„Cadou” de Sărbători! Firea dă milioane de euro la paranghelii și la Antena 3, dar nu plătește ajutorul de handicap!

9
7055
Fi-Rea

Primăria Capitalei se află într-o situație îngrozitoare: în luna decembrie, persoanele cu handicap au primit doar jumătate din stimulentul de 500 lei care li se acordă prin decizie a Consiliului General.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au confirmat, pentru Hotnews.ro, că au plătit doar jumătate din bani. Motivul invocat de instituție? Situația financiară grea prin care trece municipalitatea „din cauza faptului că Guvernul a refuzat să-i aloce bani la final de an”.

Guvernul nu are însă nicio obligație să susțină financiar cea mai bogată primărie din România. Primăria Capitalei avea bani suficienți să achite ajutorul de handicap, dar i-a risipit iresponsabil în acțiuni aiuritoare:

 • finanțarea cu zeci de milioane de euro pe an a televiziunilor și site-urilor care lustruiesc imaginea primăriței, campioană fiind Antena 3;
 • paranghelii, chermeze și concerte costisitoare;
 • iluminarea opulentă, paranoică a Bucureștiului, cu costuri mult mai mari decât în anii trecuți;
 • achiziții și deconturi dubioase, demne de a fi verificate de Curtea de Conturi și cercetate de DNA;
 • excursii electorale în Grecia pentru 1.000 de pensionari;
 • mii de vouchere pentru biciclete;
 • deplasări faraonice în străinătate, cu cazarea în hoteluri de lux, de peste 500 de euro camera pe noapte, pentru primăriță și pentru camarila ei;
 • salariile și bonusurile uriașe acordate clientelei personalăe și celei PSD-iste, angajate de Firea în Primăria Capitalei și în cele 22 de companii înființate ilegal.

Reprezentanții Primăriei spun că vor încerca să achite restanțele către persoanele cu handicap din bugetul pe 2020, după aprobarea acestuia de către Consiliul General.

Sprijinul financiar pentru persoanele cu handicap este oferit de Primăria Capitalei, începând cu anul 2016, tocmai la propunerea primarului Gabriela Firea.

În ultimii 3 ani, municipalitatea a cheltuit pentru diverse ajutoare uriașa sumă de 153 de milioane de euro, de care au beneficiat circa 140.000 de bucureşteni.

Redacția Ziaristii.com, la fel ca multe alte redacții, a primit numeroase sesizări de la cetățeni ai Capitalei care reclamă faptul că în luna decembrie au primit doar 250 de lei, în loc de 500 de lei, ca ajutor de handicap. Mizerabil cadou făcut de iresponsabila Firea în ajun de Sărbători!

Câteva mesaje de la persoane cu handicap

 • „Să-i fie rușine! Își face reclamă la Antena 3, dar ajutorul de handicap nu poate să-l plătească! Or fi mai necăjiți cei de la Antena 3 decât noi…”
 • „Bine că au avut bani de luminițe, au pus peste tot, dar pentru acești amărâți nu au avut.”
 • „Să-i dea Dumnezeu cum ne-a dat ea nouă, acum, înainte de Crăciun! Ne-a stricat Sărbătorile.”

Mesajul Primăriei

„Având în vedere gravele constrângeri bugetare cu care se confrunta Primăria Municipiului București, determinate de refuzul Guvernului de a aloca sumele necesare funcționării optime a serviciilor publice din municipiul București în acest final de an, vă informăm cu regret că pentru luna decembrie plata stimulentelor financiare destinate categoriilor defavorizate se va face parțial. Astfel, copiiilor cu dizabilități li se va face plata integrală a sumei de 1.000 de lei. Adulții cu dizabilități vor primi stimulentul pentru integrare socială în cuantum de 240 lei pentru această lună. Ne exprimăm speranța ca în noul an să depășim aceste constrângeri financiare și să existe consens pentru a asigura persoanelor cele mai vulnerabile din Capitală un mic sprijn pentru traiul de zi cu zi.”

Bani dați de Primăria Capitalei, în programul populist al Gabrielei Firea

 • pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilități: 500 lei/lună – 48.513 beneficiari;
 • pentru copiii cu dizabilități: 1.000 lei/lună – 5.390 beneficiari;
 • pentru nou-născuţi: 2.500 lei net/nou-născut – 40.723 beneficiari;
 • pentru familia monoparentală: între 3000 lei și 1.200, în funcție de venit și de numărul de copii – 156 beneficiari;
 • pentru medicamente şi investigaţii medicale maternale: 2.000 lei – 21.461 beneficiari;
 • pentru rechizite și prevenirea abandonului şcolar: 450 lei – 699 beneficiari;
 • pentru fertilizare in vitro: până la 13.800 lei/cuplu infertil – 1.000 de beneficiari în prima etapă, 2.000 de beneficiari în 2019-2020;
 • pentru consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice la elevi de 7-16 ani:  750 lei/arcadă superioară sau inferioară sau 1.500 lei pentru ambele arcade – 1.234 de beneficiari;
 • pentru teste genetice de depistare a cancerului de sân – 1.000 de beneficiari;
 • pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie (1.000 lei), a 50 de ani de căsătorie (1.500 lei), respectiv a 75 de ani de căsătorie (3.000 lei) – 3.349 beneficiari;
 • ochelari pentru pensionari: maximum 250 lei – 2.263 beneficiari;
 • pentru tineri căsătoriți: 1.500 lei – 16.450 beneficiari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Jaf la Primăria Capitalei! Nașa lui Firea, adusă de la trustul lui Voiculescu, ia 4.400 de euro pe lună. Alte 5 combinații scandaloase

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

9 COMENTARII

 1. Nu spun ca aceste subventii sunt un lucru rau, este insa foarte rau ca datorita acestor sume reorientate din banii bucurestenilor adunati la bugetul capitalei, firea se pregateste intens sa mai primeasca un mandat de primar, asa crede ea. Este cel mai prost si corupt primar pe care l-a avut Bucurestiul de cand e el, insa in obraznicia ei infinita, se considera in drept sa mai ceara un mandat!

 2. La Primăria Capitalei să ajungă un PNL. Cetățenii cu probleme medicale să beneficieze de un Klauscare, poate un fel de Obamacare. Și mai vreau un oraș București mai curat ca în 2005-2010.
  Nu critic pe Firea. Critic PSD că nu au pus-o președinte de partid în 2017 și cu șanse la președinția României în anul 2019. Nu cereți bani. Fiți demni și construiți viața proprie ca pentru lumina a 2 milenii.
  Forma bună a legii ne satisface mereu.

  Deci, avem nevoie de legea IohannisCare!

  An Nou 2020 cu mult suflet Liberal 1918!

 3. Ma feresc in general de asemenea epitete, dar persoana asta este de o nesimtire sora cu dementza. Ce face ea va plati candva.
  Da impresia unui sinucigas care se arunca in gol de disperare, fiindcca se afunda prea mult in ilegalitati, iar sfasitul e previzibil: puscaria!
  Nu stiu cum sa-mi explic, incep sa cred ca niste mafioti ii speculeaza prostia.

 4. Nenorocita, a dat jumatate din ajurorul persoanelor cu handicap. Dar avem mare petrecere de revelion disco cu toti expiratii! Haddeaway, O-zone, etc. Imi pare rau, dar astia nu valoreaza azi nici doi bani! Sper sa pleci cat mai repede țața Firea, Bucurestiul are nevoie de altfel de primar!

 5. Nu mai mintiti stimulentul de handicap nu se da de trei ani se da incepind din anul 2018 ,2019 ,si in dec 2019 sa dat doar 240 lei din 500 lei au luat doar de la handicapati la restul au dat tot intreg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here