marți, martie 5, 2024
AcasăMainUciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț...

Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

-

Două asociații ecologiste, Agent Green și VGT (Austria), acuză faptul că un prinț din Austria l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România. Vânătoarea, cu elemente suspecte de braconaj, a fost organizată sub pretextul că este eliminată o ursoaică din Covasna, care face stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în luna martie 2021 și, contra unei taxe de 7.000 de euro, l-a împușcat pe Arthur, cel mai mare urs văzut vreodată în România, relatează Știrile Pro TV.

Profitând de complicitatea unor autorități din România, prințul austriac a acționat sub acoperirea unei derogări oferite de Ministerul Mediului de la București pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna, susține asociația Agent Green.

Prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, nu deranjase pe nimeni.

- Advertisement -
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein

Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și cu sursele de hrană oferite de acesta.

Gabriel Păun, președintele Agent Green: „Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică faptul că Arthur avea 593 de puncte din 600, care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul și să-și ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de-a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”.

Agent Green mai menționează că ursul brun este o specie strict protejată de legislația UE și de Convenția de la Berna. Derogările sunt excepții care se dau în cazuri extreme, de la caz la caz, după o evaluare amănunțită a situației. Metoda letală este ultima soluție atunci când alternativele (inclusiv relocarea) au eșuat, iar ursul-problemă pune în pericol vieți omenești și gospodării.

- Advertisement -

Comisia Europeană a alocat statelor membre buget pentru a compensa imediat și just orice fermier care suferă pagube pe propriul teren sau în zone unde au contract pentru a practica agricultura. Deci, pagubele făcute de urși sunt compensate, în cazul culturilor înființate legal.

Bietul Arthur…

Arthur a fost împușcat, ursoaica-problemă a rămas

Problema localnicilor nu a fost rezolvată după uciderea lui Arthur: ursoaica cu pui a continuat să vină să facă pagube în curțile lor.

Gabriel Păun, președintele Agent Green: „Am stat de vorbă cu localnicii care au raportat atacuri ale ursoaicei, inclusiv cu domnul Berszan Gheorghe, cel care a cerut Asociației de Vânătoare Botos, în luna ianuarie 2021, să împuște ursoaica care i-a provocat pagube în vara anului 2020. Atât domnul Gheorghe, cât și alți săteni au gospodăriile la marginea satului, învecinându-se direct cu habitatul ursului. Niciunul nu are gard electric. De fapt, niciunul nu are vreun fel de gard în partea dinspre pădure. Niciunul nu a primit compensații pentru pagubele suferite. Niciunul nu s-a plâns de un urs mascul, ci de femele cu pui. Fiecare fermier cu care am discutat a spus că nu s-a schimbat nimic de când a fost împușcat ursul de sex masculin și că femela continuă să vină zilnic în gospodării. Gospodăriile nu au câini din rase speciale care alungă urșii și nu implementează nicio măsură de coexistență și coadaptare. Pe domnul Gheorghe l-am rugat să-și citească propria plângere, făcută de domnia sa către asociația de vânătoare, dar nu a fost capabil s-o facă. Uciderea lui Arthur este extrem de suspectă și este de competența poliției să facă lumină în acest caz”.

Fișa de evaluare a ursului Arthur. Apare în clar numele vânătorului: Emanuel Prinz von und zu Liechtenstein

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Consiliera deputatului Tudorache-Diamant are locuință socială lângă Guvern. A primit-o când era consiliera primarului Tudorache-Diamant

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* Trista poveste lui Dumitru: era așteptat acasă, în România, dar zăcea de 13 ani într-o morgă din Valencia, după ce a murit într-o râpă

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Senzațional! Dan Diaconescu revine cu serialul „Pandemia” – 10 sezoane a câte 6 episoade. Ca să-l vezi pe DD, trebuie să te abonezi

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

* A început declinul Simonei Halep? La aproape 30 de ani, nu prea se mai apropie de finale. Eliminată în „optimi” pe zgura din Madrid

- Advertisement -

10 COMENTARII

  • Vedeți săăă… NU (peee… CATASTROFA de Bode, de la P.N.L., DE CE nu o demite???!): „liberalii” au nevoie să-i susțină U.D.M.R. (ȘI!!!!!) în… COALIȚIE (!), ÎMPOTRIVA… U.S.R.-P.L.U.S.!!!!!

 1. Ăsta e „prinț”? Ăsta-i un meschin, un om mărunt care nu are nimic ce ar putea să-l înnobileze câtuși de puțin. Ce ins, în anul 2021 și având atât de multe opțiuni la dispoziție, mai simte nevoia să-și mai ia un dram de plăcere dintr-o astfel de faptă? Lașul ăsta trage cu arama de la sute de metri, înconjurat de o droaie de aghiotanți iar apoi se bucură crezându-se mare viteaz, văzând cum un animal se zbate în agonie. Este exact genul de om care nu a răsfoit în viața lui nimic, nu a vizionat nimic, nu a ascultat nimic, nu a admirat nimic și de asta e încă aici, de aici i se trage mediocritatea colosală, nu accede încă la esență, la frumos. Adesea, odiosul depășit de prezent și de lumea modernă, alege să trăiască într-o perioada barbară, rămânând etern un grobian neșlefuit cu apucături „jenibile”. Un prinț, așa cum îl numește presa, este mai mereu un spirit elevat și înălțător, trăiește în lumea marilor idei, nu are timp de astfel de gesturi banale și învechite…

 2. Chiar dacă se va dovedi că acest urs(an) era vinovat de atacuri prin gospodăriile localnicilor (ceea ce ar fi chiar… DE-MIRARE – ! – , pentru căăă… „MASCULII-ALPHA” NU AU PROBLEME ÎN A-ȘI PROCURA HRANA ÎN MIJLOCUL CODRULUI, DOMINÂND COMUNITATEA DIN SPECIA SA!!!!!!!!!!), tooooot… „NU-A-FOST-RĂPUS-ÎN-LUPTĂ-DREAPTĂ” (!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

 3. Ziaristica de scandal. Se pune accentul gresit pe faptul ca ursul era mare, e un print pe acolo si il mai chema si Arthur pe urs.
  De fapt problema e ca a fost incalcata legea nu ca il chema Arthur pe urs. Si daca era mare atunci ce? Si daca in chema Gheorghe atunci ce? Acum e altul cel mai mare si o sa mai creasca. Daca ursul era ceva mai mic nu era o problema?
  Iar printul a incalcat legea la fel ca atitia altii si trebuie sa plateasca conform legii. Abia daca a incalcat legea si nu va plati, abia atunci va fi o problema. Deocamdata e doar umblatura dupa senzational.

 4. Printul,Printul,Printul.
  Ala o fi din Neamul Apasilor, a luat urma si a prins ursul.
  Nu la Print e problema fratilor. Problema este in acel fond de vanatoare.
  Cum e si cu padurile. La mintea unora toate padurile sant pline de austrieci cu drujba in mana.
  Nu strainii sant de vina ca suntem noi dobitoci. Noi singuri ne auto-distrugem.
  Pretentii mari- minte putina asta suntem.
  Cum incerci sa revii la normalitate cat de cat, prin masuri ceva mai dure, imediat apar cateva mii de indivizi din astia cu mansarda dezafectata si incep sa urle cu dictatura si Drepturile Omului.
  Totul pleaca de la Sistemul Fiscal.
  A aparut viluta si bolidul in curte, ai facut vacanta in Bali sau Maldive, justifica provenienta banilor.
  Daca incepeam noi vaccinarea masiva ca Israelul, Sosoaca facea striptease, isi rupea hainele de pe ea.
  Problema nu este Sosoaca. Problema sant tampitii aia care-i canta in struna.
  Astia suntem fratilor, ne tavalim pe jos numai cand se intampla si pe urma „lasa ca merge si asa”
  Cum ne este afectat interesul personal ne transformam tocmai in ceea ce injuram inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -