tikăloasă, interlopă, masochistă (își satisface ‘plăcerili’ cu sârme !), coruptă, mincinoasă … 👿👺😱

 3. Aceasta parasuta venita pe si cu sarma din paradisul infractional si crescuta sub pulpana securistului felix, ne crede pe toti fraieri ca pe individul ce-l tine pe post de sot legitim. Mu13 firea!

 4. Are dreptate ministrul… sârmoasă stă în Voluntari…!!!!..o familie de escroci, fundamentaliști ortodocși , astia sunt periculoși,au rețele de intoxicare spirituală bine puse la punct… autocare, clanuri interlope,… trebuie urmărită atent…ha,ha….

 5. Primarul general al Capitslei Gabriela Firea ar fi bine sa ne lase și sa-și facă meseria de baza pentru ca are cunoști te precare de management in adminIstratie locală! Cel mai slab primar din uktimii 25 de ani!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.