miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsUSR-PLUS va vota noul buget al Capitalei, redus cu un miliard, deși...

USR-PLUS va vota noul buget al Capitalei, redus cu un miliard, deși „această variantă îmbunătățită nu este încă una realistă”

-

USR-PLUS a anunțat prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, vineri dimineață, că va vota noua variantă de buget al Bucureștiului, redusă cu un miliard de lei, deși nici aceasta din urmă nu este încă realistă. Se pune astfel capăt unei crize care a blocat, în urmă cu peste o săptămână, trecerea proiectului de buget al Capitalei prin Consiliul General.

Consilierii USR-PLUS s-au abținut de la vot miercuri, 28 aprilie, acuzându-l pe primarul Nicușor Dan că a venit cu o construcție similară celei a Gabrielei Firea: venituri estimate de circa 6,5-7 miliarde de lei, când în realitate Primăria București nu are niciodată venituri mai mari de 4,5-5 miliarde pe an.

Nicușor Dan s-a arătat surprins și a spus că bugetul a fost discutat cu toate taberele, dar USR-PLUS a publicat documente, arătând că, din dispoziția primarului general, funcționarilor din primărie li s-a interzis să le dea informații membrilor acestui partid.

În discuții s-au implicat premierul Cîțu și vicepremierul Barna, care au încercat să aplaneze tensiunile. Deja mult întârziată, adoptarea bugetului pe 2021 este o chestiune urgentă pentru București, care are conturile blocate.

- Advertisement -

Viceprimarul Horia Tomescu, căruia Nicușor Dan refuză și acum să-i dea drept de semnătură în Primărie, pe care o conduce doar alături de celălalt viceprimar, de la PNL, spune că pasul făcut e unul de compromis, pentru a câștiga timp. Noul buget este mai aproape de realitate, afirmă Tomescu, dar încă e departe de ce ar trebui să fie și că aplicarea “rețelei Firea” va duce Bucureștiul în faliment.

Scopul veniturilor supraestimate este simplu: în baza lor, primarul poate obține împrumuturi mai mari de la bănci. Însă această strategie – folosită și de Grecia înainte să intre în incapacitate de plată – ajută doar pe moment. În final, banii trebuie plătiți de undeva.

Anunțul făcut vineri de Horia Tomescu în numele USR-PLUS

În urma discuției pe care am avut-o aseară cu primarul general și cu partenerii de coaliție, copreședinții USR PLUS București vor propune Biroului Municipal USR PLUS București aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente:

- Advertisement -
  1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuții este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;
  2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat;
  3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depășirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general și partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluții și să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esențial pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului.

USR PLUS susține eliminarea risipei în cadrul companiilor municipale, a subordonatelor și limitarea cheltuielilor de funcționare ale Primăriei Generale.

Consider că am făcut un pas important către dialog și transparență, însă această abordare trebuie să continue după votarea bugetului, așa cum și primarul general și partenerii de coaliție și-au asumat în cadrul discuției cu noi.

O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătățită nu este încă unul realist. Și eu și colegii mei avem încredere că prin rectificări bugetare succesive vom aduce proiecția bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate. Pe termen mediu și lung, este evident că nu putem continua așa. „Rețeta Firea” a adus orașul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câștige timp, timp pe care coaliția de la București trebuie să îl folosească pentru reforme reale și accelerate.

Din păcate, actuala coaliție care îi oferă primarului Nicușor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcționează așa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reașeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în fața bucureștenilor acum șapte luni.

Fiecare ales în parte – și, de altfel, întreaga administrație locală – are datoria față de bucureșteni să privească adevărul în față și să înceapă imediat reformele de care orașul are nevoie. Suntem aici pentru a pune umărul, construind pe adevăr, cu responsabilitate, pentru oameni.

https://www.facebook.com/Horia.Tomescu.USRPLUS/posts/304983677784000

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Două surori de 6 și 10 au fost violate de familia asistentei maternale. Fetele și fratele lor erau torturați cu urzici în chiloți

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -