marți, mai 28, 2024
AcasăDezvăluiriJaf la Primăria Capitalei! Nașa lui Firea, adusă de la trustul lui...

Jaf la Primăria Capitalei! Nașa lui Firea, adusă de la trustul lui Voiculescu, ia 4.400 de euro pe lună. Alte 5 combinații scandaloase

-

O simplă declarație de avere scoate în evidență privilegiile nerușinate de care beneficiază gașca primăriței Gabriela Firea, la Primăria Municipiului București (PMB). Ziariștii de la Newsweek România au urmărit documentele publice și au descoperit o țesătură asemănătoare pânzei de păianjen. Pur și simplu, la Primăria Capitalei e un jaf generalizat.

Pe site-ul Primăriei Capitalei este publicată lista cu angajații încadrați în anul 2019. Pe listă apare și Alina Tarcevschi, nașa și șefa de cabinet a primăriței Gabriela Firea. Nașa a fost reîncadrată pe funcția de director în cadrul PMB.

Din declarația de avere depusă la reîncadrare, rezultă că Alina Tarcevschi deține o vilă de 229,3 metri pătrați în București, obținută în urma partajului. Dar asta e numai așa, „de încălzire”.

„Perla” declarației de avere o eprezintă veniturile obținute de nașa primăriței. În anul 2018, Alina Tarcevschi a supt de la cinci țâțe ale Primăriei Capitalei! Concret:

- Advertisement -
 • 137.021 de lei – salariu de la Primăria Capitalei;
 • 6.500 de lei – de Compania de Dezvoltare Durabilă;
 • 34.392 de lei – de la Compania de Consolidări (contract part time);
 • 42.714 lei – de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București-Ilfov;
 • 27.181 de lei – de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public.

În total, 247.808 lei! Asta înseamnă o medie lunară de 20.600 de lei, adică în jur 4.400 de euro. 100% bani publici! De la fina pentru nașa, pe banii bucureștenilor!

Înainte de a fi adusă ca o mega-căpușă în Primăria Capitalei, Alina Tarcevschi a lucrat în echipa Gabrielei Firea și la Intact Media Group, trustul lui Dan Voiculescu (2009-2011). Nașa cuplului Pandele-Firea a fost plasată și la Prefectura județului Ilfov, pe care o controlau chiar finii, Pandele-Firea (2013-2015).

Alte cinci tentacule ale „caracatiței Firea”

Primărița Firea e pe punctul să bage Capitala în faliment, după ce a decis să pompeze anual câteva sute de milioane de lei în cele 22 de companii înființate ilegal. Dar cele 22 de companii sunt os de ros pentru nașii, finii, vecinii și prietenii clanului Firea-Pandele. Sute de angajări pe criterii clientelare, cu costuri nesimțit de mari, fac prăpăd în bugetul Primăriei. Iar Firea ce face? Cere bani de la Guvern, să aibă ce prădui ea și pilele sale!

- Advertisement -
 • Un om-cheie în „caracatița Firea” Adrian Corbu, vecinul din Voluntari al cuplului Firea-Pandele. Corbu este și ginerele lui Mircia Muntean, fostul primar al orașului Deva timp de x ani (1996-2012, 2016-2017), condamnat de două ori la închisoare cu executare (în 2013 și 2017): 4 ani + 6 ani. Acest Adrian Corbu s-a lipit de mai multe funcții publice, pe unde era de făcut bani, iar în 2017 a devenit tentacul în „caracatița Firea”. Primărița l-a numit director general și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale de Iluminat Public, dar și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Medicală București SA. Polivalent omul! Și eficient: pe 20 decembrie 2018, compania municipală condusă de Corbu a atribuit un contract de 6,1 milioane lei (peste 1,3 milioane de euro) pentru iluminaarea festivă a Capitalei. Cine a primit frumosul contract? Compania MK Ilumination SRL din Deva, orașul socrului lui Corbu. Cu două luni înainte, firma din Deva fusese angajată și de Pandele, să ilumineze Voluntariul.

  Adrian Corbu – vecinu’ polivalent
 • Ioan Laurențiu Moater este director general adjunct la Compania Municipală de Consolidări. A fost director plin, dar a făcut un pas înapoi, ca să-i lase locul polivalentului Adrian Corbu. Dar nu-i bai, că Ioan Laurențiu Moater câștigă bine și ca adjunct: salariu de 17.211 lei brut + indemnizație de 30% pentru funcția de conducere + spor de 25% pentru vechime în muncă. În total: 26.677 de lei (peste 5.600 de euro), venit lunar brut. Bonus: i-a fost angajat și fiul, Gabriel Ioan Moater, în cadrul aceleiași companii, pe funcția de asistent manager, cu un salariu de 6.900 de lei brut, pe contract part time (vine și feciorul pe la serviciu când își aduce aminte).
 • Iuliana Hodoș, fostă Mînza, cunoscută ca „fotomodelul lui Botezatu”, a fost angajată inițial, pe 28 februarie 2018, în funcția de consilier juridic la Compania Municipală Medicală București. După alte câteva luni, a mai prins un contract de muncă, part time, la Compania Municipală Consolidări, unde a fost încadrată pe funcția de specialist în planificarea, controlul și raportarea performanței economice. Așadar, fotomodela se pricepe și la treburi medicale, și la consolidări clădiri. Le face simultan pe amândouă, căci și ridică două salarii în fiecare lună, la două companii înființate ilegal. Are nevoie de mulți bani, căci nu e ușor de întreținut limuzina Mercedes de peste 100.000 de euro pe care o conduce.

  Iuliana Hodoș, fotomodela pricepută la toate
 • Laurenția Cătălina Gușavan a fost angajata lui Pandele la Primăria Voluntari (după ce a trecut și pe la Mazăre, la Constanța), dar a luat-o Firea la București și i-a dat două dregătorii: șef serviciu la Direcția de Urmărire Lucrări Mari Infrastructură și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Parcuri și Grădini București SA. A umflat și ea anul trecut 119.216 + 37.416 lei.
 • Bucureștenii plătesc și o întreagă Direcție de Integritate în cadrul Primăriei Capitalei, direcție condusă de Gheorghe Cristinel Relu Iubitu, fost polițist. Acest Iubitu este iubit de bani, dovadă că anul trecut a ridicat o pensie specială de 49.000 de lei, plus salariul de funcționar la Primărie, de 37.000 de lei. De banii ăștia, n-a văzut nicio abatere de la integritate în Primăria Capitalei. Nici măcar cazurile prezentate în acest articol.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -