Majoritatea vârstnicilor de la sate refuză vaccinarea. „Ce-o vrea Dumnezeu!” – este metoda lor de luptă cu virusul

8
1554

Opoziția la vaccinare în rândurile persoanelor în vârstă, și mai ales ale celor care locuiesc la țară, este crâncenă, descriu situația medicii de familie aflați în contact direct cu pacienții. O combinație de ignoranță, fatalitate și teamă de efecte adverse face ca gradul de respingere a vaccinului anti-Covid să fie uriaș.

Doctorul Gindrovel Dumitra, medic de familie și vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), spune că vârstnicii refuză vaccinarea invocând Divinitatea: “Răspunsul pacienţilor din grupa de vârstă 80 plus, dar şi a aparţinătorilor este: oricum voi muri! Ce-o vrea Dumnezeu! În mediul rural există o reticenţă ceva de speriat. Sunt mari, mari probleme“.

Medic de familie: „De multe ori mi se spune: Vă rog să nu vă atingeți de mama mea sau de tatăl meu!”

La centrele de vaccinare instalate în comune și sate, 50-60% dintre cei care vin să se imunizeze sunt orășeni care, uneori, au parcurs zeci sau chiar sute de kilometri pentru asta, spune medicul. Asta, în timp ce locuitorii din satele respective, pentru care au și fost deschise acolo centrele, stau după garduri și se uită suspicioși.

Gindrovel Dumitra povestește că, uneori, se întâmplă să fie somat chiar de rudele persoanelor vârstnice pe care vrea să le vaccineze: “Mai este un aspect: persoanele din mediul rural nu au acces la tehnologie. Iar în momentul în care discut cu familiile, persoane care se află fie în România, fie afară, ei bine, întâmpin foarte multe dificultăţi. De multe ori mi se spune: Vă rog să nu vă atingeţi de mama mea sau de tatăl meu“.

„Nu ştiu la ce emisiuni se uită pacienţii, dar replica în cabinet este următoarea: Eu sunt foarte bolnav şi la televizor s-a spus că cei bolnavi nu trebuie să se vaccineze“

O altă doctoriță, Irina Franciuc, medic de familie în județul Suceava citată de Adevărul, spune că știrile false despre vaccinuri joacă un rol major în ostilitatea populației: “Nu ştiu la ce emisiuni se uită pacienţii, dar replica în cabinet este următoarea: Eu sunt foarte bolnav şi la televizor s-a spus că cei bolnavi nu trebuie să se vaccineze“.

Antena 3 și România TV au fost posturile de televiziune care au difuzat, în ultimul an, știri și emisiuni cu informații false sau panicarde, contribuind la neîncrederea populației atât în vaccinuri, cât și și în medicii care tratează pacienții în spitalele Covid.

Doctorița Irina Franciuc spune că și preoții au contribuit la această situație: “În special în judeţele cu rată mică de vaccinare. Pentru că este un cuvânt în plus care întăreşte ceea ce le spunem noi. Omului i s-a înfipt foarte tare în cap dacă preotul i-a spus să nu se vaccineze sau la televizor s-a spus că mor de tromboză. Eu am pacienţi pe care dacă-i întrebi ce e aia tromboză, habar n-au, dar le rămâne frica asta. E foarte greu să lupţi cu ea. Ştiţi care este paradoxul-paradoxurilor? Că publicul este ahtiat după ştiri agresive, nebune, dar moare de frică să-şi facă o înţepătură în mână“.

Conform datelor statistice publicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-Covid, mai puțin de 15% din persoanele în vârstă de 80 de ani sau mai mult sunt vaccinate. La categoria de vârstă 70-79 de ani, proporția celor vaccinați este 38%. De asemenea, scăzută este și proporția celor imunizați cu vârsta de 60-69 de ani – 39%.

Asta, deși vaccinarea acestor persoane a fost prioritară începând din februarie, odată cu lansarea etapei a II-a a campaniei.

Potrivit datelor furnizate de site-ul Ourworldindata.org, România era printre ultimele țări din Europa la proporția populației vaccinate anti-Covid cu măcar o doză. România are 17,93% din locuitori imunizați, în timp ce media Europei este de 23,01%, iar a Uniunii Europene – de 26,4%.

Din Uniunea Europeană, mai slab decât România nu stau decât Bulgaria – 9,01% și Letonia – 15,04%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Două surori de 6 și 10 au fost violate de familia asistentei maternale. Fetele și fratele lor erau torturați cu urzici în chiloți

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

8 COMENTARII

 1. Nu nu e crancena de loc. Realitatea este intotdeauna dreapta.

  1. Oricat se chinuie cineva nu-l poate salva pe nebun de el insusi. Nebunii nu sunt in mod necesar prosti. Ei doar percep in mod alterat realitatea.
  2. S-a constituit o limita a modernitatii. Dupa ce modernitatea a asigurat supravietuirea tuturor nebunilor, acum nebunii refuza modernitatea si lupta activ impotriva ei.
  3. Distantarea sociala trebuie facuta nu doar datorita bolilor infectioase ci in special datorita nebunilor si prostilor. Segregarea avea si ea meritele ei. Numai psihopatii ar vrea sa-i oblige pe toti sa fie la fel.
  4. Intr-un sens nebunia si prostia sunt la randul lor transmisibile. Inconjurat de prosti te prostesti, inconjurat de nebuni inebunesti. Iubesc sincer oamenii, numai ca nu ii doresc in preajma.
  5. Poate ar trebui citita „Degenerare” a lui Max Nordau. Cumplit de actuala…

 2. Păiii…, dacă în sat mai e și-un popălău d’ala gen Teodosie-„NECURATU'”…, plus niște „fruntași” A.U.R. eventual…, NICI NU POATE FI ALTA SITUAȚIA!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Ar fi de primit un răspuns la întrebarea :„Au fost vaccinați toți cei care s-au înscris pe listele de așteptare?” Evident că sunt mulți care nici măcar nu au primit răspuns. În acest caz, n-ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva „în capul statului” nu sunt niște „pămpălăi” care ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.