vineri, aprilie 12, 2024
AcasăMainCTP l-a "dat în primire" pe șeful SIE, în direct, la TV....

CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

-

Cristian Tudor Popescu (64 de ani) a produs un moment delicios în emisiunea „Cap Limpede” de vineri seară, de la Digi 24. El a deschis în direct o cutie primită cadou de la directorul SIE, Gabriel Vlase. În cutie se aflau delicatesuri scumpe, majoritatea franțuzești. CTP i-a invitat pe cei de la SIE să-și ia cadoul înapoi.

Gazetarul spune că, în comunism, „operațiunea asta se numea brichisire” și se folosea „pentru câștigarea bunăvoinței unor personaje politice”.

Bunătățile pe care le-a scos CTP din cutia-cadou și le-a arătat la Digi 24:

 • Henriette French truffes
 • Cantucci con mandorle almond biscotti
 • Ferrero Rocher (bomboane)
 • Mozart pralines
 • roasted hazelnut, excelence (ciocolată)
 • dark chocolate catanies
 • Lindt lindor irresistibly smooth extra dark (ciocolată)
 • Mousse de Canard (rață)
 • Mousse de foie de volaille (pateuri)
 • Panettone doppia delizia cioccolato con crema cioccolato
 • Sheridan’s coffee liqueur
 • Sheridan’s…
 • Moet & Chandon Imperial (șampanie)
 • Hennessy (coniac)
 • cafea

Monologul lui Cristian Tudor Popescu

* „Am primit această cutie aici, la recepția Digi 24. Mi-au zis fetele de la recepție: «Domnule Popescu, aveți chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o – nu e ușoară, cântărește ceva – și am deschis-o, să văd despre ce e vorba. Mai întâi vedeți ce scrie aici. Scrie: «Domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi 24».”

* „Și acum, ce găsim în cutie… Găsim, carevasăzică, Henriette French truffes. Henriette! Cantucci con mandorle almond biscotti. Așa. Ferrero Rocher – bomboane foarte plăcute. D-asemenea, Mozart pralines, o ciocolată roasted hazelnut, excelence. Dark chocolate catanies. Lindt lindor irresistibly smooth extra dark – tot ciocolate negre sau ce-or fi ele. Aici avem altceva, Mousse de Canard – asta-i o rață, cum ar veni. Mousse de foie de volaille – sunt pateuri. Avem și niște cafea, să creștem tonicitatea.”

- Advertisement -

* „Avem aici ceva pascal, Panettone doppia delizia cioccolato con crema cioccolato. Trecem și la capitolul ăsta, că sărbătorile pascale… Sheridan’s coffee liqueur. Doi într-unul, alb și negru – Sheridan’s… După care, Moet & Chandon Imperial – șampanie Imperial!”

* „Și, în sfârșit, ce merge, după o masă copioasă? Un coniac special original, Hennessy! Și mai este ceva, pe fundul cutiei se găsește ceva mic, acest pliculeț.”

* „Să vă întreb eu ceva: am valoare, în sensul că «să moară dușmanii mei»? Nu vedeți ce-i aici? Păi, am valoare, dom’le! Ați mai primit dumneavoastră așa ceva? Ați primit un magazinaș vreodată ca o atenție?”

- Advertisement -

* „Pe vremea generalului Pleșiță de la DIE – Direcția de Informații Externe -, operațiunea asta se numea «brichisire». Adică, pentru a câștiga bunăvoința unor personaje politice de către lucrători de la DIE, se foloseau diverse vinuri românești. Se spune că Hrușciov a fost convins cu un vin de piatră în legătură cu retragerea trupelor sovietice din România. Cu mese copioase și folcloriste.”

* „Avem aici o foarte frumoasă stemă și aici vedeți ce scrie: «Directorul Serviciului de Informații Externe, cu complimente, Gabriel Vlase». Întreb si eu: oare eu să fiu singurul care se bucură de o atât de înaltă apreciere, singurul din presă, din partea domnului director SIE, sau mai sunt și alții? Acești «alții» – că vreau să știu dacă numai eu am valoare sau mai sunt alții – au primit ceva asemănător sau poate mai puțin. Aș vrea să știu.”

* „Apoi, acest mic butic – m-am gândit la un moment dat să ies cu o mesuță și puteam să dășchiz o prăvălie mică, să le comercializez aceste produse – oare este achiziționat din micile economii personale ale domnului Gabriel Vlase sau din bugetul SIE? E o întrebare.”

* „Finalmente, îi spun domnului Gabriel Vlase că-i mulțumesc pentru această înaltă apreciere, că acest colet… cine l-a adus, îl găsește acolo unde l-a depus, adică la recepția Digi 24. Îi legăm funda și fac și eu, așa, o sugestie: ar putea să trimită dulciurile și cozonacul la o casă de copii. Iar băuturile să le dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ăla rus, așa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care încerca să racoleze cetățeni români pentru a obține informații. Să le dea drept premiu acelor agenți, acelor spioni, le va crește mult vigoarea cu aceste produse.”

* „Aceasta este celebra cutie. E prima oară când primesc ceva de dimensiunile astea, un coșciugel așa n-am primit niciodată. Când eram la «Gândul» mai primeam de la diverși – Asociația Vânătorilor… -, care trimiteau pește afumat, cârnați de mistreț. Le desfăceam pe toate și chemam redacția, se făcea o mică petrecere și asta era. Dar aici nu mai e Asociația Vânătorilor. Aici este domnul director al Serviciului de Informații Externe.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* INTERDICȚII. Președintele Parlamentului European și alți oficiali UE nu-și mai pot face concediul în Siberia!

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

* Nistorescu despre ex-amicul Dan Voiculescu: „Participa la negocieri pentru că punea la dispoziție trustul de presă – «Vin și eu cu Antena 3». Iar acum face considerații grețoase”

* Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

* Senzațional! Dan Diaconescu revine cu serialul „Pandemia” – 10 sezoane a câte 6 episoade. Ca să-l vezi pe DD, trebuie să te abonezi

* A murit actorul spaniol Juan Joya Borja („El Risitas”), al cărui râs contagios a amuzat milioane de români. Avea 65 de ani

* DOCUMENT. Scrisoarea generalilor, care a șocat Franța. Idei discriminatoare, aluzii puciste și amenințări cu războiul civil

- Advertisement -

19 COMENTARII

 1. A mai povestit C.T.P.-ul, , altădată, și despre un coș primit (de Crăciun) de la P.S.D.-iști (de la Dragnea personal parcă…), dichisit tot așaaa…, cuuu… bunătăț(ur)i-fine!!!
  (L-a returnat și pe-acela!)

  Daaaaa…, ÎNTREBAREA-PRINCIPALĂ este: CINE (din… PRESĂ) a mai primit astfel deee… „mici-(Sic!-)atenții” șiii… DE CE TAC-MÂLC RESPECTIVII???!

  • Dar…, iată cine-i fostul… VEȘNIC (2004-2018!!!) deputat P.S.D.-ist Gabriel Vlase, numit tot de către P.S.D. șef la S.I.E. (în 2018):

   ” Petru Gabriel Vlase (n. 3 aprilie 1971, Bacău, România) este un politician român, director al Serviciului de Informații Externe (S.I.E.), numit prin Hotărârea Parlamentului României nr. 23 din 4 iulie 2018. Anterior a fost membru al Camerei Deputaților în legislatura începută pe 21 decembrie 2016, fiind ales pe listele Partidului Social Democrat. Debutul său ca membru al Camerei Deputaților a fost din legislatura 2004-2008!

   De profesie este inginer mecanic, absolvent al promoției 1996 a Universității Politehnica din București. Ulterior a absolvit studii universitare de masterat în specializarea ”Management și administrarea afacerilor” la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași (2004). (…) ”

   ” (…) În 2010 a dobândit titlul științific de doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Informații. (…) ”

   (Sursa: „WIKIPEDIA – Enciclopedie liberă”)

   Acum esteee… (MAI-MULT-DECÂT-)CLAR (!), nuuuuu?!!!

  • Despre… MAFIA P.N.L. AI AUZIT?!!!

   La Iași (ȘI ESTE… NUMAI UN EXEMPLU!) TOȚI LIDERII P.N.L (primar, președinte C.J., șef-de-organizație) vor intra la pușcărie!

   • Esti analfabet functional daca tu in filmul despre care e vorba ai auzit de mafia PNL. Citesti dar nu intelegi, vezi si asculti dar nu pricepi. Asta e analfabetul functional.

    • Dacă vorbești așa „frumos”, ca un… „ALFABETIZAT-FUNCȚIONAL” – Sic! – ce ești (vedem că în așa HAL a ajuns P.N.L.-ul, DIN-PĂCATE: „nucleul-dur” al electoratului său ăsta este, acum, de TEAPA ta adică!), o să-ți răspundem: noi NU am spus/scris că C.T.P. ar fi spus ceva despre MAFIA P.N.L. DIN MOLDOVA (căci NU este Iașiul… un caz singular în zonă!), pentru că, pur și simplu,… NICI NU NE INTERESEAZĂ OPINIILE și PREFERINȚELE POLITICE ale respectivului personaj (!), ci doar ți-am recomandat să te informezi și în legătură cu… VIITORII PUȘCĂRIAȘI DE LA IAȘI!

     Asta-i… TOT!

     • De altfel, nici NU este SUBIECTUL articolului cine este sau nu mafiot prin partidele din România!

      Ți-am atras atenția asupra… PARILOR-din-ochii-„liberalilor” DOAR pentru că te-ai găsit să comentezi… PE LÂNGĂ/DINAFARA TEMA ARTICOLULUI, „ca-nuca-n-perete”!!!

      Să știi că la… OBRĂZNICII și ATACURI-UMORALE, poți primi și RĂSPUNSURI-pe-MĂSURĂ, măi!

     • Scuze, CORECTĂM (ca ÎNTOTDEAUNA, pentru că ȚINEM FOARTE MULT – AȘA am fost educați/ȘCOLIȚI! – la corectitudinea/PERFECȚIUNEA-exprimării!): „(…) PE LÂNGĂ/DINAFARA TEMA/TEMEI ARTICOLULUI (…)”.

   • Si tu esti analfabet functional? Nu ai vazut filmul? E vorba ca vicepremierul plusist, omul lui Voiculescu, numeste oameni dubiosi, incompetenti si corupti, sa faca ei concursuri pentru posturi importante in sistemul de sanatate.

    • C.T.P. NU este vreo… „Biblie” (Sic!), spune șiii… destule PROSTII!

     MAFIA este în partidele vechi, care au fost pe la Putere: și la P.N.L. există o MAFIE mare, NU pot fi lăsați „liberalii” să înlocuiască CORUPȚII-P.S.D.-ului cu… CORUPȚII-P.N.L.-ului!

     Așa încât, oricât s-ar îmbolnăvi de OFTICĂ fanaticii P.N.L.-ului…, NU vor putea să decidă singuri soarta spitalelor care țin de Primăria-Generală a Bucureștiului!
     ASTA E, trebuie să vă obișnuiți cu REALITATEA, chit că vă dăunează la ficați, daaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!

     • Șiii… să NU uităm un lucru important: la nivelul Consiliului-General-al-Capitalei, U.S.R.-P.L.U.S. este partidul careee… A CÂȘTIGAT ALEGERILE!
      Implicit: U.S.R.-P.L.U.S…. are cei mai mulți consilieri-generali!!!

      Prin-urmare, primarul Nicușor Dan (care a câștigat… ȘI DATORITĂ VOTURILOR U.S.R.-P.L.U.S.!) este… OBLIGAT (!!!!!) să conlucreze-ONEST (!!!) cu partidul lui Dan Barna și al lui Dacian Cioloș!!!
      ASTE E SITUAȚIA, daaaaaaaaaaaa?!!!

     • Sunt unii proști care cred că ar trebui să-i protejăm pe banditii din MAFIA bolșevică și nu cumva să-i schimbam din funcții ! Ca taaaaaare mult bine ne-au făcut . Orice asemănare cu numitul Vlaicu e pur întâmplătoare .

 2. „Istoria” (Sic!) ne arată că ăștiaaa…, șefii de pe la „Serviciile-Secrete”…, cam au obiceiul „SĂ-BAGE-MÂNA” (și-ncăăă… PÂN’LAAA… GENUNCHI!) prin bugetele-instituției pe care-o păstoresc!
  Șiii… au obiceiu’ să maiii… o ȘPĂGUȚĂ, maiii… un ȘĂNTĂJIOR, mă rog…, d’asteaaa…, SUPLIMENTĂRI-de-VENITURI (Sic!), NEsalariale!

  Unii…, precum acest Vlase, dauuu…… SEMNALE PRESEI… V.I.P. (așadar nu chiar oricui, ciii… „bob-ales”!), căăă… este dispus „SĂ-ȘI RĂSFIRE DEGETELE” (Sic!), când le scoate din marmelada-cuuu…-trufe/icre-colorate!

  • Scuze, CORECTĂM (în rândul secund din cel de-al doilea paragraf al ultimului comentariu): „(…) căăă… SUNT DISPUȘI (…)” și „(…) când le SCOT (…)”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -