Nicușor Dan o zdrobește pe Gabriela Firea în instanță! Primărița a autorizat construcții ilegale pe Șoseaua Kiseleff

4
6026
Harta care arată cum a fost mutilată mica "Grădină Versailles" de pe Șoseaua Kiseleff

Ilegalitățile și abuzurile primăriței Gabriela Firea sunt dovedite constant în instanță de deputatul Nicușor Dan și asociația sa, Salvați Bucureștiul. A 166-a victorie a normalității în fața conducerii discreționar-infracționale a fost blocarea construirii a trei clădiri de câte 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, care mutilau replica bucureșteană a Grădinilor Versailles de la Paris.

Asociația Salvați Bucureștiul anunță că Tribunalul București a suspendat executarea autorizației de construire emisă de primarul general Gabriela Firea, care prevedea construirea unui ansamblu de blocuri parter + 4 etaje pe spațiul verde de pe Șoseaua Kiseleff, nr. 45, cunoscut ca „grădinile Versailles ale Bucureștiului”.

Comunicatul lui Nicușor Dan, în numele Asociației Salvați Bucureștiul

 • „Este al 166-lea proces câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în chestiuni de urbanism, construcţii, protecţia mediului sau protecţia patrimoniului.”
 • „Pe terenul din Șoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 și există o grădină, copie în miniatură a Grădinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcțiunea de spațiu verde amenajat pentru grădină. Importanța grădinii este subliniată de studiul istoric realizat pentru clădiri și grădină.”
 • „Printr-o autorizaţie de construire emisă în 17.11.2017, Primarul Municipiului Bucureşti a autorizat construirea unui ansamblu de blocuri parter plus 4 etaje în grădină. În urma emiterii autorizaţiei de construire, grădina a fost defrişată.”
 • „Autorizația a fost contestată de Asociația Salvați Bucureștiul și de Fundația Eco Civica în dosarul 35354/3/2019. Prin sentința pronunțată în 30.12.2019, Tribunalul București a suspendat executarea autorizației. Sentința poate fi atacată cu recurs, dar este executorie: beneficiarii autorizației trebuie să oprească lucrările.”
 • „Anterior autorizaţiei, au fost emise alte două acte nelegale pentru proiectul imobiliar, ambele anulate în litigii ale Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.”
 • „În 04.09.2014, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat un Plan Urbanistic de Detaliu. Acesta a fost anulat definitiv prin Decizia civilă 3639/2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul 879/3/2015.”
 • „În 05.12.2014, Agenţia pentru Protecţia Mediului a emis decizia etapei de încadrare, care afirma că proiectul are un impact nesemnificativ asupra mediului. Aceasta a fost anulată în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti prin Sentinţa civilă 4906/2019, pronunţată în dosarul 27906/3/2015.”
 • „Este important de menţionat că, la momentul emiterii autorizaţiei de construire, erau deschise litigiile privind anularea Planului Urbanistic de Detaliu şi a deciziei Agenţiei pentru Protecţia Mediului, deci funcţionarii din Primăria Municipiului Bucureşti cunoşteau toate elementele de nelegalitate.”
 • „Iresponsabilitatea Gabrielei Firea şi a subordonaţilor săi a dus la distrugerea unui spaţiu verde emblematic pentru Bucureşti.”
Nicușor Dan – Gabriela Firea

Principalele motive de nelegalitate ale autorizației emise de Gabriela Firea:

– se bazează pe un Plan Urbanistic de Detaliu nelegal;

– se bazează pe o decizie a Agenției pentru Protecția Mediului nelegală;

– prevede construirea într-un spațiu verde;

– prevede comasarea nelegală a două parcele;

– îi lipsește avizul Ministerului Culturii;

– îi lipsește avizul Primarului Sectorului 1;

– din documentație lipsesc acte sau sunt acte expirate; de exemplu, certificatul de urbanism și avizul de circulație sunt expirate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Jaf la Primăria Capitalei! Nașa lui Firea, adusă de la trustul lui Voiculescu, ia 4.400 de euro pe lună. Alte 5 combinații scandaloase

4 COMENTARII

 1. Lacomia mafiei imobiliare distruge valori ce nu se vor putea recupera niciodata, in complicitate cu functionati corupti si cu politiciwni ticalosi. Vor devasta capitala, Rpmania, daca vpm mai fi condusi dei corupti si de iresponsabili precum aceasta Firea.
  Doar oamenicu un tare, asa cum este Niicusor Dan, ne mai pot salva.

  • … doar oameni cu caractere tari, precum Nicusor Dan…

   De fapt, sunt niste raritati printre noi. Noua, romanilor, nu inteligentii ne lipsesc, ci inteligentii care sunt si oameni de caracter.

 2. Dar parerea lui Barna si \Ciolos o stim?!
  Nu au pic de bun simt, ei o tin langa cu voiculescu, care nu are anvergura lui Nicusor Dan, li s-au umflat capetele si si-au pierdut simtul ratiunii…iar de aici vor pierde locuitorii Bucurestiului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here