marți, martie 5, 2024
AcasăMainInfernul creat de "Doctorul Prăjeală". Beuran a comis greșeli grave ca șef...

Infernul creat de „Doctorul Prăjeală”. Beuran a comis greșeli grave ca șef de secție. Încă un pacient ars, cazul a fost ascuns anul trecut

-

Verificările făcute de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Floreasca, în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale, au adus concluzii șocante și revoltătoare. Informațiile au fost prezentate marți de ministrul Sănătății, Victor Costache.

„S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical”, a spus ministrul Sănătății, care este de profesie medic chirurg.

Principalele concluzii ale controlului:

 1. Sunt indicii că a mai existat un caz de pacient care a luat foc în sala de operație. Incidentul a avut loc în vara anului trecut și a fost mușamalizat, cum s-a încercat și cu cel din 22 decembrie.
 2. Pacienta de 66 de ani, arsă pe 22 decembrie, nu era alergică la iod, deci pentru dezinfectare putea fi folosită soluție pe bază de iod (neinflamabilă), nu de alcool (puternic infalambilă).
 3. Dezinfectantul pe bază de alcool trebuia folosit doar la dezinfectarea mâinilor, nu a pacientului și a zonei operatorii.
 4. S-a turnat o cantitate mult prea mare din acest dezinfectant pe bază de alcool (200 de mililitri), deși este cunoscută inflamabilitatea lui (precizată și în prospect). Procedura este să se folosească tamponat, în doze de câte 50 de mililitri.
 5. A folosit greșit bisturiul electric în combinație cu dezinfectantul pe bază de alcool.
 6. Până la sosirea doctorului Mircea Beuran, operația a fost făcută de medici rezidenți, fără experiență.

Beuran a folosit de zeci de ori dezinfectantul cu alcool

Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca, a anunțat marți ministrul Victor Costache. Pacientul respectiv este în viață, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătății face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.

- Advertisement -

În cazul pacientei care a decedat la 7 zile după ce a luat foc, în sala de operație s-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 de mililitri, au anunțat marți reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a retrimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. Explicația a fost oferită de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Avem în vedere şi nişte zone gri din raportul preliminar, urmând ca în funcţie de noul raport să avem şi alte măsuri administrative. Tot ce înseamnă circuitul epidemiologic, substanţe folosite, tot ce înseamnă circuitul pacientului, tot ce înseamnă intervenţia în echipa operatorie”.

Întrebat dacă era o practică pentru profesorul Beuran să folosească dezinfectant pe bază de alcool şi la alte cazuri, ministrul Sănătății a spus: „Aparent, şi acesta este unul dintre motivele pentru care colegul meu, domnul doctor Tătaru, a spus că se continuă ancheta administrativă. Acest protocol atipic a fost folosit la cel puţin câteva zeci de alţi pacienţi.”

Concluziile controlului, prezentate de ministrul Victor Costache

 • „Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de către domnul manager, iar noi l-am demis din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.”
 • „S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical.”
 • „Nu exista niciun element care să indice alergia la iod a pacientei.”

  Ministrul Sănătății, Victor Costache
 • „Pacienta a spus înainte de operație că este alergică la furazolidon. Tot la nivel declarativ s-a ajuns și la stabilirea unei alergii la iod. Nu s-au făcut teste pentru verificarea informației.”
 • „Biocidul folosit pe fondul acestei presupuse alergii a fost utilizat greșit. Este destinat doar pentru dezinfecția mâinilor și este pe bază de etanol.”
 • „S-a ignorat o procedură de dezinfecție a tegumentelor.”
 • „S-a folosit greșit bisturiul electric în combinație cu dezinfectantul.”
 • „Niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla în echipa de gardă. S-a intervenit dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident și apoi de un medic specialist, chemat de acasă, în loc de medicii primari care erau de gardă în spital.”
 • „Rezidenții, când intervin, trebuie să fie sub supraveghere, ceea ce nu s-a întâmplat.”
 • „În protocolul operator, acest accident apare separat, într-o anexă. Ne întrebăm de ce n-a fost menționat de la început.”
 • „La Spitalul Floreasca va începe un nou control.”
 • „Biocidul folosit are indicații foarte clare: este puternic inflamabil, are 89% concentrație alcool.”

A încălcat 10 obligații din cele 33 asumate

Constatările Corpului de Control al ministerului sunt prezentate după ce, cu o zi în urmă, medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, în urma anchetei administrative desfăşurate de Spitalul Floreasca în cazul femeii arse, care ulterior a decedat. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei.

- Advertisement -

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare a secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă, s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, a transmis luni Ministerul Sănătăţii.

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Democratul John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat de Republicanii GOP SUA și apoi toată familia lui a dispărut și tot neamul lui după acțiunea din Dallas.
  Ce-mi pasă mie de un pacient ars.

  ROSSAD 1918: mason Grigore Cartianu = Generalizarea Cancerului în copii. Nu mai are familie și se crede mare liberal. Voi asasina pe Michael Bloomberg. Nu îi dau din economia României suma de 50 miliarde dolari cerută de jurnalistul Grigore Cartianu în jurnalul de război 10 August.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -