ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“

9
5237
ÎPS Teodosie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și prelatul-problemă al Bisericii Ortodoxe Române, a avut o intervenție halucinantă, desprinsă din noaptea Evului Mediu Întunecat, în emisiunea Dialog duhovnicesc difuzată la Radio Dobrogea. Prelatul a explicat că femeile n-au ce să caute în funcțiile de conducere ale Bisericii pentru că le sunt inferioare bărbaților și pentru că poartă vina de a fi adus păcatul pe Pământ.

Arhiepiscopul, remarcat în ultimii ani prin pozițiile sale dure, ultraortodoxe și chiar extremiste, a devenit de la începutul pandemiei un portstindard al mișcării conspiraționiste și anti-vacciniste.

Până să ajungă să vorbească despre păcatele primordiale ale femeilor, IPS Teodosie a uitat să pomenească despre ale sale, mult mai concrete și mai recente: a fost turnător la Securitate pe vremea lui Ceaușescu, sub numele de cod “Mache”.

Acum, IPS Teodosie dă lecții și ține discursuri de un obscurantism feroce, invocând, ca acum 1.000 de ani, presupusa superioritate a bărbatului și vină permanentă și originară a femeii.

Trebuie menționat că, inițial, Iisus Hristos nu a pomenit niciodată despre faptul că femeile le-ar fi inferioare bărbaților și că n-ar putea fi lideri religioși. Cercetătorii au descoperit că aceste mențiuni au fost făcute, sute de ani mai târziu, de teologi cunoscuți și sub numele de “Părinții Bisericii”. Aceștia, pentru a elimina concurența femeilor, au introdus în dogme argumente precum cele invocate acum de IPS Teodosie.

Ce a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul.

Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus «În dureri vei naşte fii».

Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* Uciderea mișelească a celui mai mare urs din România. Beneficiar: un prinț austriac, după „o partidă de braconaj”. Aprobarea era pentru o ursoaică

* Pușcăriașul Adrian Severin îi scrie lui Putin, „turnându-i” pe conducătorii României, care „execută obedient ordine venite de la rivalii Rusiei”

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Două surori de 6 și 10 au fost violate de familia asistentei maternale. Fetele și fratele lor erau torturați cu urzici în chiloți

* „M-am cutremurat auzindu-i că vaccinul cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. ÎPS Teodosie, ridiculizat de la vârful Bisericii

* CTP l-a „dat în primire” pe șeful SIE, în direct, la TV. Ce minunății franțuzești conținea cutia-cadou trimisă jurnalistului

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

* Divorțul deceniului: Bill Gates se desparte de Melinda, după 27 de ani! Își împart o avere de 146 de miliarde de dolari

* Clujul mai dă o lecție Bucureștiului: din această vară va găzdui un turneu de tenis feminin din circuitul mondial

9 COMENTARII

 1. Prea fățarnice Teodosie, nu huli și bagă in căpățâna aia acoperită cu fes aurit și bătut cu perle despre care pretinzi că ar fi coroana cerească a împăraților bizantini:

  *Nu femeia l-a condamnat moarte prin răstignire pe Isus, ci preoții templului.
  *Nu femeia i-a dat sărutul trădării, ci tot un preot, un apostol.
  * Femeia a plecat ultima şi a venit prima la mormântul morţii şi al învierii Mântuitorului.

 2. […] IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și prelatul-problemă al Bisericii Ortodoxe Române, a avut o intervenție halucinantă, desprinsă din noaptea Evului Mediu Întunecat, în emisiunea Dialog duhovnicesc difuzată la Radio Dobrogea. Prelatul a explicat că femeile n-au ce să caute în funcțiile de conducere ale Bisericii pentru că le sunt inferioare bărbaților și pentru că poartă vina de a fi adus păcatul pe Pământ, conform, ziaristii.com. […]

  • Să-i spună cineva (de preferat:… Patriarhul și Sinodul B.O.R.!), acestui POPĂ-NEBUN (!), căăă… Imperiul-Bizantin NU mai există (de laaa… 1453!), iar S.R.I.-ul (!) să-i transmită (FERM!) căăă… ȘEFUL-SĂU (!!!!!!!!!!!!!!), „Țarul” (Sic!) FASCISTO-BOLȘEVIC Putin-Întîiul, BATE-CÂMPII-INTERESAT/MANIPULATOR cuuu… „VRĂJEALA”-IMPERIALISTĂ aaa…… „NOULUI-BIZANȚ”-de-la-Kremlin, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

     • Cât despre Evaaa…, NICI EA N-A PĂCĂTUIT… SINGURĂ (!), că doar nu s-aaa… masturbat (Sic!), Doamne-iartă-ne!

      Adam este și el vinovat: 50% din „Păcatul-Originar” îi aparține (!), chiar dacăăă… i-a rămas măru-n-gât – Sic! – (trebuiaaa… să i-l facă compot!), daaaaaaaaaaa?!!

      Astaaa…, așaaa…, ca să nu mai vorbim și despre nemernicu’ de șarpe, că ăla fuse capul răutăților…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.