duminică, aprilie 21, 2024
AcasăSportMinistrul Sporturilor a rezistat șantajului lui Ion Țiriac. Miliardarul le-a folosit și...

Ministrul Sporturilor a rezistat șantajului lui Ion Țiriac. Miliardarul le-a folosit și pe tenismene, cu Simona Halep în frunte

-

Guvernul, prin Ministerul Tineretului și Sporturilor(MTS), i-a tăiat finanțarea lui Ion Țiriac. La 80 de ani, miliardarul promisese că „rezolvă el” ca Federația Română de Tenis (FRT) să primească bani de la buget. Dar MTS nu are cum să finanțeze legal tenisul în 2020. Iată de ce.

Celebru pentru sofismul „între un hoț și un prost, prefer hoțul”, rostit în februarie 2017, când critica dur protestele anticorupție din România, miliardarul Ion Țiriac s-a văzut refuzat de Guvern în încercarea de a obține finanțare pentru federația de tenis, al cărei președinte este.

Problema legală care a împiedicat Ministerul Tineretului și Sporturilor să acorde bani Federației Române Tenis, pentru al treilea an la rând, este că alegerile pentru funcția de președinte al federației nu sunt validate de instanță. În acest moment, la Curtea de Apel București se află pe rol un proces (următorul termen – pe 22 ianuarie) în care contracandidatul lui Țiriac la alegerile de anul trecut, Marius Vecerdea (președintele unui club de tenis din Sibiu și antrenorul președintelui Klaus Iohannis) contestă validitatea scrutinului.

Ministrul Ionuț Stroe

În esență, lucrurile sunt simple: Vecerdea a reușit să demonstreze în instanță, și la precedentele alegeri (când câștigase George Cosac, omul lui Țiriac), că s-a aplicat metoda „Escrocul din Carpați”. La votul pentru alegerea șefului din tenis apăruseră zeci de reprezentanți ai unor cluburi-fantomă, de apartament, neînregistrați legal, la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor de la Tribunal, ca fiind membri ai FR Tenis. Această tehnică de manipulare a alegerilor fusese brevetată acum 20 de ani de președintele de atunci al FR Șah, Alexandru Crișan, poreclit de presa spaniolă „Escrocul din Carpați”.

- Advertisement -

Țiriac a candidat în 2019 promițând că „rezolv tot în 6 luni și mă retrag”. Nu s-a rezolvat însă nimic; ba, mai mult, în această poveste urât mirositoare au fost târâți Simona Halep, Sorana Cârstea și Marius Copil.

Ministrul Tineretului și Sporturilor este liberalul Ionuț Stroe (40 de ani). Acesta i-a comunicat lui Ion Țiriac că, în aceste condiții, finanțarea FRT de către minister ar fi ilegală.

Citiți articolul integral pe sport-zone.ro!

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. aventurierul asta ar trebui interzis in tara asta …motive sunt cu carul…dar unul le-a pus capac…”„între un hoț și un prost, prefer hoțul”, rostit în februarie 2017, când critica dur protestele anticorupție din România,””….pentru asta ar trebui sa i se retraga cetatenia !!!…sau dat la crocodili…sau la iranieni…sau sa se duca in mortii ma-sii …

    • A imbatrinit si asta ca un rahat. Sper sa ii iasa banii pe ochi si pe urechi cit de curind. De ce nu finanteaza el edeeatia detenis? Doar a furat miliarde de la buget. Nu prefera degeaba hotul.

  2. Un securist fără scrupule, care a făcut o avere din ținutul pe loc al tenisului și nu numai… E păcat Ioane, ca e ziua ta astăzi, nu ai face și tu ceva sa i ajuți pe copiii ăștia care au nevoie acum, mai mult ca niciodată de o mana de ajutor, nici acum nu poți să îți calci acest legământ satanic, mizerabil, sa ți fie rușine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -